dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2490.9
  • BIST
    9638.28
  • BTC
    64760.72$

BAŞKENT’TE KAPLAN SESİ


BAŞKENT’TE KAPLAN SESİ
MEHMET AYHAN YAZDI
Narin

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında, Gençlerbirliği'nin misafiriydi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Faslı Khalid Boutaib ile güldü: 0-1. Kırmızı-Siyahlı ev sahibinde Zeki Yavru oyundan atıldı. Erol Bulut, Malatya macerasının ve ilk teknik direktörlük deneyiminin 5'inci sınavında, 3'üncü zaferini elde etti. 14 puanla an itibariyle 8'inci basamağa kurulan Doğunun Kaplanları, 5 Kasım'da Başakşehir'i ağırlayacak.  

TAKIM, MAÇA ANKARA'DA HAZIRLANDI 
Trabzonspor'un (1-0) akabinde, Ziraat Türkiye Kupası'nda Ofspor'u deplasmanda 3-1 yenen ve 5. tura yükselen EYMS, 25 Ekim Çarşamba günü oynadığı müsabakanın ardından Ankara'ya geçti. Başkent'te hazırlanan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, son antrenmanını da Ankaragücü Tesisleri'nde gerçekleştirdi. 

EROL BULUT'TAN 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK 
Ofspor önünde, Süper Lig'de fazla şans yakalayamayanları görevlendiren Erol Bulut, Gençlerbirliği karşısında asları düşündü. En son, 1-0'lık Trabzonspor galibiyetinde sahaya sürdüğü 11'de sadece bir değişikliğe gitti. Rahman Buğra Çağıran'ın yerine Gineli Sadio Diallo boy gösterdi.  

AYTAÇ KARA İLE AZUBUIKE YİNE YOK 
Kadıköy'deki Fenerbahçe derbisinin sonrasında sol diz iç menisküs bölgesinden ameliyat olan, yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalması beklenen Aytaç Kara yine yoktu. Konyaspor randevusunda sol arka adalesi çeken, halen hafif sakatlığı bulunan Azubuike Okechukwu riske edilmedi, 11'e de alınmadı.  

“10”UN ADI: NACER BRAZITE! 
Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Kaptan Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar ile stoperdeydi. Savunmanın solunda Senegalli Aly Cissokho, sağında Faslı Issam Chebake vardı. İkinci bölgede Murat Yıldırım, “10” numaranın sahibi Faslı Nacer Barazite ile Sadio Diallo görüldü. Hücum hattında Faslı Khalid Boutaib'e, Adem Büyük ile Nijeryalı Michael Pereira eşlik etti. 21 kişilik esame listesini; Fabien Farnolle, Emre Selen, Sincere Seth, Murat Akça, Arturo Mina, Turgut Doğan Şahin, Eren Tozlu, Batuhan Altıntaş, Issiar Dia, Emanuel Dening doldurdu. 

MÜCADELE İSTEĞİ VE TEMKİNLİ OYUN 
Ankara 19 Mayıs Stadyumu'ndaki maçı; Hüseyin Göçek, Esat Sancaktar, Erdem Bayık hakem triosu yönetti. İlk düdükten önceki motivasyon konuşmasında mücadele isteyen Erol Bulut'un öğrencileri, başlarda temkinliydi. 15'te Başkent ekibinden Ahmet Oğuz sağdan kesti, top Vedat Muriqi için biraz hızlıydı. 

PEREIRA, UĞUR'UN YÜZÜNÜ SARARTTI! 
Michael Pereira, 21'de Uğur Çiftçi'yi sararttı! Sağda, son çizgiye yakın bir noktada, Uğur Çiftçi, Pereira'ya kontrolsüz müdahalede bulununca kartla cezalandırıldı. Pereira, oyun anlamında ters geldiği Uğur'a birebirlerde hep üstünlük sağladı. İlk yarının akıllarda kalan ikinci akınının kahramanı da Uğur Çiftçi oldu. Onun ortası Cissokho'dan sekti, Zeki Yavru neticeye ulaşamadı. 

