dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63694.419$

Belediyenin Önü YEDİEMİN Parkı Gibi ...


Belediyenin Önü YEDİEMİN Parkı Gibi ...
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME

31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı kesinleşen Selahattin Gürkan'ın “Ateşten Gömlek” dediği görevi başladı. Devrim gibi kararları peş peşe alan Büyükşehir Belediye Başkanının son icraatı Malatya Büyükşehir Belediye Binasının önünü Yediemin parkına çevirdi.

Göreve gelmeden önce herkesin merakla beklediği icraatlarına başlayan Büyükşehir belediye Başkanı Selahattin Gürkan adeta ezberleri bozmaya devam ediyor. İlk icraat olarak birçok daire başkanlığını, bazı müdürlükleri kapatan Gürkan, huzur hakkı olarak bilinen ve vatandaşın çok ta bilmediği avanta ödenekleri sıfırlayarak, yılların kurulu düzenini alt üst etti. Bilindiği gibi bazı müdürler, meclis üyeleri, yardımcılar gibi isimler, belediyenin şirketleri üzerinden yönetim kuruluna dâhil edilerek, huzur hakkı denilen ödenekler alıyordu.

1002_215

HER AY MAAŞIN DIŞINDA BİR NEVİ AVANTA...

 Makam araçları, şoför, odacı, sekreter, koruma gibi imkânlar ile yıllardır müdürlük veya daire başkanlığında bulunan kişilere maaşlarının dışında Belediyeye ait şirketler yani ( BİT) üzerinden huzur hakkı adı altında ekstra ücretler ödeniyordu. Bu ödenekleri, araçları, konforu tek tek lağveden Gürkan'a kamuoyundan çok büyük destek gelirken, Malatya'da adeta deprem etkisi oluşturdu. Partinin bu olup bitene nasıl baktığı merak edilirken, büyük bir sessizliğin olduğu da gözlerden kaçmadı.

1003_169

YEDİEMİN PARKI GİBİ...

Malatya Büyükşehir Belediye binası önünde yüzlerce değişik tip ve markada araçları gören vatandaşlar fotoğraf çekme yarışına girdiler. İlk defa belediyeye ait bu kadar aracı bir arada gören vatandaşların benzetmesi de ilgi çekti. “Yediemin Parkı” . Genelde icralık, mahkemelik olan araçların emniyet tarafından çekildiği parkı andıran bu görüntünün ilk kez yaşanması dikkatlerden kaçmadı. Göreve geldiği günden itibaren sarsıcı kararlar alan Başkan Gürkan, bütün belediye araçlarının bir merkezde toplanacağı, gerekli olduğu durumda imza karşılığı, kilometresi, yakıtı yazılarak göreve çıkması kararı alındı. Bu durum vatandaş tarafından olumlu karşılansa da çalışanlar tarafından hizmetleri aksatacağı yorumları yapılıyor. Milletvekilleri, Ak Parti teşkilatının sadece sessizce izlediği gelişmelere, muhalefetin de yorum getirmemesi dikkat çekiyor. Önümüzdeki günlerde Başkan Selahattin Gürkan'ın sürpriz kararlara daha imza atacağı bekleniyor.

Bilinen tek şey Malatya Büyükşehir Belediyesinin şimdilik Yediemin parkına dönmüş olması. Şehreminine yediemin geldi.

1004_84

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!