dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2324.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70827.19$

BAŞKA SİYASETÇİ OLSAYDI, BAŞIMIZA KAKARDI!..


BAŞKA SİYASETÇİ OLSAYDI, BAŞIMIZA KAKARDI!..
Murat Çetin yazdı...
Narin

Geçtiğimiz hafta Malatyamızın organize sanayisi ile ilgili “6. Bölge tevşikleri vurgusu” yapan bir yazı kaleme almıştım. 6. Bölge teşvikleriyle ilgili görüş aldıklarımın büyük kısmının ittifak ettiği “Mimarı Bülent Tüfenkci'dir” sözleri bir kaç gündür kafamı kurcalıyor. Bülent Tüfenkci, 6. Bölge teşviklerinin mimarı olduğu halde, o kadar mütevazi davranıyor ki; bu davranışıyla “Balık bilmez ise Halık bilir” sözünü hatırlatıyor. 6. Bölge teşvikleriyle geçtiğimiz yıl 17 fabrikanın açıldığını biliyoruz. Her bir fabrikada minimum 500 kişinin çalıştığını da düşünürsek, istihdam adına Malatya için büyük bir kazanımdır. Hal böyle olunca, Malatya'nın geleceğinin teminatı olan 6. Bölge Teşvikleri, neden Bülent Tüfenkci'nin gündemi olmuyor. Halbuki böyle bir icraat başka siyasetçinin elinde olsaydı, hemen her gün başımıza “kakardı”. 

 KIZILAY, BULAŞIKLARI BİZİMLE BERABER YIKIYOR

Geçtiğimiz hafta “Kalbim ağrıyor” başlığıyla bir röportaj yayınlamıştık. Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile gerçekleştirdiğimiz röportajın bir bölümünde şöyle bir ifade vardı: “Karaciğer Nakli Enstitüsü, her ne kadar Ömer Şarlak döneminde başlayan bir proje gibi görünse de, Fatih Hilmioğlu'nun başlattığı, Cemil Çelik'in enstitüyü kurduğu ve Ahmet Hocamız ile de “doruğa” eriştiği bir başarıdır. Hepsine teşekkür ederim. Bu noktada Ahmet Hoca'dan bahsetmek isterim. Çok mütevazı, çok iyi niyetli ve paylaşımcı. Karaciğer nakline, en az ekibimiz kadar sahip çıktı. Bunu ileriye götürebilmek için, elinden ne geliyorsa yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Her zaman yakınlık görüyorum. Mutfakta, bizimle bulaşıkları yıkamayı paylaşan bir yönetici. Kesinlikle şanslıyız... Ümit ediyorum ki, Sayın Rektörümüz ile devam eder ve daha iyi noktalara geliriz. Üst yönetimin desteği bize güç veriyor. Zaten bu olmazsa başarı imkânsız.”

Yukarıdaki sözler sayın Sezai Yılmaz'a aitti. Karaciğer nakli konusunda dünyanın sayılı isimlerinden biri olan Sezai Yılmaz hocamız, konuşmasının bu bölümünde, enstitüyle ilgili desteğini esirgemeyen Rektör Ahmet Kızılay'a “minnetini” belirtiyordu.

 YENİDEN REFAH PARTİSİ'Nİ SAADET'LE KARIŞTIRMAYIN

Malum olduğu üzere, bir kaç ay önce Yeniden Refah Partisi ismiyle siyasi hayatımıza yeni bir oluşum girmişti. Rahmetli Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından kurulan parti, Malatya'da bir hayli yoğun mesai yapmaya başladı. Hemen her gün bir organizasyonla gündeme gelen Yeniden Refah Partisi'nin Malatya'nın bütün ilçe ve mahallelerindeki çalışmaları dikkatimi çekti. Yaptıkları toplantılarda “Saadet Partisi'yle bizim hiçbir alakamız yok” mesajı veren partililer, yarın seçim olacakmış gibi bir gayretin içindeler. Tüm Türkiye'de yaklaşık 60 bin kişiyi üye yapan Yeniden Refah Partisi, dün Sakarya'da 41 bin kişilik “Kudüs Mitingi” düzenledi. Yeniden Refah Partisi'nin çalışmalarını görünce, ayakta uyuyup otel parası vermeyen Ak Parti Malatya Teşkilatı'nın, ne zaman uykudan uyanacağını merak ediyorum.  

 MİTİNGDE “ZADELER” GEÇİDİ...

Saadet Partisi” denilince aklıma geldi. Onlar da dün bir miting tertip ettiler. İstanbul Yenikapı'daki miting alanında toplanan kalabalıktan ziyade, protokoldekiler dikkatimi çekti. Cumhur İttifakı'na muhalif ne kadar isim varsa, hepsinin arz-ı endam ettikleri protokol sıralarında, “Zadeler geçidi” vardı. İşte “Zadeler geçidi”: Organizasyonu yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu...”

İlgilisine not: ZADE: OĞLU

 

EVLENEN DENİZE DÜŞER...

