dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    38.55
  • EURO
    43.88
  • ALTIN
    4035.0
  • BIST
    9.176
  • BTC
    96987.509$

Bedir, Uhud, Hendek bir kez daha hafızalara kazındı


Bedir, Uhud, Hendek bir kez daha hafızalara kazındı
Medine Dönemi Siyer Dersleri'nin 7.sinde Bedir, Uhud ve Hendek savaşları ele alındı. Bir sonraki derste Medine Döneminde Yahudilerle Siyasi İlişkiler anlatılacak.
Narin

HABER MERKEZİ /MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Medine Dönemi Siyer derslerinin 7.si gerçekleştirildi.Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen derse Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile dersin müdavimleri katıldı.

 "UHUD HENDEK SAVAŞLARINI ANLATTI"

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıza Savaş, "Hz. Peygamber, Medine'ye geldiği zaman İslam'ın Medine dönemi başlıyor. Yani 622 ile 632 yılları arasında 10 yıllık süre içerisinde Medine'de yaşamıştır. Bu süre içerisinde çok ciddi aktivite ortaya koymuştur. 10 yılda o kadar büyük aktiviteler vardır ki bu aktiviteler içinde bu derste sadece müşriklerle ilgili kısmını ele alıyoruz" dedi. Daha sonra Prof. Dr, Rıza Savaş, slayt gösterisi eşliğinde ilk seriyyeler ile Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarını detaylı olarak anlattı.Medine Dönemi 8. Siyer Dersi, 23 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da yine Sanat Galerisi Salonu'nda gerçekleştirilecek. Derste Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kelpetin, Medine Döneminde Yahudilerle Siyasi İlişkileri anlatacak.Dersler 15 günlük periyotlarla toplam 19 programdan oluşuyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!