Malatya
27 Ağustos, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    41.04
  • EURO
    47.75
  • ALTIN
    4456.9
  • BIST
    11.53
  • BTC
    111363.34$

Bal tanıtımı gelenekselleşecek


Bal tanıtımı gelenekselleşecek
Pütürge'de gerçekleştirilen 1'inci Bal Festivali'nin balın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirten Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, festivali gelenekselleştirmek istediklerini vurguladı.

HABER MERKEZİ-MALATYA

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, 1'inci Bal Festivali sayesinde Malatya balının dünyaya tanıtılacağını söyledi. Bu yıl ilk kez düzenlenen organizasyonun geleneksel hale dönüştürüleceğini anlatan Polat, "Bu sayede Pütürge balının Malatya'ya, Türkiye'ye ve uluslararası alana tanıtma imkanı bulacağız" dedi.

PB6

NE KADAR HİZMET ETSEK AZ
Birçok yatırımı Pütürge ile buluşturduklarını kaydeden Polat, “Yapılan hizmetler Pütürge'ye yeter mi, bence yetmez. Yüzde 95 bize oy veren Pütürgeli hemşerilerimize ne kadar hizmet getirsek az. Biz daha çok çalışmak zorundayız. Daha çok hizmeti size sunmak zorundayız. Bu vesileyle 7/24 hiç uyumadan Pütürge'miz, Malatya'mız, Türkiye'miz için, milletimiz için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

PB7

MAZLUM COĞRAFYALARDA GÖZYAŞI DURSUN
Festivale katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Dünyanın gözünü kapattığı ve kulak vermediği insanlık dramının, acıların yaşandığı buruk bir bayram yaşıyoruz” dedi. Gözyaşı döken mazlum coğrafyalarda gözyaşının sona ermesini dileyen Çalık, “Bir kez daha mazlum coğrafyalarda gözyaşı dökülmesin. Filistin'de, Arakan'da, Myanmar'da, Suriye'de, Afganistan'da dökülen gözyaşlarının bir an önce son bulmasını Yüce Rabbim'den niyaz ediyoruz. İnşallah zalimlerin son bulduğu ve bir kez daha zalimlik yapacak fırsatlar bulamayacak günler olsun" diye konuştu. Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, festivalin anısına protokol üyelerine plaket ve bal takdim etti.

pb2

KÜÇÜK ŞEHİDE VEFA


Çalık, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Pütürgeli 15 yaşındaki Engin Tilbaç anısına yaptırılan parkın açılışında da katıldı. Çalık, milli irade zaferinin kazanılmasına vesile olan şehit Engin Tilbaç anısına yapılan parkın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

PB4

HEMŞERİ DERNEĞİNİN AÇILIŞINA KATILDI
Çalık daha sonra ise merkezi İstanbul'da olan Sakkuşağı Derneği Pütürge Şubesi'nin açılışını yaptı. Çalık, Pütürgelilerin Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, “Pütürge'de bir ilki yaşadık. Hemşeri dernekleri farklı illerde açıldığında bütün hemşerilerimizin orada toplanmasına vesile olur. Bu sivil toplum örgütleri, hemşeri dernekleri de devlet ile millet arasında bir köprü olur. Bu köprünün Pütürge İlçesi'ndeki mahallelerimiz bir araya gelerek, Pütürge'nin en zor bölgesi olan Sakkuşağı bölgesinin derneği Pütürge'de açıldı” şeklinde konuştu.

PB5

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!