dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2285.6
  • BIST
    8980.41
  • BTC
    70537.43$

Balık pazarında 'korona' sessizliği!


Balık pazarında 'korona' sessizliği!
Koronavirüs balık satışlarını da vurdu. Koronavirüs salgını nedeniyle balık pazarında sessizlik hakim.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da koronavirüs salgını balık satışlarını da olumsuz yönde etkiledi. Malatya Kasap ve Balık Pazarı'nda koronavirüs salgını nedeniyle sakinlik hakim sürüyor.

BALIK PAZARINDA SESSİZLİK HAKİM

Kasap ve Balık Pazarı esnaflarından Tayfun Çalışkan, balık sezonun açılmasına rağmen vatandaşların pazara gelmediğini belirterek, “Korona virüs salgınının balık satışlarına da etkisi var. Uzmanlar korona virüs karşı balık tavsiye ediyor. Ancak vatandaş virüs nedeniyle fazla dışarı çıkmadığından buraya gelip alış veriş yapanlar azaldı. Malatya Kasap ve Balık Pazarı bu kadar sessiz olmuyordu. Virüs salgını nedeniyle vatandaşlarımız korkuyor” dedi. Çalışkan, "Pazarda balık fiyatlarımız uygun. Karadeniz hamsinin kilosu 25 TL, Karadeniz istavrit 25 TL, Karadeniz palamut 35 TL, kılıçsız alabalık 25 TL'den satıyoruz” ifadelerini kullandı.

M_41

"KORONAVİRÜS SALGININA KARŞI BALIK TAVSİYE EDİYORLAR"
Esnaf Osman Uçar ise Malatya Kasap ve Balık Pazarı'nda balık fiyatlarının uygun olmasına ve uzmanların da virüs döneminde vücut dirençleri artsın diye balık tavsiye etmesine rağmen beklenen müşteri olmadığını söyledi. Uçar, "Vatandaşlar salgın nedeniyle evlerinden dışarı çıkamıyor. Pazar sakin. Biz işveren olarak işçimizin parasını bile çıkarmıyoruz. Korona virüs salgını nedeniyle satış olmuyor” dedi.

N_19

"VATANDAŞLAR SALGIN NEDENİYLE EVLERİNDEN ÇIKMIYOR"

Esnaf Hasan Hüseyin Beyazıt, korona virüs salgınının satışları etkilediğini ifade ederek, “Korona virüs salgınından etkilendik. Satışlarımız yok denecek kadar az. Uzmanlar, korona virüs salgınına karşı balık tüken diyorlar. Buna rağmen milletimiz gelip almıyor” şeklinde konuştu. Beyazıt, pazarda balık fiyatları hakkında da bilgi verip, palamut balığının kilosu 35 TL, alabalığın kilosu 25 TL ve Karadeniz hamsinin kilosu 20-25 TL olduğunu kaydetti. Esnaf Fehmi Acet ise, "Biz esnaf olarak vatandaşlarımıza balık yemelerini tavsiye ediyoruz. Malatya Kasap ve Balık Pazarı'nda balık fiyatları uygun. Vatandaşlar salgın nedeniyle dışarıya çıkmıyor. Önceki yıllar göre satışlar düşük. Pandemi döneminde vatandaşlarımızın balık yemelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!