dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2300.4
  • BIST
    9075.04
  • BTC
    71297.44$

Beylerderesi Viyadüğü için çözüm bekleniyor!


Beylerderesi Viyadüğü için çözüm bekleniyor!
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’yı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, alternatif yol olmadığından her kaza sonrası Organize Sanayi Bölgesine ulaşımın durduğunu, üretimin aksadığını ve ekonomik kayıplar yaşandığını belirterek Beylerderesi Viyadüğü için çözüm beklentilerini iletti.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Yaşanan her kazanın ardından şehir içi, şehirler arası ve Organize Sanayi Bölgesi'ndeki trafik akışını felç eden Beylerderesi Viyadüğü ile ilgili sorunu gündeme getiren MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, uzun zamandır çözüm bekleyen ancak bugüne kadar somut bir adım atılmayan konuyu Malatya Havalimanı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na iletti.

EKONOMİK KAYIPLARA YOL AÇIYOR 
Bakan Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Sadıkoğlu, “Hepimizin malumu olduğu üzere D-300 Karayolu şehrimizin hem diğer bölgelerle bağlantısını kuran hem de şehir içi trafik yükünü taşıyan en önemli güzergah. Beylerderesi mevkiinde bulunan Turgut Özal Viyadüğü ise adeta şehrin bir giriş kapısı görevini görüyor. Organize Sanayi Bölgemize ulaşımda da kilit rol oynayan viyadüğün herhangi bir alternatifinin bulunmaması, yaşanan kazalar sonrasında her gün yüzlerce aracın giriş çıkış yaptığı OSB'mizde trafik akışının kesilmesine yol açıyor. Bu durum üretimin sekteye uğramasına dolayısıyla ekonomik kayıplara yol açıyor” dedi.

"HEM TEKNİK HEM YETERLİLİK AÇISINDAN TARTIŞMA KONUSU"
Başkan Sadıkoğlu, daha önce sorunun çözümü adına yaptığı çağrıları hatırlatarak, “Beylerderesi mevkiinde kullandığımız eski karayolu bildiğiniz gibi bugün sular altında. Mevcut viyadüğün ise herhangi bir alternatifi bulunmuyor. Hal böyle olunca yaşanan her kaza sonrası aynı görüntüleri yaşamak kaçınılmaz. Maalesef bölgedeki ulaşım çalışmalarında yapılan yanlış risk analizinin bir sonucu olan viyadük, hem teknik hem yeterlilik açısından uzun yıllardır tartışma konusu. Bizler yaşanan sorunun yetkililer tarafından acilen ele alınması gerektiğini birçok kez dile getirmiştik. Bu noktada özellikle sorunun OSB'deki olumsuz etkileri ve gelecek süreçte oluşturacağı sorunları şehrimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na havaalanında bizzat iletip, çözümü noktasında yardımlarını beklediğimizi ilettik. Bu talebimizde bizlere destek olan Sayın Vekilimiz Öznur Çalık hanımefendiye de teşekkür ederiz. Sayın Bakanın, Malatya'mız ve sanayimiz adına her geçen gün daha fazla risk oluşturan bu konuda gerekli desteği vereceğini umut ediyoruz” dedi.

"VEKİLLERİMİZ DE KONUNUN TAKİPÇİSİ OLMALI"
Şehrin üretim üssü olan Organize Sanayi Bölgesindeki sorunların çözümü için azami gayret gösterdiklerini belirten Başkan Sadıkoğlu, “OSB'miz ve şehrimiz için ciddi riskler taşıyan Beylerderesi Viyadüğü hakkında vatandaşlarımız ve sanayicimiz de şikayetlerini dile getiriyor. Bizler üzerimize düşeni yaparak Sayın Bakanımıza bu konudaki taleplerimizi ilettik ve bundan sonra da sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Milletvekillerimizin de aynı şekilde konuyu takip edip gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!