dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2283.1
  • BIST
    8974.92
  • BTC
    70684.46$

Baruş: Kadınlarımız en iyisine layıktır


Baruş: Kadınlarımız en iyisine layıktır
Tarımsal üretimimin desteklenmesi ve kadın üreticilerin ekonomide yar almasının artırılması ve özendirilmesi amacıyla “Üretimde Kadın Eli” konulu panel düzenlendi. Öte yandan kadınlar günü Malatya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı tarafından organize edilen Üretime Kadın Eli paneli Malatya Ticaret Borsası (MTB) Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

PROGRAMA KATILANLAR 
Programa, Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Malatya Ticaret Borsa (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, Kırımızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Tanyeli, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, tarım üreticileri ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

A_104

GİRİŞİMCİ KADINLAR BAŞARI HİKAYELERİNİ ANLATTI
Açılış Konuşması gerçekleştiren, Malatya Tarım Platformu, Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak Türkiye'de ilk kez böyle bir programa imza attıklarını belirterek, “Bizler böyle önemli bir günde yalnız bırakmadığınız için, bütün üyelerimiz adına sizlere teşekküre ediyorum. Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan bizlere ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İhsan Akın, “Bu gün panelimizde üreticilerimiz girişimci kadınlarımız her alanda sizin içinizde olan hanım efendiler bu işleri nasıl başardıklarını anlatacaklar” şeklinde konuştu.
Akın, üretim konularına da temas ederek, kadınların üretimde emeklerinin büyük olduğunu vurguladı.

KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 
MTB Başkanı Ramazan Özcan ise, “Bu gün panelistlerimizin akademik kariyeri olmaya bilir, ama sorunların aslında kendi mesleklerinde ve alanlarında ne kadar önemli kariyer yaptığını şimdi hep birlikte dinleyeceğiz” dedi. Özcan, “ 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

B_63

TEŞEKKÜRLER... 
Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit de, 8 Mart dünya kadınları gününü kutladı. Macit, “ Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen Üretimde Kadın Eli panelinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAYANLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, “ Annelerimiz ve bacılarımız önemli. Biz Battalgazi Belediyesi olarak,31 Mart'tan itibaren şunu hedefledik. Özellikle Battalgazi ilçesinde olan bayanlarımız için, neler yapabiliriz diye çalışma başlattık. AK Parti Battalgazi ilçe başkanlığı yaptığım dönemde vekillerimizle daha önceden yapmış olduğumuz köy ziyaretlerinde genelde köylerin boşaldığını ve şehre göç almış olduğunu gördük. Köyde istihdam sağlamak adına neler yapılabilir adı altında Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ile bu konu hakkında görüştük kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KADINLARIMIZIN PAYI BÜYÜK
Daha sonra konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş da, “Bizler aslında kadınların değerini ne kadar iyi bilirsek dünya o kadar iyi duruma gelecektir. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için emek sarf etmiş kadınlarımızın payı büyüktür. Bu uğurda erkeklerin yanında dağ gibi duran hayattaki en değerli varlıklar kadınlardır. Vatan ve milletin bağımsızlığı kardeşliği için fedakarlık gösteren kadınlarımız en iyisine layıktır” diyerek, “ Tüm şehit annelerimizde ellerinde öpüyorum. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik ediyorum” diye konuştu.
Protokol konuşmalarından sonra panelde geçildi.

KARANFİL DAĞITILDI
Türkiye'de İlk defa gerçekleştirildiği belirtilen Üretimde Kadın Eli panelinde, Kübra Aslan, Şehriban Şahin, Hayriye Duman, Leyla Balal, Gülnaz Alp, Diler Yıldırım, Hatun Üstün ve Selma Öleş konuşma yaptı.Programda, programa katkıda bulunanlara plaket takdim edilirken, protokol üyeleri tarafından da bayanlara karanfil dağıtıldı.