EYMS'DEN OYNAMA YÜZDESİNDE AÇIK FARK 
İlk devrenin istatistikleri, zevksiz futbola işaret etti. İlginç olan, Evkur Yeni Malatyaspor'un oynama yüzdesindeki 72'ye 28'lik ezici üstünlüğüydü. Toplam şutlar, 3'e 1 oldu. Kırmızı-Siyahlılar 1 kez isabet sağladı, Sarı-Siyah-Kırmızılılar çerçeveyi hiç tutturamadı. Başarılı pasların sayısı; 107'ye 335, kornerler 1'e 2 idi. Gençlerbirliği'nin bir kere ofsayta düşmesi, gol girişimlerinin vasatlığına ışık tuttu. 

FASLI BOUTAIB'DEN SÜPER LİG'DE 6. GOL 
İkinci 45'te daha iştahlı olan, yarı alanında yana pası bırakan, sadece Pereira'nın dikine oyununa mâhkum kalmayan Evkur Yeni Malatyaspor, 56'da adrenalini yükseltti. Adem Büyük kontrolün akabinde Ahmet Oğuz'u çalımladı ve yokladı, çizgide Belaruslu Sergey Politevich mutlak golü önledi. Konuğun taraftarı, 68'de ayaklandı. Solda Adem Büyük, Sergey Politevich'i geçtiği anda Khalid Boutaib'i gördü. Geçen sezon, 20 golle Strasbourg'u Fransa 1. Ligi'ne atlatan Faslı forvet, EYMS'de 6'ncı sayısına ulaştı. 

ADEM BÜYÜK'TEN 4'ÜNCÜ ASİST 
Nacer Barazite ve Issam Chebake'den dolayı sıkıntı yaşayan, kenarda kalan ve istediği topları alamayan Adem Büyük, geç de olsa 68'de hünerlerini sergiledi. 1-0'lık Trabzonspor'a yaptıklarını ve klasını hatırlattı. Boutaib'in ardında, pivot santrafor özelliğinden yararlanılması öngörülen bir gollü Adem Büyük, bu seneki 4'üncü asistine erişti. 

ZEKİ YAVRU İHRAÇ EDİLDİ 
Hüseyin Göçek, 73'te Zeki Yavru'yu ihraç etti. Uğur Çiftçi ile Faslı Issam Chebake arasındaki pozisyon sonrası ortalık karıştı. Futbolcular arasındaki arbedede, Zeki Yavru ile tartışan Sadık Çiftpınar yerde kaldı, Chebake de sakatlandı. Zeki Yavru'ya kırmızı, Sadık Çiftpınar'a sarı yaptırımı uygulandı. 80'de, tabelada neredeyse 0-2 yazacaktı. Boutaib sol çaprazdan vurdu, İsveçli file bekçisi Johannes Hopf iyi uzandı. Sağ tarafa açılan meşin yuvarlağı Adem Büyük aşırttı, Hopf çizgide devleşti. 

KAYBETMEME DUYGUSU VE DÜŞÜK TEMPO 
Karşılaşmanın özeti… 13-14. dakikaya dek tek atak izlenmedi. İki cephenin de aşırı kontrollü oluşu, temponun artmasına engelledi. 1-0'a kadar beklentilerin altında, kaybetmeme duygusunun ağır bastığı bir oyuna şahitlik edildi. İlk düdüğe değin Trabzonspor'un (22) sırtında, Osmanlıspor ve Alanyaspor ile birlikte en çok gol yiyen 4 takımından (20) biri olan Gençlerbirliği'nin hocası Mesut Bakkal bu zafiyetini gidermek savunmayı ön planda tuttu.  

GÖLGE BOKSU… 
Dirençli, sürekli skoru düşünen Gençlerbirliği ve Evkur Yeni Malatyaspor, Ankara'da biraz şaşırttılar, garantiye oynadılar. Bu defa üzerlerine baskı uygulayan rakipler olmayınca “Sıkıntı yaşayabiliriz.” fikriyle iki taraf da çekimserdi. Uzun süre gölge boksu gibi bir senaryo hâkimdi. Koordinasyonsuzluk had safhadaydı. Kaleciler; Ertaç Özbir'den Hopf'a giden degajlar sıkıcıydı. Final topları iyi kullanılamadı. Erol Bulut ise Mesut Bakkal'ın tuzağına düşmedi.  

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!