dore okulları
Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66712.777$

Bakan Özhaseki: Malatya'da, 8-9 şiddetinde bile bir depremde yıkılmayacak dükkânlar yapıyoruz!


Bakan Özhaseki: Malatya'da, 8-9 şiddetinde bile bir depremde yıkılmayacak dükkânlar yapıyoruz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya mitingi öncesi konuşma yapan Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem sırasında Malatya'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bakan Özhaseki: " Cumhurbaşkanımız depremin ilk anından itibaren telefonun başındaydı. Bakanlarımızı görevlendirdi. O dönemde ben de belediyelerden sorumluydum. Malatya'ya 60 civarında belediye başkanı arkadaş getirdim. Burada aylarca çalıştılar. Malatya'ya sahip çıktık. Bakırcılar Çarşısı, Kasaplar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısının olduğu bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Orada yapılar daha önceden rastgele yapılmıştı. Oralarda zeminleri hesapladık. Birlerce fore kazık çaktık. 8-9 şiddetinde bile yıkılmayacak dükkânlar yapıyoruz" dedi.
Narin

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konuşmasında: "6 Şubat'ta bir felaket yaşadık. Bu felaket karşımıza gelebilecek en büyük felaketti. Toplamda tam 18 ilimiz etkilendi. 14 milyon kardeşimiz zarar gördü. 680 bin konut 170 bin civarında da iş yerlerimiz yıkıldı. Dile kolay. 6 bin 100 konutu dağıttık. İnşallah önümüzdeki günlerde 500 konut daha dağıtacağız. Maddi hasar 100 milyar doların üzerinde. Manevi hasarı ölçecek alet henüz icat edilmedi. Hepmizin içi kan ağlıyor. Bazen evlerini teslim ettiğimiz vatandaşlarımızın yanına gidiyorum. Sohbet ettiğimizde evin sahipleri kaybettikleri yakınlarından bahsederek ağlamaya başlıyorlar. Hepimiz ağlıyoruz. Bu işin manev hasarı çok daha fazlaydı. Çok şükür devletimiz ayaktaydı"

60 CİVARINDA BELEDİYE BAŞKANI GETİRDİM

"Cumhurbaşkanımız depremin ilk anından itibaren telefonun başındaydı. Bakanlarımızı görevlendirdi. O dönemde ben de belediyelerden sorumluydum. Malatya'ya 60 civarında belediye başkanı arkadaş getirdim. Burada aylarca çalıştılar. Malatya'ya sahip çıktık. Çok şükür ilk günden itibaren çalışıyoruz. Çalışmalarımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gece-gündüz demeden devam ediyoruz. Her yerde inşaatlara başladık"

BİZ, DEPREM TURİSTLERİNDEN DEĞİLİZ 

"Bir de deprem turisteri vardı. Bu bölgelere özel jetlere geliyorlardı. Yanında sosyal medya ekibi, televizyoncularla geliyorlardı, bir iki fotoğraf çekip, defolup gidiyorlardı. Biz onlardan değiliz. Herkesin hakkı ödenene kadar biz burada olacağız."

8-9 ŞİDDETİNDE BİLE YIKILMAYACAK DÜKKÂNLAR YAPIYORUZ

"Şuanda 400 bina yakın hak sahibi var. Evlerini de iş yerlerini de yapacağız. 307 bin inşaata başladık. Köy evlerini de çelikten yapıyoruz. Herkesin hakkını Allah'ın izniyle teslim edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Malatya'da ve ilçelerde yaptığımız hizmetlere şahitsiniz. Yapılan konutları dağıttık ve dağıtmaya da devam ediyoruz. Bakırcılar Çarşısı, Kasaplar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısının olduğu bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Orada yapılar daha önceden rastgele yapılmıştı. Oralarda zeminleri hesapladık. Birlerce fore kazık çaktık. 8-9 şiddetinde bile yıkılmayacak dükkânlar yapıyoruz. İnönü Caddesi üzerindeki faaliyetlerimizi sizler görüyorsunuz."

BİZE HAKKINIZI HELAL EDİNCEYE KADAR ÇALIŞACAĞIZ

" Şu anda toplam 50 bin civarında konutun inşası devam ediyor. İş yerlerimiz 10 bin civarında devam ediyor. Yeşilyurt ve Battalgazi'de binlerce konut yapmaya devam ediyoruz. Konut ve iş yerlerini 1 seneye kadar teslim edeceğiz. Bize hakkınızı helal edinceye kadar çalışacağız. Kimsedeprem ve acılı insanlar üzerinden siyaset yapmasın. Biz sözümüzün eriyiz" dedi.

HABER MERKEZİ - MALATYA TİME

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!