dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63660.306$

Belediye'de akraba skandalı devam ediyor


Belediye'de akraba skandalı devam ediyor
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yeğenini belediyeye bağlı Esenlik şirketine genel müdür yardımcısı olarak atadığı iddia edildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Başkan Gürkan'dan açıklama istedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Son günlerde kamuoyunda CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları gündemden düşmezken AK Parti'li belediyenin de bu furyaya katıldığı öne sürüldü. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yeğenini belediyeye bağlı Esenlik şirketine genel müdür yardımcısı olarak atadığı iddia edildi. Bu iddialar üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan iddialara karşı bir açıklama yapmasını istedi.

9002_10

İŞ HAKEDENE VERİLMELİ
"Hak edeninin hak ettiği işte çalıştırılması gerekiyor. Bizim sistemimizde işe göre adam alınmıyor, adama göre iş bulunuyor" diyen Kiraz, Atama yapılacak kişilerin, akrabadan ziyade liyakat sistemi ile atama yapılması gerektiğini söyledi. Kiraz; "Son dönemlerin en önemli konusu maalesef belediyelerde özellikle akrabaların çalıştırılıyor olması. Hak etmediği halde belediye başkanlarının belediye yönetimindeki başkan yardımcılarının vs görev yapan kişilerin, kendilerine yakın olan kişilere işi yapabilir mi? diye bakmadan çalıştırılıyor olması. Sadece bizim Malatya Belediyelerinde değil AK Parti'nin yönettiği bütün belediyelerde ciddi bir sorun oluşturuyor. Çünkü bu şekilde birçok insanın hakkı yenmiş ve hukuku çiğnenmiş oluyor. Haksız hukuksuz bir uygulama yapılıyor. Malatya Belediyesinde de bugün gündem de olan bir iddia var" dedi.

SİYASİ AHLAKSIZLIK İLE MÜCADELE

Daha önceki belediye yönetimlerinde de benzer iddiaların söz konusu olduğunu belirten Kiraz, "Ama bu iddia doğru ise gerçekten etik olmayan bir durumla karşı karşıya olduğumuz gerçeği var. Daha öncede çeşitli iddialar vardı. Esenlik'te müdür yardımcısı olarak Büyükşehir Belediye Başkan'ının yeğenin göreve başladığı ifade ediliyor. Bunlar doğru işler değil. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin önemli bir çalışması var. Bizim üç grup başkan vekilimiz ortak imza ile meclise bir siyasi etik yasası kanun teklifi sundu. Bu kanun Teklifi, siyasi ahlaksızlık ile mücadele ve siyasi etik kararlığı tekliftir. Bu teklifin içerisine bakıldığında belediyeler ile ilgili önemli bir madde var. Özellikle belediye başkanlarının yönetim kurullarında görev aldıklarında maaşlarının ödenmemesi noktası var. Çünkü birçok belediye de belediye başkanları yâda belediye başkan yardımcıları şirket müdürü olarak da atanıyor ve çift maaş, üç maaş alma imkânlarına sahip oluyor" ifadelerini kullandı.

TEKLİFİ SUNDUK
Kiraz açıklamalarına şu şekilde devam etti;

"Bu çift dikiş anlayışı ortadan kaldırılması için verilmiş bir önerge. Aynı zamanda bu önerge şunu da içeriyor, özellikle Belediye Başkanlarının akrabalarının belediye şirketleri ile istisnai memuriyet kadrolarının atanmaması gerektiğini ifade ediyor. Yani belediye başkanları ile yakınlığı bulunanların bu tür görevlere atanmaması gerektiğini içeren bir kanun teklifidir. Dolayısıyla şunu söylüyoruz, KPSS sistemi ile alımların yapılması gerekiyor ve bu KPSS sisteminde de liyakati mutlaka ön plana çıkarılması gerekiyor. Hak edeninin hak ettiği işte çalıştırılması gerekiyor. Bizim sistemimizde işe göre adam alınmıyor, adama göre iş bulunuyor. Bu hepimizin cebine zarar. Çünkü bunun sonucunu orada çalışan işçiler çekiyor. Har vurup harman savuruyorlar akrabalarını bir yerlere yerleştiriyorlar onlara belli bir ücret ödüyorlar emirlerine arabalar, şoförler tahsis ediyorlar sonra ise emeği ve askeri ücretle çalışan işçinin fazla mesai ücretini ve yemek paralarını kesiyorlar"

"BANKAMATİK MEMURU VAR MI?"

'Belediyelerde Bankamatik memuru var mı?' sorusuna henüz cevap alamadığını ifade eden Kiraz sorusunu yineledi ve şunları söledi; "Daha önce bu konuyu Belediye Başkanına dile getirdik. Fakat sorumuzun cevabını hala alamadık. Bu sorunun cevabını merak ediyoruz ve bu madde ile birlikte tekrar soruyoruz Esenlik müdür yardımcılığına Başkanımızın yeğeni atanmış mı yoksa atanmamış mı bu sorunun cevabını merak ediyoruz. Başkanımızın bunun cevabını vermesi lazım. Bütün kamuoyu ve halk bunun cevabını merak ediyoruz. Daha önceki sorduğumuz sorunun da altını çizerek tekrar ediyoruz. Malatya Belediyesinde bankamatik personeli kaç kişi var. Biz kaç kişi olduğunu biliyoruz, bütün Malatya belediyesinde çalışanlar ve bütün siyasi partilerde biliyor ama bunu kaç kişi olduğu ve kaç kişiye haksız yere para ödendiği ve bunların kimlerin yeğeni kimlerin çocukları hangi milletvekillerinin, il başkanlarının ve belediye başkanlarının yakınları olduğunun da kamuoyu ile paylaşılması gerektiği de belirtiyorum"

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!