dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2308.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70687.85$

'Berat Gecesi Müslümanlar tarafından iyi değerlendirilmeli'


'Berat Gecesi Müslümanlar tarafından iyi değerlendirilmeli'
Berat Kandili dolayısıyla mesajlar yayımlandı.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

BAŞKAN GÜRKAN: BERAT KANDİLİ MÜSLÜMANLAR TARAFINDAN İYİ DEĞERLENDİRİLMELİDİR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Başkan Gürkan, Beraat Kandilini kutladığı mesajında, "Ramazan ayının müjdecisi, müstesna gecelerden Berat Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Gecesi, Müslümanlar tarafından çok iyi değerlendirilmelidir. Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve hatalardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Allah'ın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatır. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve bütün İslam âleminin Berat Kandilini tebrik eder, bu gecenin insanlığa barış, huzur ve güzellikler getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı. 

1002_168

BAŞKAN ÇINAR “BERAT KANDİLİNE ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Mübarek Ramazan Ayının müjdeleyicisi bir Berat Kandiline daha kavuşmanın sevinci ve şükrü içerisindeyiz. Berat Kandili, Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine sığındığımız, gönüllerimizi tövbe ile arındırdığımız mübarek bir gecedir. ” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yayımladığı mesajda; Rabbimizin rahmeti ve nimeti geniş bir şekilde tecelli ettiği, dert, bela ve musibetlerden kurtuluşu ifade eden Berat, bu engin manaların gerçekleştiği müstesna bir gecenin adıdır. Kurtuluş, af ve arınma anlamına gelen Berat Kandili, bizlere bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalardan ve günahlardan tövbe ederek, Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiretine sığınma fırsatı sunar. Bu gecede ibadet ve dualarla Rabbimize yakınlaşmalı, Yüce Mevla'ya, ailemize, çocuklarımıza, çevremize ve tüm insanlığa karşı olan görev ve sorumluluklarımızı yeniden hatırlayarak, yeni bir ümit ve kararlılıkla geleceğimizi şekillendirmeye çalışmalıyız.

Bu duygularla Berat Kandil'inin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin ve saygının hâkimiyetine vesile olmasını diler; ülkemizin ve İslam Âleminin mübarek gecesini tebrik ederim'' ifadelerini kullandı.

1005_42

 

MİLLETVEKİLİ FENDOĞLU: BERAT KANDİLİNİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM

HP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

 "Fendoğlu; Af ve arınma gibi anlamlara gelen, ayrıca on bir ayın sultanı Mübarek Ramazan Ayı'nın da müjdecisi olan Berat Kandili, inananlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları, Yüce Allah'ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaları gerektiğini bir kere daha hatırlatmaktadır" diye belirten Fendoğlu, "Berat kandili günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olmaktır. Sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arındığımız, ilahi lütuf ve bereketlere eriştiğimiz müstesna zaman dilimlerinden birisidir. İnsanlar için kırılan kalpleri onarma, dargınlık ve küskünlük duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşarak Yüce Allah'ın engin affına sığınma günüdür. Bunun gibi mukaddes gün ve gecelerde birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları da yoğun bir biçimde yaşanmaktadır. Gönüllerimize ilahi bereket ile rahmet bahşeden ve on bir ayın sultanı Ramazan Ayının müjdecisi Berat Kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğu içinde Mübarek Berat Kandili'nizi kutlar, tüm İslam âlemine ve milletimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" dedi.

1002_176

 

SADIKOĞLU BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Beraat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Başkan Sadıkoğlu mesajında, “Sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlarımızdan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabileceğimiz, aynı zamanda Ramazan ayının müjdecisi olan kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili başta kendimiz olmak üzere çevremizdekileri affetme kapısını bizlere aralar. Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kainata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Allah'ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. Bu gece vesilesiyle her türlü fitne ve fesattan kendimizi ayrı tutmalıyız. Bu gecede, insanların kendilerini ve yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmesi ve sorumluluklarını hatırlaması bakımından bir fırsattır. Bu duygularla İslam Âleminin ve Malatyalı hemşehrilerimizin Beraat Kandilini kutluyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, yapılan dua, istiğfar, tövbe ve tüm ibadetlerin kabulünü diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

1003_133

AVŞAR: YARADANIN AFFINA SIĞINMALIYIZ

Berat Kandili nedeni ile bir mesaj yayımlayan MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, mesajında kandil gecelerinin birlik ve beraberlik geceleri olduğuna dikkat çekti. 
Avşar, yayımladığı mesajında İslam Aleminin Berat Kandilini kutladı. Avşar mesajında, "Ramazan'ın müjdecisi, Cenab-ı Hakk'ın dünya semasına rahmetiyle tecelli ettiği Berat Gecemiz tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olsun. Yaradanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. Tüm vatandaşlarımız vicdani bir muhasebe yapacak, dargınlıkları ve küskünlükleri unutacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacaktır. Bu duygularla milletimizin ve İslâm Alemi'nin Berat Kandili'ni tebrik ediyor, Cenab-ı Allah'tan bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

1004_62

 

KAZGAN "BU GECE İNANANLARIN BERATINA VESİLE OLACAK"

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan Beraat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Kazgan mesajında, “Berat, zulmetten nura, esaretten hürriyete, günahtan sevaba yöneliş ve ulaşmanın adıdır. Bu kutlu gece Allah'ın kendisine kul olabilme şerefine ulaşan inananların beratına vesile olacağı bir gecedir. Kardeşliğin, dostluğun, sevginin, barışın ve bağışlanmanın ümit edildiği gecedir. Onbir ayın sultanı Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili'nin ülkemize, milletimize ve bütün İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Rabbim bu mübarek gecede bütün dualarımızı kabul buyursun. Bu geceyi Yüce Allah hepimizin affı, mağfireti, Beraati ile Alemi İslam'ın ve insanlığın kurtuluşuna vesile kılsın, inşallah” ifadelerine yer verdi. 

1002_172

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!