Battalgazi Merkezli Sarsıntı Gündüzbey Kaptajı İçme Suyu Kaynağında Bulanıklık Oluşturdu

Malatya'da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından MASKİ, su kaynaklarında oluşan doğal hareketlilik nedeniyle Gündüzbey Kaptajı'nda geçici bulanıklık yaşandığını belirterek vatandaşları içme suyu tüketiminde tedbirli olmaya çağırdı.
Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) içme suyu şebekesiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Sarsıntının altyapı ve kaynaklar üzerindeki etkilerini inceleyen kurum, şehir suyuna dair kritik bilgiler paylaştı.
SU KAYNAKLARINDA DOĞAL HAREKETLİLİK YAŞANDI
MASKİ tarafından yapılan duyuruda, depremin etkisiyle su kaynaklarında doğal bir hareketlilik yaşandığı ve bu durumun içme suyu temin edilen Gündüzbey Kaptajı'nda geçici bulanıklığa yol açtığı belirtildi. Söz konusu bulanıklığın şebekeye verilen suya da yansıdığı ifade edildi.
VATANDAŞLARA TEDBİRLİ OLUN ÇAĞRISI
Ekiplerin bölgede gerekli inceleme, kontrol ve su analizi çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildiren MASKİ yetkilileri, vatandaşlara şu çağrıda bulundu: “Su berraklığı normal seviyeye ulaşıncaya kadar vatandaşlarımızın tedbir amaçlı olarak içme suyu kullanımında dikkatli olmaları önemle rica olunur.”
Kurum, sürecin yakından takip edildiğini ve su kalitesine yönelik gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılmaya devam edeceğini vurguladı.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.