Kadının beyanı esastır” diyen zihniyetin son mağduru Malatya'da yaşıyor. Sahip Çetkin isimli hemşerimiz evden uzaklaştırma cezası verildiği için, arabasında yatıp kalkmaya başlamış. İstanbul Sözleşmesi denilen paçavranın mağdur ettiği yüzlerce isimden biri olan Sahip Çetkin, çocuklarını kötü alışkanlıklardan korumak istediği için arabasında yatıp kalkmaya başlamış. “Kadının beyanı esastır” diyen saçmalığın mağduru Sahip Çetkin'in 6 aylık evden uzaklaştırma cezası kar kış demeden devam ediyor. Çetkin'i görünce “Aman ha sakın evlenmeyin” diyerek Tâhirü'l-Mevlevî'nin sözünü paylaşıyorum:

Evlenen bahre (denize) düşer, evlad olursa gark (boğulur) olur

Sen kenar-ı bahri tut, evlenme sultanlık budur.

Tut ki kazara evlendin, sabredip artık otur

Bir beladır başında, sus söylenme insanlık budur.


SADIKOĞLU OLMADAN OLUR MU?

Elazığ ve Malatya'yı vuran 6,8'lik depremin ardından, toplumun hemen her kesiminden çeşitli mesajlar yayınlanmıştı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)'nun herhangi bir açıklamasına denk gelmediğimi fark ettim. Mutlaka sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun böylesine mühim bir konuya duyarsız kalmasının söz konusu dahi olmayacağını bilenlerden biri olarak, sayın başkana deprem ve sonrasıyla ilgili ne gibi çalışmalar yaptığını sormak istedim. Kendisi de sağ olsun kırmayarak bizi misafir etti.

Konuyla ilgili bize şunları söyledi: “Depremin ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ederek başta ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu sıralar herkes merkezi Elazığ'da olan 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası yaşanan tahribatla ilgileniyor. Malatya ve Elazığ illerinde birçok insan hayatını kaybetti. Bu saatten sonra depremin bize bir anlam ifade etmesi gerekiyor. Hatalarımızı düzeltip eksikliklerimizden ders çıkarmamız gerekir. Tek tesellimiz ise bu kadar çok dayanıksız binamız olmasına rağmen yıkımın yüzde olarak fazla olmamasıdır. Birçok evde ve iş yerinde hasarlar oluştu, yüzlerce insanımız evini terk etmek zorunda kaldı.”

ODALAR VE BORSALARA KÖPRÜ OLDUK

Sadıkoğlu, konuşmasının devamında, “Depremin olduğu gece Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bizi aradı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek, yapabilecekleri bir şeyin olup olmadığını sordu. Akabinde biz deprem bölgesinde gerekli tespitler yaparak kendilerine ilettik. Konuşmamızdan sonra TOBB, bir kampanya başlattı. Bütün Türkiye'deki oda ve borsaların katılımıyla bize 100 tıra yakın yardım malzemesi gönderdiler. Onları AFAD İl Koordinasyon Merkezi'ne bıraktık.” ifadelerini kullandı.

12_206

ÇALIŞMALARDA BİZZAT BULUNDUM

Deprem bölgesindeki çalışmalarından da bahseden Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesini incelediğinde biz de oradaydık. Meramımızı anlattık. Depremin hemen akabinde koordinasyon kurulumuzu kurduk. Malatya'da yaşayan bütün üyelerimize mesaj atarak, bölgedeki insanımız için yardım talebinde bulunduk. Bununla birlikte anlık olarak bir tır yardım malzemesi de biz topladık. Para toplayıp, önümüzdeki günlerde oluşabilecek mağduriyetleri gidermek için bir çalışma yaptık. Buradaki AFAD deposuna personelimizi yerleştirdik. Ben de bizzat çalışmaların başında bulundum. Buradaki çalışmalarımızın sonucunda Türkiye'nin dört bir tarafındaki oda ve borsalardan gelen 100 tırın üzerinde malzemeyi teslim ettik. Yeri gelmişken, başta TOBB Başkanımız olmak üzere Türkiye'deki bütün oda ve borsalara teşekkür ederim.” dedi.

ELAZIĞ İLE MALATYA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

Depremin yaşandığı illerin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğinin altını çizen MTSO Başkanı Sadıkoğlu, “Bölgeyi ziyaret eden bakanlarımızdan taleplerimiz oldu. SGK ile ilgili müracaatımız sonucunda, 30 Nisan'a kadar ertelenme kararı çıktı. KOSGEB'den de faizsiz kredi desteği aldık. Bugün Malatya ve Elazığ birbirinden ayrılmadan afet bölgesine alınırsa, hem binaların yenilenmesi, hem de buradaki faizsiz kredilere bir an önce işverenlerin ulaşabilmesi sağlanacaktır. Afet bölgesi ilan edilmesiyle kredi kartı borcu olanların kredilerinin ötelenmesi anlamında daha faydalı olacak. Binaların yeniden yapılmasıyla ilgili büyük destekler olacak. Afet Bölgesine alınması için bakanlarımızla görüşüyoruz. Malatya'nın da mağduriyet anlamında Elazığ ile aynı olduğunun altını çiziyoruz. Biz devletten, baba şefkati göstermesini bekliyoruz. Böylece hem Elazığ hem de Malatya afet bölgesi ilan edilecektir. Afet bölgesi statüsüyle, buradaki insanlar kendilerini toparlayabilecektir. Ayrıca gelecek destek uygulamalarıyla kalkınma sağlanabilecektir.” ifadelerini kullandı.

  

Selam ve dua ile...

Fiemanillah

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!