A_106

ÖTE YANDAN GÜRKAN'DAN KADINLARA KARANFİL

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sivil toplum kuruluşlarının bayan temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.Şelale Lokantasında 8 Mart Pazar Günü düzenlenen ve Gürkan'ın verdiği kahvaltı programına, Vali Aydın Baruş'un eşi Nagehan Baruş, Belediye Başkanı Gürkan'ın eşi Hafize Gürkan, il protokolü eşleri, kadın STK başkanları ve temsilcileri katıldı.
Kadınlara tek tek karanfil hediye eden ve konuşmasında Kadınlar Günü'nün sadece bir gün ile sınırlandırılamayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kadınlar Gününün yılın 365 gününe teşmil edilmesini temenni ediyorum. Kadınlarımızın hak ve hukukunu ödeme noktasında baktığımız zaman, hak ve hukukları ödenemez. Onun içindir ki Cenab-ı Allah ‘Cennet annelerin ayakları altındadır' buyurmuştur. Peygamber Efendimiz'de hadislerinde diyor ki ‘Annendir, annendir, annendir. Sonra baban, sonra yakın akraban'. Şairler de ‘Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz', ‘Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar' derler. Dolayısıyla annelik çok önemli, anneliği de hakkıyla yerine getirebilmek de çok daha önemlidir. Yine Peygamber Efendimiz, ‘Bir anne sabi çocuğunu eğer küçük iken kaybetmiş ise o, ona şefaatçi olur', ‘Üç kızını gelin eden annenin mekanı Cennet olur' buyurmaktadır. Dolayısıyla annelik hem dinimizde, hem milli tarihimizde, hem de insanlık tarihinde önemli bir unsurdur” dedi.

B_65

ERKEKLERE DÜŞEN O İNCELİĞE ZARAR VERMEMEK
Kadınlara seçme ve seçilme hakkının batı dünyasından çok önceden ilk olarak Türkiye'de verildiğini dile getiren Başkan Gürkan, “Cumhuriyetimizle birlikte kadınların hem seçme, hem seçilme hakları açısından, hem de toplumsal açıdan sosyal ve ekonomik hayatın içine girmesi açısından önemli bir merhale kat edilmiştir. Biz basen medeni unsurlar olarak gördüğümüz batı devletleri ve batı normları diye tabir ettiğimiz normların çok daha öncesinden 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı ilk kez Türkiye'de verilmiştir” ifadelerini kullandı.
Gürkan son olarak, “Hanımlar naif insanlardır. Dolayısıyla biz erkeklere düşen de o naifliğe, o zarafete, o inceliğe zarar vermememiz gerekiyor diye düşünüyorum. Ben tekrar Kadınlar Gününüzü kutluyorum, tebrik ediyorum. Kadınlarımızın da hem sosyal hayatta, hem siyasi ve ekonomik hayatta, hem de kültür hayatında aktif rol almasını temenni ediyorum” diye konuştu.

C_30

AKÇADAĞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Akçadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde birimde görev yapan bayan polisler ile polis eşleri bir araya gelerek, dayanışma ve kaynaşmanın örneği sergilendi.Düzenlenen etkinlikte ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan bayan polisler ile polis eşlerine çiçek takdim edildi.

A_105

ÖTE YANDAN ÖZCAN,KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi ile Fırat Mahallesi Çok Amaçlı Salon'daki Kurs öğretmenleri ve kursiyerlerini ziyaret etti.
Başkan Özcan, son yıllarda kadınların toplumsal yaşamın her alanına etkin katılım için verdikleri mücadelenin bugün çok daha güçlü bir şekilde devam ettiğini söyledi.Özcan, “Hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesiller, toplum ve ülke olarak hak ettiğimiz etkin ve saygın konumu kazanmamızda en önemli etkendir. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz inancındayım” ifadelerini kullandı.
Ramazan Özcan, “ 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz tebrik ediyorum. En kıymetli varlığımız olan kadınlarımız kimimizin eşi kimimizin annesi bir taraftan ailenin bütün sorumluluklarını üstüne almışken bir taraftan da ekonomik ailelerini ayakta tutmak için bu kadar fedakarlık ve özenle çalışırken onlara destek olmak gerekiyor. Bugün kurs hocalarımızın ve kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ile yapmış oldukları gözleri kamaştıran ve her ilmikte buram buram emek kokan eserlerin hepsi birbirinden güzel ve görülmeye değer. Malatya Ticaret Borsası olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Burada üretmiş olduğunuz kıymetli eserler Malatya kamu idarecileri ve sivil toplum kuruluşları tarafından dikkate alınacaktır” şeklinde konuştu.

