dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2430.4
  • BIST
    9716.17
  • BTC
    63454.94$

Bileğinin hakkıyla Yeni Malatya…


Bileğinin hakkıyla Yeni Malatya…
Son yarım saate rağmen Yeni Malatyaspor!..
Narin

ANALİZ/YORUM: MEHMET AYHAN

 

TFF 1. Lig'in 9. haftasında Elazığspor, evinde ağırladığı Yeni Malatyaspor'a son dakika golüyle 2-1 mağlup oldu. Maçla ilgili yorumumu sonraya bırakarak, önemli anları aktarmak isterim.

Karşılaşma hayli hızlı başladı. Maçın ilk atağı 1. dakikada Elazığspor'dan geldi. Evsahibi ekipten Tom, sürerek getirdiği topu duvar pasıyla ceza sahası içinde önüne tekrar alarak şutunu çekti. Kaleci Hakan, topa güçlükle müdahale ederek mutlak bir golü engelleyen isim oldu. Bu pozisyondan 3 dakika sonra bu kez Yeni Malatyaspor atağı vardı. Pereira ceza sahası önünde topla buluşarak şutunu çekti. Kaleci Serdar'ın çıkardığı topa kafayla Amutu vurdu. Elazığspor defansının müdahalesi topun çizgiyi geçmesini engelleyemedi. Golden sonra beraberliği arayan Elazığspor, 17. dakikada Murat Kayalı'yla Yeni Malatyaspor kalesini yokladı. Murat Kayalı'nın ceza sahası dışından gelişine çektiği şutu, Yeni Malatyaspor kalecisi Hakan yakaladı. Bu pozisyondan 5 dakika sonra Elazığspor yine Tom ile ataktaydı. Tom'un pasına Traore sert vurdu. Top, farkla yandan auta çıktı.

 

YENİ MALATYASPOR, 5 DAKİKA ARAYLA İKİ FIRSATI KAÇIRDI

Maçın 34. Dakikasında gelişen Yeni Malatyaspor atağında Diabang'ın pasıyla topla buluşan Azubuike gelişine şutunu çekti. Elazığspor kalecisi Serdar, mutlak bir golü çift yumrukla engelleyebildi. Yeni Malatyaspor'un 39. dakikadaki bir başka atağında orta sahadan ceza sahası önüne kadar topla gelen Mba'nın şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. Yeni Malatyaspor'un ataklarından bunalan Elazığspor, 44.dakikada sağ kanattan Tom'un uzun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Yıldız takımının beraberlik golünü yazdı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sonuçlandı. İkinci yarıya daha istekli başlayan taraf Elazığspor'du. Maçın 54. dakikasında Tom'un kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında iyi yükselen Mehmet Yiğit'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Yeni Malatyasporlu Eren, sağ kanattan gelen topu önüne alarak şutun çekti. Bu şuta, Elazığspor kalecisi Serdar yatarak hakim oldu.

YENİ MALATYASPOR 10 KİŞİ…

Oyunun iyice sertleştiği sıralarda Yeni Malatyasporlu Ali Murat, ikinci sarıdan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşmanın 58. dakikasında 10 kişi kalan Yeni Malatyaspor, rakibin ataklarını savuşturan bir görüntü sergilemeye başladı. Elazığspor'un 89. dakikadaki Traore'nin şutu da üstten auta gidince, artık herşeyin bittiği düşünülmeye başlamıştı. Maçın normal süresi eşitlikle geçilirken, oyuna sonradan giren Sinan Özkan, 90+3'te ceza sahası içerisinde Elazığspor kalecisiyle karşı karşıya kaldı. Sinan Özkan'ın sert şutunu çıkaran kaleci Serdar'dan dönen topa yine Sinan Özkan müdahale etti. Top ağlarla buluşurken, skor tabelası yine değişmiş oldu. Bu pozisyondan çok kısa bir süre sonra da maç Yeni Malatyaspor'un 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET

TFF Birinci Lig'in lideri Yeni Malatyaspor, futbolcuların azmi ve teknik direktörün yerinde hamlesiyle 3 puanı hanesine yazdırdı. Zorlu Elazığspor deplasmanından 3 puan çıkaran Yeni Malatyaspor, puanını 22'ye çıkararak ikinci Bolusporla arasındaki 2 puanlık farkı korumayı başardı.

Elazığspor'un 2 sezondur bozulmayan kadrosunun bulunması büyük bir avantaj olduğu da göz önünde bulundurulursa, Yeni Malatyaspor önemli bir başarı elde etmiş demektir.

 

İRFAN BUZ, MÜDAHALEDE BİRAZ GECİKTİ

Dünkü maçta dersine iyi çalışmış bir takım gördük. Çok önemli bir galibiyetin alındığı maçta, 1-0 öne geçmenin avantajı maalesef korunamamıştı. İlk yarının bitmesine 5 dakika kala gelen beraberlik golü, hesapların yeniden yapılmasına sebep oldu. Üstüne bir de ikinci yarının 13. dakikasında gelen kırmızı kart, Teknik Direktör İrfan Buz'u sıkıntıya düşürdü. İrfan hocanın oyuna müdahalede biraz geç kaldığını düşünüyorum ama maç sonuna kadar direnen bir takım gördük sahada. Maçın son yarım saatini 1 kişi eksik oynayan Yeni Malatyaspor, rakibine boyun eğmeyerek 3 puanı hak etmiştir. Kazanacaklarına dair inançlarını yitirmeyen futbolcular, maçın uzatma dakikalarında Sinan Özkan'la bu azimlerinin meyvesini de almış oldu.

 

MAÇLARDAN SONRAKİ KART DURUMUNA BİR BAKIN

Son birkaç haftadır dikkat çekmeye çalıştığım kart görme hastalığı bu hafta iyice kendini gösterdi. Sarı kartların fazlalığına bir de ikinci sarı gelince takım 10 kişi maçı

tamamlamak zorunda kaldı. Elbette maç esnasında kart veya kartlar görülecektir. Ancak oynanan maçlardan sonraki kart tablosuna bir bakın. Yeni Malatyaspor mu daha fazla kart görüyor yoksa rakipler mi? Bu işe bir çözüm bulmanın vakti gelmedi mi?

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!