Malatya
05 Ağustos, 2025, Salı
  • DOLAR
    40.68
  • EURO
    46.95
  • ALTIN
    4402.7
  • BIST
    10.897
  • BTC
    114294.69$

Başkan Keleş, Ramazan ayını kutladı


Başkan Keleş, Ramazan ayını kutladı
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 'Merhametin, iyiliğin, umut ve huzurun habercisi Onbir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif tüm Müslüman alemine kutlu ve hayırlı olsun' dedi.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Merhametin, iyiliğin, umut ve huzurun habercisi Onbir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif tüm Müslüman alemine kutlu ve hayırlı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş Ramazan ayı nedeniyle yayınladığı mesajında şunları aktardı; " Onbir Ayın Sultanı Ramazan ayına ulaşmanın huzurunu ve hikmetini yaşıyoruz. Ramazan, insanların kendilerini hesaba çekmeleri ve günahlarından tövbe edip Yüce Allah'a yönelmeleri için bir fırsattır. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif'i siz değerli Düzceli hemşehrilerimizle birlikte karşılıyoruz. Ramazan ayı; Kuran-ı Kerim'in indiği aydır. Kuran'da bin aydan daha hayırlısı olduğu bildirilmektedir. Kadir Gecesi, yine bu ay içerisinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç bu ayda tutulur. Ramazan ayında yoğunlaşan ibadetler, özellikle oruç, zekat ve fıtır sadakası Müslümanları Yüce Allah'a daha çok yaklaştırmakta, mutlu ve huzurlu yapmakta, onları nefis terbiyesinde, sosyal dayanışma ve yardımlaşmada daha başarılı kılmaktadır. Bu nedenle Ramazan ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona onbir ayın sultanı denilmiştir. Merhametin, iyiliğin, umut ve huzurun habercisi Onbir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif tüm Müslüman alemine kutlu ve hayırlı olsun. Bu mübarek ayda tüm Düzceli hemşehrilerimizle birlikte yediden yetmişe dolu dulu bir Ramazan geçireceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, gönül bağlarımızı güçlendireceğiz. Sizlerle Ramazan ayının manevi huzurunda buluşacağız. Hadis-i Şerif'de 'Ramazan orucunu inançla ve karşılığını yalnızca Allah'tan bekleyerek tutan kimsenin geçmiş günahları bağışlanır' yer alır."

"Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler yapacağız"

Başkan Mehmet Keleş, "Düzce Belediyesi olarak bu anlayış içinde 'Ramazan ayı' boyunca çeşitli etkinlikler düzenledik. İnanıyoruz ki, Ramazanın ruhuna uygun olarak yapılan eğlenceler ve etkinlikler sosyal ihtiyaçlarımızı giderecek, dayanışma ruhunu güçlendirecektir. İstiyoruz ki bu Ramazanda da çocuklarımız şen, gençlerimiz mutlu ve yaşlılarımız daha huzurlu olabilsinler. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayınızı kutlar, tüm İslam alemine, Düzceliler'e hayırlar getirmesini temenni ederim" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!