13 Temmuz, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Bakan Uraloğlu’ndan Teşkilata Seçim Öncesi Kritik Saha Çağrısı

Bakan Uraloğlu’ndan Teşkilata Seçim Öncesi Kritik Saha Çağrısı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’da katıldığı teşkilat buluşmasında hızlı tren, 5G teknolojisi ve havalimanı projelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Malatya-Narlı hızlı tren hattının yatırım programına alındığını ve 5G sürecinin 1 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Malatya İl Teşkilatı’nda yaptığı açıklamalarda seçim sürecine dikkat çekerek teşkilat mensuplarına sahada daha güçlü çalışma çağrısında bulundu. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü kapsamında kente gelen Bakan Uraloğlu, teşkilat içindeki birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

“YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ”

Seçim takviminin hızla ilerlediğini belirten Bakan Uraloğlu, teşkilat mensuplarına şu mesajı verdi: “2026 yılına girdik, bir ay geçti. Şubat ayının da günleri gidiyor. Seçime ne kadar kaldı? 2027’nin sonu mu olur, 2028 mi olur bilmiyoruz ama sayılı gün çabuk geçiyor. Önümüzde yaklaşık iki yıl gibi bir süreç var. Bu benim komşumdur, akrabamdır, mahallelimdir, hemşerimdir nasılsa benim gibi düşünür diye yaklaşmamalıyız. Aynı ailede bile farklı düşünen insanlar olabiliyor. Bizim görevimiz sadece hizmet etmek değil, insanlara dokunmak, ev ziyaretleri yapmak, iş yerlerine gitmek. Yarın seçim olacakmış gibi çalışacağız.”

HIZLI TREN YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Malatya’nın ulaşım projeleri hakkında teknik bilgiler paylaşan Uraloğlu, hızlı tren hattıyla ilgili beklenen müjdeyi verdi: “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Malatya-Narlı arasının hızlı tren projesini yatırım programına aldık. Burada birinci öncelik yük ve yolcunun taşınmasıdır. Mevcut demiryolunun yanına yeni bir hat yapılacak.”

5G VE HAVALİMANI PROJELERİNDE YENİ DÖNEM

İletişim altyapısında 5G teknolojisine geçiş tarihini açıklayan Bakan Uraloğlu, “1 Nisan itibarıyla 5G Türkiye genelinde kapsama başlamış olacak. Tüm yerleşim yerleri iki yıl içerisinde kapsanacak” dedi. Havalimanı kapasitesinin ise 1,2 milyondan 2,5 milyona çıkarılacağını ifade eden Uraloğlu, modern terminal binasının birkaç ay içinde tamamlanacağını belirtti. Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi ile hafif raylı sistem üzerinde fizibilite çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!