dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2423.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64096.99$

Bakan Turhan: Kuzey Çevreyolu ulaşımı rahatlatacak


Bakan Turhan: Kuzey Çevreyolu ulaşımı rahatlatacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, biz dizi toplantı ve ziyaret için Malatya’ya geldi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, biz dizi toplantı ve ziyaret için Malatya'ya geldi. 

8000_1

BAKAN TURHAN MALATYA'DA İNCELEMELERDE BULUNUYOR
Havaalanında kent protokolü tarafından karşılanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ilk olarak yapımı süren Kuzey Çevreyolunda incelemelerde bulundu. Burada yol inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan Turhan, daha sonra şantiye binasına geçerek inşaatla ilgili sunumu inceledi. Bakan Turhan, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından 23. Uluslararası Kayısı Festivali etkinliğine de katılacak.

BAKAN TURHAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Kurban Bayramı öncesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım, onarım çalışmalarını tamamlayıp tam kapasiteyle İstanbul halkının hizmetine açmayı hedefliyoruz" dedi. Bakan Turhan daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti. 

7000_98

"FSM KÖPRÜSÜNÜ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ HİZMETE AÇACAĞIZ"
Ziyarette gazetecilere açıklamada bulunan Turhan, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nde 27 Haziran tarihinde başlayan bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu cevapladı. Bakan Turhan çalışmalarla ilgili, "Oradaki çalışmalar planlandığı gibi gidiyor. Programın önünde gidiyoruz. Çünkü çok şükür hava şartları çalışmamıza, iş programımızı ön gördüğümüz takvimden önce tamamlanması için bize imkan verdi. Geçtiğimiz yıllarda aynı amaçlı çalışmaların sürelerinden daha kısa sürede inşallah tamamlayıp Kurban Bayramı öncesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım, onarım çalışmalarını tamamlayıp tam kapasiteyle İstanbul halkının hizmetine açmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı. 

7001_65

"HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ"
Ülke genelinde proje çalışmalarının devam ettiğine ve son 16 yılda ülke ekonomisinin 3'e katlandığına dikkat çeken Bakan Turhan, şunları söyledi: "Bunları üst yapısıyla, sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle, her sektördeki gelişimiyle birlikte biz bu ekonomiyi ayakta tutabilecek olan ulaşımı, enerji ihtiyacını ve gerekli yatırımları ülkemizde yaparak hedeflediğimiz 2023 hedefine yani dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde olmak için azim ve gayretle hükümet olarak çalışmaktayız. İnşallah bu hedeflere ulaşacağız. Bizim bu büyümemizin önünü kesmek isteyenler var. Bunu biliyoruz ama takılıp kalmıyoruz. Biz işime bakıyoruz."  

7002_34

GÜRKAN'DAN BAKAN TURAN'A HEDİYE

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a Kayısı ile Aslantepe höyüğünde çıkan ilk kılıcın birebir aynısını yansıtan bir kılıç hediye etti. 

BAKAN TURHAN VALİ BARUŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Kuzey Çevreyolunun şehir trafiği ile şehirlerarası trafiği birbirinden ayıracağını ve ulaşımı rahatlatacağını kaydetti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan beraberindeki heyet ile birlikte Malatya Valisi Aydın Baruş'u ziyaret etti. 

"MALATYA KADİM BİR MEDENİYETE SAHİP"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Aydın Baruş, yapılan çalışmalar hakkında Bakan Turhan'a bilgiler aktardı. 
Malatya'nın kadim bir medeniyete sahip olduğunu ifade eden Bakan Turan ise, Malatya'nın coğrafi konum itibariyle çok büyük önem arz ettiğini belirtti. 

7001_67

"SÜRE 25 DAKİKAYA DÜŞECEK"
Malatya'nın gelişmesi için birçok yatım yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini kaydeden Turan, Kuzey Çevreyolunun şehir trafiği ile şehirlerarası trafiği birbirinden ayıracağını ve ulaşımı rahatlatacağını kaydetti. Doğu batı trafiğinin şu anda şehir içinden geçtiğini ve ulaşım süresinin 1 saati bulduğunu aktaran Turan Kuzey Çevreyolu ile bu sürenin 25 dakikaya düşeceğinin altını çizdi. 

7002_36

BAKAN TURHAN YARIŞMAYA KATILDI
Bakan TurHan daha sonra Malatya Kayısı Festivali kapsamında Şemsiye Sokak'ta düzenlenen kayısı çekirdeği çıkarma yarışmasına katıldı. 
Kafkas dansı gösterileriyle karşılanan Bakan Turan, yarışmacılara başarı diledi. 

7000_100

BAKAN TURHAN AK PARTİYİ ZİYARET ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Turan, "Malatya'da geçmiş dönemlerde bakanlığımız adına önemli işler yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerek bürokratlığım zamanında gerekse bakanlığım süresince ülkemizin her köşesine,hizmet siyasetinin temellerini ortaya çıkarmak için gayretle çalışan ekibiz bu ekibin başında liderimiz,Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Ülkesi için gecesini gündüzüne katan ülkemizi iktidar olduğumuz günden bugüne yaptığı hizmetlerle milletine verdiği sözlerle hizmet siyasetini sürdürüyor. Milletimizin takdiriyle bu hizmetleri yerine getirmek mümkün oldu insanımız liderine güveniyorsa ve sadece seçim zamanı gidip sandıkta görevini yapıyorsa bu önemlidir ama ondan da önemlisi 15 Temmuz'da bir cümle ile meydanlara çıkın bu bizi yıkmaya yönelik harekettir dediğinde bütün şehirlerin meydanları dolduysa bu liderlik farklı bir liderliktir. Milletine devletine sahip çıkan milletimiz liderimizin liderlik vasfını bir adım daha öne çıkarmıştır. Ben tüm milletimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

7001_68

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!