dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2429.9
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64300.38$

Bir atımlık barutu vardı attı bitti!...


Bir atımlık barutu vardı attı bitti!...
Bünyamin Canal yazdı...
Narin

 

Yeni Tip Koronavirüsü, “Pandemi” olarak ilan edildikten sonra ülkeler bu konuda birçok çalışma yaptı.  Türkiye'de de bu çalışmalara örneklerle mevcut. Peki, Malatya ne durumda, ne gibi çalışmalar yapılıyor? Bu duruma örnek olarak, bizzat yaşamış olduğum olaylardan bahsedebilirim. Koronavirüs test sonucum pozitif çıkmadan önce korona hakkında bilgi sahibiydim. Hastayken doktorlar tarafından arandım. Hatta, hastalığımın sekizinci gününde mahalle muhtarımız da evde olup-olmadığımı kontrol etmek için aradı. Ancak evde beni hiç kimse kontrole gelmedi. Karantina dönemi boyunca da hiçbir yere kontrole gidildiğini ne duydum, ne de gördüm. Hasta olan insanların da, dışarıda ya da iş yerinde çalıştıklarını duymadım. Ancak, Malatya valimiz Aydın Baruş'un esnafı denetlemeye çıkacağı zaman bir görevlinin vali gelmeden önce esnafa “Sayın valim gelecek, tedbirlerinizi alın” diyerek uyardığını duydum.

 HATA YAPANI UYARAN YOK

Bu nasıl bir denetleme sayın valim? Bari, denetleme yapıcaksın, haber vermeden yap!.. Karantinada olan aileler, evlerinde mi?.. Testleri yapılıyor mu? Türkiye'de günlük olarak ortalama 100 bin test yapılırken, Malatya'da sadece 2 bin 500 civarında test yapıldığını biliyoruz. Testleri yapılan bazı vatandaşlar ise çarşıda geziyor. Çünkü hiç kimse hata yapan vatandaşı uyarmıyor. Bunlardan haberiniz var mı sayın valim?

 DAĞDEVİREN'DEN MEMNUNDUK!..

Malatyamıza bir yıl önce atanan Emniyet Müdürü sayın Ercan Dağdeviren, çok hızlı bir şekilde devletin gücünü halka hissettirdi. Bu durumdan da halk çok memnundu. Hatta yanına gittiğim birçok kişi, onun için her zaman övgüyle bahsediyordu. Ama 6-7 aydır emniyet müdürümüz yok! Bunun için de vatandaş diyor ki; “ Acaba emniyet müdürümüzün görevlerini yapması engellendi mi?”  Aylardır Malatya'da bir başı bozukluk. Terminal Caddesi üzerinde bulunan Eski Sümer Karakolu üstündeki tekel bayiinde hatta mobese kameralarının önünde sabaha kadar alkol satışı yapılıyor. Bu tekel bayii kaça kadar açık kalacak? Bundan şikayetçi olanlar 155'i arasalar bile müdahale edilmiyor. Tekel bayinin önünde olan arabalardan geç saatlerde yüksek sesle müzik dinleniyor. Arabaların park edildiği kaldırımdan geçmeye çalışan vatandaşların bazıları da taciz ediliyor. Hani nerede devlet? Nerede emniyet veya müdürü? Sayın emniyet müdürümüz görevinin başındayken (!) her taraf süt limandı. Anlaşılan sayın Emniyet Müdürümüzün “Bir atımlık barutu vardı, attı ve bitti mi?”.     

 BAZI VATANDAŞLARIN VALİ BEY HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜ…

Tarih boyunca Malatya'da işinde çok başarılı valileri gördüğümüz için, bazı vatandaşlar sayın valimiz için “Sessiz-sedasız, etliye-sütlüye karışmayan” tarzında yakıştırmalarına şahit oluyorum. Hatta işi biraz daha ileri götürenler, “Sayın valimiz her zaman müdürleriyle toplantılar yapıyor. Tabir-i caizse, “Padişahım çok yaşa!, Sayın Valim siz bilirsiniz. Emriniz anlaşıldı. Hiçbir sorun çıkmıyor.” şeklinde ifadeler kullanıldığını ifade ediyor. Sayın Baruş'a acizane tavsiyemdir: Basınımızın temsilcilerini çağırın. Fikirlerimizi sorun. Biz sahada çalışan insanlarız. Yapılan yanlışları ve düzeltilmesi gerekenleri dilimiz döndüğünce size aktaralım. Araştıralım-soruşturalım yapılması gerekenleri devletimizin Malatya'daki en yetkili temsilcisine sunalım.

 BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT KAYMAKAMLARINI GÖREN VAR MI?

Son söz olarak, Battalgazi Kaymakamı bu pandemi sürecinde “Ne yapar? Ne eder?” haberi olan var mı? Yeşilyurt Kaymakamımızı da henüz göremedik. Pandemiyle mücadele konusunda çalışmaları varsa, bilgisi olan bir zahmet bize de bildirsin.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!