dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64104.725$

BIFOUMA’DAN MALATYA’YA İHANET!


BIFOUMA’DAN MALATYA’YA İHANET!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

Haber- Yorum-Analiz: Mehmet Ayhan

 

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında konuk olduğu Antalyaspor'a 3-0 kaybetti. 30'da Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma'nun kırmızı kart yaptırımına uğramasıyla yaklaşık 60 dakika 10 kişi oynayan Kaplanlar, 47 puanda kaldı; ama 5'incilikteki yerini korudu. 16 Aralık 2018'de Malatya'da 2-0'la geçtiği Kırmızı-Beyazlılar karşısında ikili averajda geriye düşen Malatya temsilcisi, Avrupa Ligi'ni garantileyemedi. Çünkü 34. ve son haftada Antalya, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenerse Sarı-Siyah-Kırmızılılar 3 puan almak zorunda. Misafir ise 26 Mayıs'ta Bursaspor...

3007_1

RAVCI'DAN İLK 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut'un ayrılışının ardından kolları sıvayan ve 3'te 3 yapan sportif direktör Ali Ravcı kadro istikrarını yine korudu. Evlerindeki 3-1'lik BB Erzurumspor galibiyetinde sarı kart cezalısı durumuna düşen Issam Chebake'den yararlanamadı. Erzurumspor randevusuna göre ilk 11'deki tek değişikliği de Faslı sağ bek oldu.

3006_2

RAHMAN BUĞRA 146 GÜN SONRA
Chebake'nin yerine sağ bekte Rahman Buğra Çağıran forma giydi. 23 Aralık 2018 tarihinde Bursa'da 1-1 biten karşılaşmada sadece 1 dakika süre alabilen Rahman o günden sonra ilk, toplamda ise tam 146 gün sonra Süper Lig'de boy gösterdi.

3005_2

TAKIMIN 10 NUMARASI ALEKSIC
Eldivenler Ertaç Özbir'e emanet edilirken, 4-2-3-1 oyun sisteminde defansın göbeğinde Ekvadorlu Arturo Mina ile Mustafa Akbaş vardı. Onların solunda Bülent Cevahir, sağında Rahman seyredildi. Geri dörtlünün önünde, Hollandalı Mitchell Donald'ın partneri, Brezilyalı Guilherme'ydi. İkinci bölgenin ortasında Sırp yıldız Danijel Aleksic, solunda kaptan Adem Büyük, sağında Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma izlendi. İleri uçta Fransız santrfor Aboubakar Kamara gol aradı.

3004_2

BÖYLE PROFESYONELLİK OLMAZ!
Arda Kardeşler'in düdük çaldığı oyun dengedeyken, Bifouma profesyonellik dışı davranışlarda bulundu. Kendi ceza sahasının az önünde atağa çıkmak isterken Ondrej Celustka'yla ikili mücadeleye girdi. Topsuz alandaki bu pozisyonun ardından kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme yoğun şekilde itiraz edince sarı kart gördü. Tepkisini devam ettirirken, Kardeşler'in elindeki sarı kartı da tokatlayınca ikinci sarıdan kırmızı kartla ihraç edildi.

3003_2

ÖMER ŞİŞMANOĞLU DA CEZALI
Kaplanların eksik kalmasını değerlendiren Bülent Kormaz'ın öğrencileri 45'te üstünlüğü yakaladı. Harun Alpsoy, sol çaprazdan sert vurdu: 1-0. 55'te farkı ikiye Mevlüt Erdinç 65'te tabelayı yazdı. 3-0. Ali Ravcı'nın hamleleri ise skor 3-0'a geldikten sonra oldu. 60'ta günün vasatlarından Adem'in yerine Eren Tozlu'yu düşünen Ravcı, 61'de ise Aleksic'i kenara alıp Ömer Şişmanoğlu'na şans tanıdı. O da 70'te gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. 26 Mayıs'ta Malatya'daki Bursa sınavında o da yok! 81'deki Robin Yalçın-Guilherme değişikliği ise hiçbir işe yaramadı.

3002_2

İSTATİSTİKLER EV SAHİBİNDEN YANA
Zorlu 90 dakikanın istatistiklerinde ise haliyle Akdeniz ekibinin lehineydi. Oynama yüzdesinde 55'e 45, toplam şutta 17'ye 12, isabetli şutta 5'e 2, isabetli pasta 368'e 292, kornerde 5'e 4 Kırmızı-Beyazlılar öndeydi.

3001_3

KAMARA'NIN HIRSI YETERLİ OLMADI
Müsabakanın izlenim içerikli yorumunu ise şöyle özetlemek mümkün… Kamara'nın hırsı, azmi ve isteği diğerlerinde olsaydı, eksik kalınmasına rağmen EYMS, Akdeniz'den puanla ayrılabilirdi. Bülent Cevahir ise ne duracağı yeri bildi ne kademeye girebildi ne de hücumda iş yaptı. Avrupa hedefi yolunda elde edilen önemli avantajı kısmen yitirten ise Bifouma oldu.

3000_4

İKİLİ AVERAJ GERÇEĞİ UNUTULDU!
Ali Ravcı yönetiminde 3'te 3 yapılınca hemen herkesin Avrupa Ligi'ni garanti gibi görmesinin rehavete yol açtığı aşikâr. Fakat her şeye karşın Antalya'daki, muhtemelen hayırlara vesile olacak bir mağlubiyet! Lakin futbolda kesinlikle erkenden sevinilmemeli. Tabeladaki 1-0'ın korunması ikili averaj açısından önemliydi; ama teknik heyet ve futbolcular bunu pek de hesap edemedi!

2009_7

BIFOUMA'YA AĞIR CEZA YOLDA
Thievy Bifouma'nın tatil planlarını erkenden yaptığı ortada! Sezonu hemen kapatıp memlekete gitmek isteyeceğini öngörenler ise yanılıyor ki, Ali Ravcı ve kurmayları buna asla müsaade etmez. Ayan, beyan, yani bilerek kırmızı kart yediği fikrinde olanlar çoğunlukta. Arkadaşlarının onu yatıştırmaması ve hakeme isyan etmemesi de bir başta ayrıntı! Zaten, ara transferde Ankaragücü'yle ipleri koparınca kadroya dahil edilen Kongo asıllı Fransızın sıkıntılı, disiplinsiz olduğunu bilmeyen yok. Yeterli değil belki; ancak bu sorumsuzluğunun cezasını ağır bir para cezasıyla da çekmeli.

2008_12

‘BU FORMAYI HAK ETMİYOR'
Bifouma'nın takıma ihanet ettiği, yeni sezonda Evkur Malatyaspor'da oynamasını istemeyenlerin ve Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı giymeyi hak etmediği kanaatinde olanların sayısı bir hayli fazla. Onun fayda değil, ancak zarar vereceği hususunda görüş birliğine varanlar, hakem Arda Kardeşler'in tutumunu da unutmuyor. Haftalardır Süper Lig'e atanmayan Kardeşler'in bahane arar gibi 29 ve 30'da iki kez sarı kartına başvurarak Bifouma'ya yardımcı olduğunu dile getirenler de mevcut! Yine de sinirlere hâkim olunması gereken bir mücadelede faturanın Bifouma'ya kesilmesi yadırganmamalı…

2007_24

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!