dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2323.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70789.48$

'Beyaz Esaret' Pütürge'de geçit vermiyor


'Beyaz Esaret' Pütürge'de geçit vermiyor
Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat: 'Kötü hava şartları İlçemizi oldukça etkiliyor. Bu durumda Pütürge İlçesine tünel yapılması elzemdir.'
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Malatya-Pütürge karayolu ulaşıma kapandı.

1007_8

PÜTÜRGE'DE HAYAT FELÇ OLDU

 Malatya'da yaklaşık olarak 10 gündür yağan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Bugün şiddetini arttırarak devam eden kar yağışının ardından kara yollarında tipi oluştu. Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü Malatya'nın Pütürge İlçesine ulaşım sağlanamıyor. Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ilçeye gitmek isterken, bölgedeki kurtarma ve çalışma ekiperi tarafından geçişi engellendi. Başkan Polat'ın ilerlemesinin tehlikeli olacağı söylenenince, Polat geri dönmek zorunda kaldı. 

20 KİŞİLİK ARAÇ MAHSUR KALDI

Kubbe Dağı Kale-Pütürge yolu yoğun kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Kubbe Dağında; içerisinde 20 kişinin bulunduğu servis aracı mahsur kaldı. İlk çalışmalarda kurtarma çalışmaları tipi nedeniyle ve görüş mesafesinin sıfıra düşmesiyle gerçekleştirilemedi. 8 saat boyunca karla verilen mücadele sonucunda servis aracına ulaşıldı. Yol çalışmalarını yerinde inceleyen Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat konu ile ilgili olarak bilgiler aldı. Polat: " Araçlar kara saplanmış durumda. Tipiyi geçmek imkansız. Giden araçlar geri döndürülüyor. Saat 11'de Pütürge'den hareket eden bir servis aracı mahsur kaldı. Karayolları araçlarından da ulaşım sağlanamadı. Kepçeler ulaştı ve mahsur kalan araç kurtarıldı. Vatandaşlarımızın Pütürge'ye geri dönüşü de sağlanacaktır. Mahsur kalan vatandaşlarımız Kubbe Dağında bulunan bakım evinde sağlıklı bir şekilde bulunuyor. Vatandaşlarımıza çok şükür ulaştık. En büyük sevincimiz ise vatandaşlarımızın sağlık durumlarının iyi olması." açıklamalarında bulundu. 

"TÜNEL YAPILMASI ELZEMDİR"

Yoğun kış şartlarından dolayı İlçemize ulaşımın aksamaması için tünel yapımının elzem olduğunu söyleyen Polat: Vatandaşlarımız bu durumda büyük sıkıntı çekiyor. İstemediğimiz olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan araçlarımız oldu. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için tünel yapımının bir an önce hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır. Kara Yolları Bölge müdürlüğünce projemiz bakanlığa sunuldu. Proje aşaması bitti, gerekli bütüm çalışmalar yapıldı. Hükümetimiz 'evet' derse ihale aşamasına geçilecektir. Projemiz yatırıma hazır vaziyette. Cumhurbaşkanımız 'Projeler ihtiyaç önceliğine göre' değerlendirilecektir demişti. İçerisinde bulunduğumuz şartlar dolayısıyla şu anda tünel ihtiyacımızın giderilmesi büyük önem taşıyor. Bugün mahsur kalan vatandaşlarımızdan haber alamadık. Daha kötü durumlarla da karşı karşıya kalabilirdik. Onların sağlıklı olmaları bizi bir nebze olsun rahatlattı. Ancak her zaman böyle şanslı olmayabiliriz. "

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!