dore okulları
Malatya
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2518.5
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66365.3$

Bayramda kabir başında okunacak dualar - Ramazan bayramında kabir ziyaretinde okunacak dualar 2023, bayramda kabir ziyareti ne zaman yapılmalıdır?


Bayramda kabir başında okunacak dualar - Ramazan bayramında kabir ziyaretinde okunacak dualar 2023, bayramda kabir ziyareti ne zaman yapılmalıdır?
Bayramda kabir ziyaretleri, Müslüman toplumunun önemli geleneklerinden biridir. Sevdiklerimizi kaybetmenin acısı hala tazeyken, onları ziyaret etmek ve dualar etmek için kabir başına gitmek birçok kişi için önemlidir.
Narin

Kabir ziyaretleri sırasında okunacak dualar da oldukça önemlidir. Dualar, sevdiklerimizi anmak ve onların ruhlarına hediye etmek ve onların ruhları rahatlatmak için yapılır. Bayramda kabir başında okunacak dualar da en çok bilinenler arasında Yasin-i Şerif, Fatiha Suresi, Ayetel Kürsi, İhlas Suresi ve Felak-Nas sureleri yer alır. Bunun yanı sıra, sevdiklerimiz için özel dualar da okunabilir.

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN (SAV) ÖNERMİŞ OLDUĞU SURE

Büreyde rivayetine göre Hz. Muhammed, kabir ziyaret için gittiklerinde ashab-ı kirama şu sureyi okumaları önermiştir:

"Esselamü aleyküm ehled diyarı minel- müminin.Ve inna inşaallahu biküm lahikün. Es'elüllahe lena ve lekümü'l afiyeh."

Türkçe anlamı şudur: "Selam size, ey bu diyarın mü-min ve Müslim halkı! İnşallah yakında biz de aranıza katılacağız. Allah'ın bizi de sizi de bağışlamasını dilerim."

Hz. Muhammed şöyle buyurmuştur: "Kur'an-ı Kerim'de 30 ayetlik bir süre vardır. Bu süre kendisini okuyan bir kimse kıyamet günü şefaat eder ve Allah'ın onu affetmesini sağlar ve bu sure 'Tebârakellezî bi yedihil mülkü'tür."

Kabir ziyaretleri sırasında duaların yanı sıra, sevdiklerimiz için okunacak hatimler, Kur'an-ı Kerim okumaları ve sadaka verme gibi ibadetler de yapılabilir. Bu ibadetler, sevdiklerimizin ruhlarına hediye edilebilir ve kendimize de ahiret için sevap kazandırabilir.

Bayramda kabir başında okunacak dualar, sevdiklerimizi anmak ve onların ruhlarına hediye etmek için önemlidir. Kabir ziyaretleri sırasında, en güzel dualarla sevdiklerimizin yanında olabiliriz.

KABİR ZİYARETİ BAYRAMDA NE ZAMAN YAPILMALI?

Kabir ziyareti, Müslümanların sevdiklerine dua etmek için her zaman yapabilecekleri bir ibadettir. Ancak, cuma ve arife günleri gibi bazı günlerin daha faziletli olduğu düşünülür ve bu günlerde yapılan kabir ziyaretlerinin daha büyük bir sevap kazandıracağı rivayet edilir. Kabir ziyareti yapmak, sevdiklerimizi kaybetmenin acısını hafifletmenin yanı sıra, ölüm gerçeğiyle yüzleşerek manevi bir huzur da sağlayabilir.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!