dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2301.6
  • BIST
    9056.12
  • BTC
    70495.76$

Bakan Selçuk ilimizde bir dizi temaslarda bulundu


Bakan Selçuk ilimizde bir dizi temaslarda bulundu
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye’nin ilk yapay zekaya dayalı, veriye dayalı yönetim sistemini önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlayacakları müjdesini verdi. Selçuk, 'Böylelikle alacağımız bütün kararları, gerçekleştireceğimiz bütün politikaları bu bilişim sistemi üzerinden kararlaştırmak, bir karar destek sistemi üzerinden hangi ilde neye karar vereceğiz, yatırımımızı nereye yönlendireceğiz, bunun matematiksel olarak yönlendirilmesine ağırlık vereceğiz” dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin ilk yapay zekaya dayalı, veriye dayalı yönetim sistemini önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlayacakları müjdesini verdi. Selçuk, "Böylelikle alacağımız bütün kararları, gerçekleştireceğimiz bütün politikaları bu bilişim sistemi üzerinden kararlaştırmak, bir karar destek sistemi üzerinden hangi ilde neye karar vereceğiz, yatırımımızı nereye yönlendireceğiz, bunun matematiksel olarak yönlendirilmesine ağırlık vereceğiz” dedi. 

"EĞİTİMİ OMURGA OLARAK GÖRÜYORUZ"
Bakan Selçuk, Malatya'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve hayırsever vatandaşlarla bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Selçuk, dünya ile yarışacak bir eğitim sistemi kurmanın bir takım şartları olduğunu ifade ederek, bunları yerine getirmedikçe Türkiye'nin küresel rekabet anlamında çok fazla mesafe alamayacağını söyledi. Selçuk, eğitimi omurga olarak gördüklerini kaydederek, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz biliyoruz ki eğitim, ekonomi ve demokrasi üçlemesi bir araya geldiğinde bir ülkenin büyümesi, müreffeh hale gelmesi çok mümkün hale geliyor. Eğer biz orta gelir tuzağıyla ilgili bir mevzu konuşuyorsak Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir açısından orta gelir tuzağı aslında orta eğitim tuzağıdır. Eğitiminiz ortaysa ekonominiz orta olur” ifadelerini kullandı. 

"EĞİTİM YATIRIMLARI GÜÇLENECEK"
Eğitim yatırımlarının artacağını dile getiren Selçuk, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok güçlü bir liderliğinin olduğunu ifade etti. Göreve geldiklerinde bir vizyon dokümanı çıkardıklarını ve planlanan şekilde projelerin devam ettiğini söyleyen Bakan Selçuk, "İnşallah kısa bir süre içerisinde birçok somut projemizi de hayata geçirmiş olacağız. Milli Eğitim Bakanlığının dijital altyapısı anlamında mesleki ve teknik eğitimi, bazı temel problemlerin çözülmesi anlamında büyük mesafeler kaydettik” şeklinde konuştu. 

1002_544

"MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONUSUNDA TÜRKİYE BÜYÜK SIÇRAMA YAPACAK"

Bakan Selçuk, mesleki ve teknik eğitimi çok önemsediklerini ifade ederek, "Tükiye'nin ekonomisiyle doğrudan doğruya bağlantılı bir husus bu. O yüzden de inşallah hep beraber göreceğiz, mesleki ve teknik eğitim konusunda Türkiye çok büyük bir sıçrama yapacak ve dolayısıyla bu ekonomisini güçlendirecek. Adım adım ilan ediyoruz bu çalışmaları. Bu çalışmanın arkasından tasarım beceri atölyeleri dediğimiz atölyelerin projelendirilmesi, öğretmen eğitiminin yapılması, bütün okullarla ilgili şartnamelerin hazırlanması söz konusu oldu. İstanbul, Ankara gibi kentlerde imkanı daha az olan okullarda bu projeler başladı. Atölyeler eğitim sisteminin gelişmesinde ve dönüşmesinde hayati bir öneme sahip” dedi. 

