dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67089.793$

Balık aslında böyle saklanmalı... Balığın nasıl saklanacağını uzmanı anlattı!

Balık aslında böyle saklanmalı... Balığın nasıl saklanacağını uzmanı anlattı!
Balık sezonu açıldı! Balığı buzdolabında taze tutmanın yöntemi merak ediliyor. Balığı mevsiminde alıp dondurucuda saklamak isteyenler bu tüyolara dikkat! İşte uzmanlardan balık saklamanın püf noktaları...
Narin

Vitamin, mineral ve protein bakımından çok zengin besin değerlerine sahip olan balık sezonu açıldı. Beslenme uzmanları, haftada en az 2 gün balık tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Balık, içerdiği zengin yağ asitleri ve vitaminler sayesinde vücuda çok faydalıdır. Hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken balık en önemli besin kaynaklarından biridir.

Uzmanlar, balığın taze bir şekilde haftada en az 2-3 gün tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan balığı mevsimi dışında tüketmek isteyenler buzdolabı ve derin dondurucu kullanabiliyor. Dondurduğunuz balıkları istediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz. Ancak balığı dondurucuda saklamak konusunda bilinmesi gereken bazı detaylar vardır.

DONDURUCUDA BALIK NASIL SAKLANIR?

Balık alırken tazeliğine dikkat ettiğiniz gibi saklarken de uygun koşullara dikkat etmeniz gerekir. Balıklar ortalama oda sıcaklığında yaklaşık 20 saat boyunca taze kalır ve sonrasında bozulmaya başlar. Bu yüzden derin dondurucuya kaldıracağınız balıkları güzelce temizlemeniz gerekir. Böylelikle balığın iç organları bozulacağı için geri kalan yenilebilir kısmı daha uzun süre taze kalabilir.

Balık büyük veya küçük olsa dahi temizledikten sonra her yeri tuzlanmalıdır. Tuzlanan balık daha uzun süre tazeliğini korur. Balıkları iyice temizleyip tuzladıktan sonra türüne göre ayırıp saklamak en doğru yöntemdir. Uzmanlara göre balığı porsiyonlarına ve pişireceğiniz miktara göre ayrı bölümlerde dondurucuya konulmalıdır.

BALIĞI DONDURMANIN PÜF NOKTASI

Balıkları buzdolabı poşetine koyup ağız kısmını kilitlemek gerekir. Bu işlemleri yaptıktan sonra balıkları öncesinde 1-2 saat buzdolabında bekletip ardından dondurucu kısmına yerleştirmek önemlidir. Bu sırada buzluğa attığınız balıkları 4-5 saat kadar sonra çıkarmak doğru olacaktır. Balığı dondurucudan çıkarır çıkarmaz soğuk bir kovaya daldırıp çıkarın ve ardından poşetleyip buzluğa kaldırın. Bu işlem balığın üzerinde ince bir tabaka buz oluşturacağı için daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!