dore okulları
Malatya
23 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2423.2
  • BIST
    10792.53
  • BTC
    68084.83$

Bakan Şimşek Kamuda Tasarruf Paketini Açıkladı: Peki, Kamuda Kemer Sıkma Dönemi Malatya'yı Etkileyecek Mi?

Bakan Şimşek Kamuda Tasarruf Paketini Açıkladı: Peki, Kamuda Kemer Sıkma Dönemi Malatya'yı Etkileyecek Mi?
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ni kamuoyuyla paylaştı. Şimşek, "Deprem riski olanlar hariç yeni bina alımı ve yapımını 3 yıl durduruyoruz. Yeni bina kiralanmasına izin vermeyeceğiz, mevcut kiralamaları da peyderpey sonlandıracağız. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç, mal ve hizmet alım ödeneklerinde yüzde 10, yatırım ödeneklerinde ise yüzde 15 oranında kesinti yapacağız." dedi. Tedbirler kapsamında deprem bölgesindeki illerin nasıl etkileneceği merak ediliyordu. Malatya, yıkıcı depremlerden en fazla etkilenen iller arasında bulunuyor.
Narin

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantıda, “Son dönemlerde yaşanan gelişmeler bu alanda daha geniş bir çerçevede ve daha güçlü adımlar atma ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Kamunun tasarruf yapması ve verimliliği artırması daha az bütçe açığına, daha az kamu borçlanmasına ve faiz yüküne, makro tasarruf oranımızın artmasına ve daha az cari açığa yol açacaktır. Talep yönlü katkısının yanı sıra, bitme aşamasına yakın projelere, sulama ve rekabet gücünü artırıcı altyapılara yoğunlaşan kamu yatırımları arz yönlü artışla da enflasyon ile mücadelemizi güçlendirici etkide bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

‘YABANCI MENŞEİLİ ARAÇ KULLANIMI YASAKLANACAK’

3 önemli husus olduğunu belirten Şimşek, “OVP’ye uygun olarak verimi artırmayı amaçlayarak tasarruf yapmayı amaçlıyoruz. Güçlü bir izleme ve raporlama olacak. Sonuncu olarak tüm kurumları kapsayacak. Ekonomik temelleri sağlamlaştırmak istiyoruz. Programı sağlamlaştırıyoruz. Tasarruf üzerinden dezenflasyona destek vereceğiz. Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlardaki zorunlu ihtiyaçlar hariç, kamuda yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl durduruyoruz. İhtiyaç fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edilecek. Savunma ve güvenlik hariç, kamuda personel servisi hizmetinin toplu taşımı olan yerlerde kaldırılacak. Bütçe dışı kaynaklardan taşıt kullanımını da sıkı kurallara tabi tutulacak. Kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeili araç kullanımı yasaklanacak” dedi.

DOĞAL AFET HARCAMALARI HARİÇ 

"İhtiyaç fazlası olan ekonomik ömrünü tamamlamış araçları tasfiye edeceğiz. Kamu binalarında riskli binalar hariç yeni bina alımı ve yapımını 3 yıl süreyle durduruyoruz. Doğal afet ve güvenlikle ilgili olanlar hariç, yeni lojman alımı ve yapımını süresiz olarak durduruyoruz. Lojman kiraları ve sosyal tesis kiralarını gözden geçireceğiz. 3 yıl boyunca emekli olanlar kadar yeni personel istihdamı sağlayacağız."

KAMUDA ESNEK ve UZAKTAN ÇALIŞMAYI ARTIRACAĞIZ 

"Destek personel sayısını azaltmayı hedefliyoruz. Kamuda esnek ve uzaktan çalışmayı artıracağız. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getireceğiz. İdari yapılanmada etkinliği esas alacak çalışmayı başlatıyoruz. Hizmet içi eğitimler otellerde değil sadece kamu tesislerinde yapılacak. Kamuda enerji verimliliğini daha da artıracağız."
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!