"ÜKE ÖLÇEKLİ BÜYÜMEYE GİDİYORUZ"
Bakan Selçuk, atölyelerin çocuğun düşüncesinin, şahsiyetinin duygusunun, fiziksel yapısının bütünsel olarak gelişmesi için mükemmel bir araç olduğunu anlatarak, "Biz bunların okullarımızda rahatlıkla yapılabildiğini pilotlarla gösterdik. Artık ülke ölçekli genişletmeye, büyütmeye doğru da gidiyoruz" dedi. 

1003_403

"MEB'E YAPAY ZEKALI YÖNETİM SİSTEMİ"

Bütün projelerin önce pilot olarak yapıldığını anlatan Bakan Selçuk, sınırlı kaynakları en yüksek seviyede kullanmakla ilgili bir gayelerinin olduğunu söyledi. Selçuk, konuşmasına şöyle devam etti: 
"Türkiye'nin ilk yapay zekaya dayalı, veriye dayalı yönetim sistemini de önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlamış olacağız. Böylelikle alacağımız bütün kararları, gerçekleştireceğimiz bütün politikaları bu bilişim sistemi üzerinden kararlaştırmak, bir karar destek sistemi üzerinden hangi ilde neye karar vereceğiz, yatırımımızı nereye yönlendireceğiz, bunun matematiksel olarak yönlendirilmesine ağırlık vereceğiz. Bu anlamda baktığımızda da hangi ilimizde, ilçemizde hangi okulumuzun neye ihtiyacı olduğunu bir cep telefonundan mobil olarak izleme imkanımız da var. Biz okul müdürüne de 'Senin okulun ortalama 50 parametrede şu şu konuda çok iyi, şu şu konularda senin ihtiyacın var ve sana 1 yıllık çalışma planı veriyoruz. 1 yıl içerisinde okulun şuraya taşımanı istiyoruz. Bu yüzden de size şu şekilde destek olacağız' diyoruz. Artık her okula eşit bir bütçe yerine hangi okulun ihtiyacı ne kadarsa öğrenci başına o kadar adalete dayalı bir bütçeyi getiriyoruz. Bunun da uygulaması bu sene pilot olarak başladı.” 

PROGRAMA KATILANLAR
Bakan Selçuk, daha sonra eğitime katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara plaket verdi. Programa Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ile Hakan Kahtalı, Malatya Büyükeşhir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan katıldı. 

BAKAN SELÇUK MALATYA'DA OKUL AÇILIŞINA KATILDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Türkiye'nin birikimi bu kuruluşları yükseltmekten gurur duyar ve bunu yapabilecek kapasitededir. O nedenle hiçbir endişeniz olmasın, hep beraber Türkiyemizi yükselteceğiz, öğretmenlerimizin omuzlarında Türkiye'nin yücelmesine hizmet edeceğiz” dedi. 

1002_545

"ÖĞRENCİLERİMİZİN VAZİFESİ DE ÇOK ÇALIŞMAK OLMALI"
Malatya'da Atatürk Kız Anadolu Lisesinin açılışına katılan Bakan Selçuk, okulun Malatya'ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu teşekkürlerimizin elbette bir sonucu da olmalı. İnsanlar bu okulların açılması, bu kurumların oluşturulmasına hizmet ederken öğrencilerimizin vazifesi de çok çalışmak ve bu ülke için güzel bir geleceğe sizlerin isminizle cisminizle hizmet etmeniz ve dünyaya bir başarı hikayesi oluşturacak nefesleri, solukları buradan yükseltmektir. Sizler eğer hedefinizi dünya çapında bir hedef olarak koyarsanız bizlerin ve bu kurumların yapılmasında emeği geçenlerin gayretlerini de boşa çıkarmamış olacaksınız. Burada velilerimiz var. Burada anne babalar var, onlara da çocuklarının eğitiminde gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla özellikle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

