dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2512.6
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64261.49$

'Benim Malatyalı torunum kayısılı yer'


2 dondurma, 2 dede ve 1 torun... Malatyalı dede torununa kayısılı dondurma yedirmek için tatlı bir çekişmeye giriyor. Öte yandan son zamanların gözde dondurması kayısılı dondurma ise her yöreden insanın tercihi oldu.
Narin

 HABER MERKEZİ-MALATYA TİME

Kavurucu sıcakların baş gösterdiği şu günlerde insanlar serinlemenin yollarını arıyor. Tam da bu noktada serinletecek yiyecek ve içecekler devreye giriyor. Bunların başını ise hiç şüphesiz dondurma çekiyor. Hele bir de damak tadınıza uygunsa değmeyin keyfine… Üstüne üstlük Malatyalı olup da kayısılı dondurmaya hayır demek ise ne mümkün… 

DEDELER ARASI DONDURMA ÇEKİŞMESİ TEBESSÜM ETTİRDİ

Kayısılı dondurma Türkiye'nin her yöresinde yaşayan insan tarafından tercih edilir oldu. Son zamanlarda ekranlarda yayınlanan Algida'dan dedeler arası dondurma çekişmesi göze çarpıyor. Bu reklamı Malatyalılar için özel kılan ise dondurmanın içerisinde sarı altınımız olan kayısının bulunması. Algida Maraş Usulü, yeni ürünleri 'Yöresinden Kayısı ve Yöresinden Çilek' için yeni bir reklam filmi yayınladı. Filmde torunlarının Algida Maraş Usulü istemesi üzerine biri Malatyalı diğeri Silifkeli dedeler çekişmeye başlıyor. Dedeler torunlarının kendi yörelerinin lezzetini içeren dondurmayı tercih edeceğini ifade ediyorlar. Aralarında geçen bu tatlı çekişme izleyicinin ilgisini çekiyor. Dedelerin arasındaki mücadele devam ederken, ufaklık tercihini her iki dondurmadan yana kullanıyor. Bu arada Malatya kayısısının gündeme gelmesi ise Malatyalılar açısından gurur kaynağı olduğu gibi, reklam başta çocuklar olmak üzere her yaştan insanı ekrana çekiyor.

KAYISI DEYİNCE AKLA 'MALATYA KAYISISI' GELİR

Öte yandan son zamanlarda kayısıyı konusu Malatya'da oldukça gündemde. Kısa bir süre önce kayısının tezgahlara inmesiyle birlikte tartışmalar da beraberinde geldi. Bir yandan kayısı üreticileri yeterince değer görmediklerinden şikayet ederken, diğer yandan ise çevre illerin kayısıyı sahiplenmeye çalışması gündeme oturdu. Başta Iğdır olmak üzere; Mersin Mut İlçesi gibi bazı illerin kayısıyı sahiplenmeye çalışması ve en güzel kayısının kendi illerinde yetiştiklerini iddia etmesi ise tam bir komedi haline geldi. Reklamlara konu olan Malatya kayısımızın sahiplenmeye çalışılması ise kamuoyu tarafından telafisi mümkün olmayan bir hata olarak ifade ediliyor. 

Söz konusu reklam filmini videoya tıklayıp izleyebilirsiniz.

 

Haber: Sevgi Sulubay

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!