B_64

HEDİYELER VERİLDİ
Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Kurhan ise, ”Başkanımız her zaman yanımızda oldu. Bu atölyede şuan aktif olarak 25 bayanımız kurs görüyor. Yaklaşık 5 yıl içerisinde burada 250 bayanımız eğitim aldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bizleri ziyaret eden MTB Başkanı Ramazan Özcan'a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Emine Gülbahar da, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bizleri ziyaret eden ve her zaman yanımızda olan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Malatya Ticaret Borsa (MTB) Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.Daha sonra Başkan Özcan ile MTB Meclis Başkanı Erdoğan Ünal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bayanlara karanfil ve çeşitli hediyeler verdi.

A_107

DEPREMZEDE KADINLAR UNUTULMADI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın Astsubaylar depremzede kadınlara karanfil dağıttı.
Malatya'nın Battalgazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil dağıtıldı. Battalgazi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli kadın astsubaylar tarafından Battalgazi'ye bağlı Düzyol Mahallesinde deprem nedeniyle kurulan konteyner evlerin olduğu bölgedeki kadınlara karanfil dağıtıldı. Astsubaylar ayrıca kadınlarla görüşerek sorun ve taleplerini dinlediler.

B_66

JANDARMA KADIN ASTSUBAYLAR FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI 

Malatya'da, jandarma bünyesinde çalışan kadın astsubayların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile eğitim alanında yaptığı çalışmalar ile 24 Ocak tarihinde meydana gelen depremden sonra yapmış olduğu iyileştirme çalışmaların yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.Malatya Park AVM'de düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışına, Vali Aydın Baruş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Necmi İnce, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Jandarma bünyesinde çalışan bayan personeller ve vatandaşlar katıldı.Fotoğraf Sergisi'nin açılmışında konuşan Vali Aydın Baruş, “Bugün çok anlamlı bir gün 8 Mart Dünya Kadınlar günü. Bugünün vesilesi ile tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Bütün mesleklerimizin içerisinde kadınlarımız var. Erkekler ile beraber omuz omuza bu hayat mücadelesinde onlara yardımcı oluyorlar hem de meslekleri en iyi şekilde yerine getirerek ülkemizi her geçen gün güçlü bir Türkiye olmasına katkılar sunuyorlar” dedi.

A_108

FOTOĞRAFLARDA AZİM GÖRECEĞİZ
Vali Baruş, “Kadınlarımız bugün jandarma komutanlığı emrinde çok başarılı görevler yapıyorlar. Birazdan sergisini açacağımız fotoğraflardan göreceğiniz üzere kadın astsubaylarımız özellikle jandarmamızın toplumsal anlamda yaptığı eğitim alanında yaptığı çalışmalarda ve 24 Ocak tarihinde meydana gelen depremden sonra yapmış olduğu iyileştirme çalışmalarında topluma yapmış olduğu devletin şefkatini yansıtma jandarmanın şefkatini yansıtma anlamında çok başarılı çalışmalar yaptılar. Bu sergide Türk kadının ne kadar azimli ne kadar minnetini sevdiğinin fotoğraflarını göreceğiz” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirilerek halkın beğenisine sunuldu.

B_67

C_31

KADIN FESTİVALİNE KIZILAY'DAN DESTEK

Türk Kızılayı Yeşilyurt Şubesi de, Malatya Park AVM'nin düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine destek verdi.
Kadın Festivali programı içerisinde yer alan Türk Kızılayı Yeşilyurt Şube Başkanı Dr. Dilek Korkmaz, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kadın konulu söyleşide Kızılay ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Malatya Park AVM'nin katkılarıyla düzenlenen kan bağışı organizasyonuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca ailelerine eşlik eden çocuklara birer “Kızılay Takvimi” hediye edildi. Kadın Festivali kapsamında, 3 gün boyunca yer alan Yeşilyurt Kızılay Şubesi standında, vatandaşlara kan bağışının önemi hakkında bilgiler verildi. Broşürlerin de dağıtıldığı stantta vatandaşlara gönüllü ev hanımları tarafından hazırlanan kurabiyeler ikram edildi.Dr. Dilek Korkmaz, yaptığı açıklamada, “Malatya Park AVM Pazarlama Müdürü Arzu Şavluk'un organize ettiği bu güzel festivalde yer almaktan onur duydum. Kadın Festivali kapsamında düzenlenen, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kadın konulu söyleşide Kızılay ile ilgili bilgilendirmede bulundum” ifadelerini kullandı.

A_113

B_70

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!