1004_198

"GELECEKTEN DAHA UMUTLU OLACAĞIZ"
Bakan Selçuk, "Bütün bu çabalar biriktikçe Türkiyemizin yükselmesi, yücelmesi ve dünyada dimdik ayakta duran gururuyla, şerefi, onuruyla, haysiyetiyle biz buradayız ve bu topraklarda dimdik ayakta duracağız mesajı veren çocukların yetişmesi temel gayemiz. İnşallah hep birlikte bu gayemize yönelik olarak çabalarımız artacak, yeni okullar, yeni kuruluşlar Türkiye'de tıpkı bir fidan gibi büyüyecek ve gelecekten daha umutlu olacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimle ilgili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde yapacağımız yeni atılımlarla büyük bir umudun taşıyıcıyız. Bu umudu Cumhurbaşkanımızın gösterdiği doğrultuda bütün kabine arkadaşlarımızla beraber eğitimi yükseltmek noktasında çok büyük gayretlerin içerisindeyiz. Mesleki teknik eğitimde olsun, genel eğitimde olsun, diğer bütün eğitimin alt dallarında olsun hepsinde ayrı ayrı çabalarımız, gayretlerimiz sürüyor. İnşallah en kısa zamanda da çok somut neticeleri almaya başladık, daha da büyük neticeler alacağız ve bunu bütün halkımızla da paylaşacağız. Bizler bu işin nasıl yapılacağını, ne şekilde olacağını projesiyle, fizibilitesiyle, finansmanıyla, insan kaynağı ile her şeyi ile yoluna koymak noktasında hiçbir sıkıntıya sahip değiliz. Türkiye'nin birikimi bu kuruluşları yükseltmekten gurur duyar ve bunu yapabilecek kapasitededir. O nedenle hiçbir endişeniz olmasın, hep beraber Türkiyemizi yükselteceğiz, öğretmenlerimizin omuzlarında Türkiye'nin yücelmesine hizmet edeceğiz” diye konuştu. 

1003_404

"OKUL KISA SÜREDE TAMAMLANDI"
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, okulu 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını ifade ederek, yapımda kendilerine katkı sağlayanlara teşekkür etti. 

TÜFENKÇİ KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, okulun iyi ve donanımlı öğrenciler yetişmesine vesile olmasını temenni ederek, katkı sağlayanlara teşekkür etti. 

"OKULU ÇOK BEĞENDİM"
Malatya Valisi Aydun Barış, okulu çok beğendiğini ifade ederek, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

AÇILIŞA KATILANLAR

 Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Programa Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ile Hakan Kahtalı, Malatya Büyükeşhir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan katıldı. 

MALATYA ERMAN ILICAK FEN LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI

Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi temel atma töreni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımı ile gerçekleştirildi. 
Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesinde yapılacak olan Erman Ilıcak Fen Lisesi'nin Temel Ama törenine Bakan Selçuk'un yanı sıra Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Öğretim Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ile çok sayıda davetli katıldı. 

1002_547

YÜKSELME SAĞLAYACAK LİSENİN TEMELİ ATILDI
Rönesans Eğitim Vakfı (REV)'nın 2009'da başlattığı eğitim seferberliğinin en son adresi Malatya oldu. Son 10 yıldır başta eğitim olmak üzere birçok farklı alanda faaliyete geçirdiği sosyal projeler ve kalıcı eserler ile geleceğe katkıda bulunmayı hedefleyen vakıf, tüm bölgenin eğitim kalitesinde önemli bir yükselme sağlayacak ‘Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi'nin temelini attı. 

"BUNUN TEMELİNDE BİLİM VE AKIL YATIYOR"
2020 yılında eğitim ve öğretime başlanması planlanan fen lisesinin temel atma törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Böyle bir törene katılmak benim açımdan çok önemli. Çünkü eğitimin öneminden sürekli olarak bahsediyoruz. Bu ülkenin ekonomisi de sosyolojisi de eğitim sayesinde yükselecek. Bunun da temelinde yatan bilim ve akıl. Tam da bugün, burada yaptığımız şey bilimle akla hizmet etmek” ifadelerine yer verdi. 

