28 Haziran, 2026, Pazar
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Battalgazi'de Kaldırım İşgaline Göz Açtırılmadı

Battalgazi'de Kaldırım İşgaline Göz Açtırılmadı
Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rezerv alan sonrası faaliyete başlayan iş yerlerinin bulunduğu Akpınar, Dabakhane ve Halfettin mahallelerinde kaldırım ve yol işgallerine yönelik denetimlerini artırdı. Uyarılara rağmen kurallara uymayan kişi ve araçlara idari para cezası uygulandı.

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rezerv alan çalışmaları sonrasında hizmet vermeye başlayan iş yerleri ve büroların bulunduğu Akpınar, Dabakhane ve Halfettin mahallelerinde denetimlerini yoğunlaştırdı. Yapılan kontrollerde kamusal alanların işgal edildiği çeşitli ihlaller tespit edildi.

UYARI VE CEZA

Denetimlerde bazı araçların kaldırımlara ve yaya geçiş alanlarına park ettiği, bazı noktalarda ise inşaat atıkları, molozlar ve çeşitli malzemelerin kamuya ait alanlara bırakıldığı belirlendi.

Ekipler, vatandaşların güvenli şekilde ulaşım sağlaması ve şehir düzeninin korunması amacıyla iş yeri sahipleri ile araç sürücülerini uyardı. Uyarılara rağmen aynı ihlali sürdüren kişi ve araçlar hakkında ilgili mevzuat kapsamında idari para cezası uygulandı.

"AMACIMIZ CEZA DEĞİL, DÜZENİ KORUMAK"

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürü Ferdi Sezer, denetimlerin amacının ceza kesmek değil kamu düzenini korumak olduğunu belirtti.

Sezer, "Rezerv alan sonrası faaliyete geçen iş yerleri ilçemiz adına önemli bir kazanımdır. Ancak kaldırımlar vatandaşlarımızın ortak kullanım alanıdır. Araç park edilmesi, malzeme bırakılması, moloz dökülmesi ya da yaya geçişini engelleyecek herhangi bir işgal kabul edilemez. Ekiplerimiz öncelikle bilgilendirme ve uyarı yapmaktadır. Buna rağmen kurallara uymayanlar hakkında gerekli idari işlemler uygulanmaktadır. Amacımız ceza yazmak değil, düzenli, güvenli ve yaşanabilir bir Battalgazi oluşturmaktır." dedi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kaldırım işgali, hatalı park, inşaat atıkları, çevre kirliliği ve yaya geçişini engelleyen uygulamalara yönelik denetimlerini aralıksız sürdüreceği bildirildi.

Belediye yetkilileri, ortak kullanım alanlarının korunması konusunda esnaf ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirterek, kamu düzenini bozan uygulamalara karşı yasal işlemlerin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.