Malatya
07 Ağustos, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    40.69
  • EURO
    47.17
  • ALTIN
    4414.6
  • BIST
    10.85
  • BTC
    114134.86$

Başkan Çakır, Kernek Meydanı'nda İncelemelerde Bulundu


Başkan Çakır, Kernek Meydanı'nda İncelemelerde Bulundu

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Â"KernekÂ'i bütün Malatyalıların gezebileceği, dinlenebileceği güzel bir mekan haline getiriyoruz. Projemizi yılbaşına kadar tamamlamayı arzu ediyoruz. Asıl amacımız bahar ayı ile birlikte burayı hizmete açmakÂ" dedi.
Kernek MeydanıÂ'nda Malatya BelediyesiÂ'nin sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, devam eden çalışmaları inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Kernek MeydanıÂ'nda yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaları yılbaşına kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Yenileme çalışmalarında alt yapı sorunlarının tamamen çözüldüğünü belirten Başkan Çakır, Â"Şu anda üst yapının inşası devam ediyor. Mevcut alanın genişletilmesiyle birlikte, Kernek ile özdeşleşmiş su objesini daha fazla kullanacağız. Aynı zamanda yeşil alanları da 2 katına çıkardık. Güzel bir yel değirmeni yapıyoruz. Montajına önümüzdeki günlerde başlanacak. 10 metre yüksekliğinde şelalemiz var. Çocuk parkları ve yeşil alanlarımız var. En üst noktada bir seyir tepesi, aşağıda zeminde ise göletimiz olacakÂ" diye konuştu.
KernekÂ'in Malatya için fevkalade önemli olduğunu söyleyen Başkan Çakır, Â"Kernek, türkülerimize konu olmuş bir mekânımız. Burayı bütün Malatyalıların gezebileceği, dinlenebileceği yaşayan güzel bir mekân haline getiriyoruz. Projemizi yılbaşına kadar tamamlamayı arzu ediyoruz. Asıl amacımız ise bahar ayı ile birlikte burayı hizmete açmakÂ" ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!