"EĞİTİME VERİLEN KATKIYI ÖNEMLİ BULUYORUZ"
Rönesans Holding'in eğitime verdiği katkıyı önemli bulduklarını ifade eden Bakan Selçuk, “Bu proje, burada dünya standartlarında bir fen lisesi olacak. Laboratuvarıyla ve diğer binalarıyla birlikte örnek bir yapı. Bu nedenle bugün yaptığımız işin çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

1003_406

"GÜZEL BİR AMAÇ İÇİN BURADA BULUNMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM"
Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ise bugünün kendileri için anlamlı bir gün olduğunu dile getirerek “Bülent Tüfenkci bakanımızla beraber başladığımız projemizde, sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün verdiği desteklerle bugüne geldik. Bir Malatyalı olarak burada böyle güzel bir amaç için bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Malatya Fen Lisesi, dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Metin Emiroğlu tarafından 1986 yılında açılan, Türkiye'nin 6. Fen lisesidir. Akademik anlamda Türkiye'deki orta öğretim kurumları arasında kendine üst sıralarda yer bulan bir okuldur. Okulumuz 2018 yılında hali hazırdaki mevcut binaların deprem şartnamesine uymaması ve dayanaklığının yetersiz olması nedeniyle Yakınca Bölgesi'nde başka bir binaya taşınmıştı. İşte bu nedenle burada bugün temelini attığımız kampüs, Yeşilyurt Bölgesi'nin 1. derece deprem bölgesi olması dikkate alacak şekilde tasarlanıp öğretmen ve öğrencilerimize yakışacak şekilde planlanmıştır. İnovasyon atölyeleri ve yüksek teknoloji laboratuvarları ile bu okulun, ülkemizin güzide eğitim kurumları arasında gireceğine inanıyorum. Anadolu'da yaşayan ve Türkiye'nin geleceğine yön verecek yüzbinlerce genç var. Temennimiz, geleceğin bilim insanlarının bu okuldan mezun olması ve ülkemizin tüm dünyada temsil edilmesi. Bu temenni ile 2020 yılında eğitim ve öğretime başlayacak okulumuzun, tüm bölgenin eğitimine katkı sağlayacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

1004_200

KONUŞMALARDAN SONRA LİSENİN TEMELİ ATILDI
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından eğitime katkılarından dolayı Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak'a plaket takdim edildi. Daha sonra protokol tarafından butona basılarak lisenin temeli atıldı. 

1005_110

ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ BİR İMKAN
Yeni Fen Lisesi kampüsü ve eğitim kalitesiyle sadece Malatya'nın değil tüm bölgenin başarılı öğrencileri için yeni bir imkan olarak anılıyor. Yenilenen okulun 5 bin 613 metrekarelik derslik binasında, 16 derslik, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, görsel sanatlar, bilgisayar, müzik atölyeleri, 260 kişi kapasiteli konferans salonu, kafeterya, kütüphane, mescit, revir, idari birimler yer alacak. Geniş kampüs içinde yer alacak bin 381 m'lik kapalı spor salonu içinde 200 kişi kapasiteli tribün ve soyunma odaları bulunacak. Ayrıca açık futbol sahası, açık basketbol sahaları ve açık tenis kortu öğrencilerin kullanımına sunulacak. 96 kişi kapasiteli yurt binası 4 bin 434 m'lik alana kurulacak, içinde yemekhane, 2 kütüphane, 2 bilgisayar odası, 2 etkinlik odası, 2 dinlenme odası, çamaşırhane odaları, etüt odaları olacak. Arsada bulunan ağaçların korunmasına özen gösterilerek yerleştirilen sosyal ve sportif alanlar, öğrencilerin sosyal zamanlarını kaliteli geçirmeleri için özel olarak tasarlanacak. Kampüs mimarisi üzerine geliştirilen alanda idare ve veliler için 43 araçlık açık otopark da yer alacak. Mevcuttaki okul binasının yeri ise yakın dönemde inşaatı planlanan ortaokul için kullanılacak 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!