dore okulları
Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2407.2
  • BIST
    10105.4
  • BTC
    62172.06$

“Be namussuz, be ahlaksız, be adi” Sözlerinin muhatabı kim?

“Be namussuz, be ahlaksız, be adi” Sözlerinin muhatabı kim?
“Asrın Felaketi” olarak adlandırılan depremlerin hemen ardından yapılan dezenformasyona tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Be namussuz, be ahlaksız, be adi!..” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Şubat ayının son günlerinde yapılan bu açıklamaya karşılık vermesi gereken muhatabı yerine, Sevilay Yılman’ın paylaşım yapması tepki çekti.
Narin

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan dezenformasyonlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Devlet ve millet olarak yaralarımızı sarmaya, yeniden hayata tutunmaya çalışıyoruz. Tüm imkanlarımızı şehirlerimiz için seferber etmiş durumdayız. Muhalefet devlet yok diyor. Bunların gözü kör, kulağı sağır, kalpleri mühürlü. Devlet ilk andan itibaren vatandaşın imdadına koştu. Terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Kızılay nerede diyor? Be ahlaksız, be namussuz, be adi! 2.5 milyon insana bu Kızılay sıcak yemeğini ulaştırıyor. Vicdansız. Bu yenilir yutulur bir şey değil." ifadelerini kullanmıştı.

MALUM SÖZLERİN MUHATABI DEĞİLKEN, BU PAYLAŞIMIN AMACI NE?..
Sözkonusuysa açıklamayı video olarak sosyal medya hesabından paylaşan Gazeteci Sevilay Yılman, “Başta annem olmak üzere ailemin ve yakınlarımın ve Malatyalı hemşerilerimin ve tüm deprem bölgesinde yaşayan insanların depremin ilk 4 günü sahipsizlikten dolayı yaşadıklarını asla unutmayacağım! Ve şehir merkezinde dahi @Kizilayın insanları aç, susuz, perişan ve soğukta bırakmasını unutmayacağım! Ve bunu dile getirdim/dik diye, bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın @drkeremı ve ekibini derhal görevden alacağına, dönüp de ağız dolusu hakaretlerle bize saldırmasını asla unutmayacağım! Ve affetmeyeceğim! #unutmayacağım #affetmeyeceğim” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Be namussuz, be ahlaksız, be adi!..” Gibi sözleri şahsına etmediği halde üzerine alınan Sevilay Yılman’ın bu çabasının amacının ne olduğunu az çok biliyor ve soruyoruz:

- Sevilay Yılman, Türkiye’nin gündemindeki gazetecilerinden olduğu halde, neden Malatya’yı gündeme getirmedi?
-Hanımefendi, kaç defa Malatya’ya geldi ki? Zaten her gelişi, ayrı bir skandal ve sorun olmuştu. Kendisinin havaalanında tartıştığı bir kadın polis memurunu, köşesinde afişe ettiği; arşivlerde duruyor.
-Burada sadece Sevilay Yılman’dan bahsetmiyoruz, Malatyalı veya aslen Malatyalı olduğu halde, ulusal medyadaki tüm yazarlardan bahsediyorum. Konut stoğunun büyük bir kısmını kaybetmiş bir Malatya olduğu halde, konuya spesifik bakacak olusak; 6 Şubat depreminde en ağır darbe alan 3. il olduğu halde, hâlâ Malatya gündeme gelmemişse, bugün bu insanların konuşmaya hakkı yoktur.
-Deprem anında, Malatyalıların yanında olmayan, onları gündeme getirmeyen bir kişinin, seçime ramak kala Malatya’yı hatırlaması, Malatyalılara hakarettir ve destekçisi olduğu partiye oy devşirmek için verdiği bir mücadeledir. Bari bunu yapma Sevilay Yılman!
-Daha dün bir ulusal kanalda, Ak Parti’yi yere göğe sızdıramıyordu. Sonrasında HDP’li oldu. Şimdi ise Kılıçdaroğlu destekçilerinin bayrak sallayanı oldu. Sevilay Yılman’ın yarınki desteğini merakla bekliyoruz!..

HABER MERKEZİ / MALATYA

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!