dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2433.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    63815.84$

“BAKANLIK” MALATYA’NIN HAKKI!


“BAKANLIK” MALATYA’NIN HAKKI!
Narin

 

Ak Parti'nin yapılacak olan 7. Olağan kongresi için geri sayım başladı. AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi, 24 Mart Çarşamba günü Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrede 2023 seçimlerine dair bir manifesto ve yol haritası açıklayacağı ifade ediliyor. Kongrenin yapılmasına saatler kala, parti yönetimi ile bakanlar kurulunda yapılması beklenen muhtemel değişiklikler için çeşitli senaryolar dile getiriliyor. 

MALATYA TİME / ÖZEL HABER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, birkaç gün önce, bir televizyon kanalının canlı yayında kabine değişikliğine ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımız ekibiyle beraber yeni bir düzenleme yapacaktır, yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

Ak Parti Genel Merkezi'ne yakın bazı gazeteci ve yazarlar farklı senaryolardan söz etseler de  Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin yorumu oldukça dikkat çekici. "Yeni bir anlayış getiriyoruz" sözünün bir şifre olduğunu belirten Abdulkadir Selvi, "Çünkü yeni dönemde AK Parti MKYK'sında aktif siyasette olmayan ama toplumda karşılığı olan isimleri görürsek şaşırmayalım. Erdoğan, MYK üyelerinden toplumda karşılığı olan isimlerin parti yönetiminde yer alması için öneri getirmelerini istemiş" diye yazdı. Selvi, "Erdoğan, hem kabineyi hem de partiyi 2023 seçimlerine göre yapılandırıyor. Kadrolarla birlikte söylem ve politikaların yenilenmesi gerekiyor" dedi.

KABİNEDE 6-7 İSİM DEĞİŞEBİLİR

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova da kanalın programına canlı bağlanarak, “Kabinenin de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle biraz daha profesyonel isimlerden oluşması yani yine teknokrat ağırlıklı olması yönünde bir beklenti var. Konuşulanlara göre 6 ya da 7 bakanlıkta, bir değişim bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

MALATYALILAR'IN BEKLENTİLERİ VAR!..

Ak Parti ve Cumhurbaşkanına yakınlığıyla bilinen isimlerin kongreyle ilgili açıklama ve yorumları, Malatya'lıların “Malatya'ya bir Bakanlık verilir mi ?” sorusunu akıllara getiriyor. Kurulusundan beri AK Parti'ye kesintisiz en fazla destek veren ilk 4 il arasında bulunan Malatya'nın, bakanlık, genel başkan yardımcılığı ve MYK üyeliği gibi koltukları alacağı yönündeki beklentileri artırıyor. Bunun bir lütuftan ziyade “Malatya'nın hakkı” olduğunu dillendirenler de bir hayli fazla.

MALATYA'NIN DESTEĞİ UNUTULMAMALI

Yapılan son yerel seçimde, Konya'dan sonra Ak Parti'ye kesintisiz olarak en fazla destek veren (Yüzde 68.4) Malatya'ya bakanlık, genel başkan yardımcılığı ve MYK üyeliği gibi payelerin verilmesi bekleniyor.

Görüştüğümüz sivil toplum örgütü yönetici ve kanaat önderleri de, Malatya'nın bunu fazlasıyla hak ettiğini söylüyor. “Halkta büyük destek ve karşılığı bulunan, bakanlığı döneminde de önemli hizmetlerde olan Milletvekili Bülent Tüfekçi'yi yeniden bakanlık koltuğunda görmek isteriz. Ayrıca, Ak Parti'ye ve Malatya'ya büyük emeği geçen Milletvekili Öznur Çalık'ı da unutmamak gerekir. Malatyamız, bunun gibi koltukları fazlasıyla hak ediyor. Ak Parti'nin oy kaybı yaşadığı bu dönemde, bu gibi sevilen ve başarılı isimler, şimdi değilse ne zaman taltif edilecek? Tayyip Bey bunu görmeli ve Malatya'dan bakanlığı esirgememeli”” tarzındaki sözleri, bugünlerde sıklıkla duyuyoruz.

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!