dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2459.1
  • BIST
    9798.61
  • BTC
    64430.67$

Bir hafta içinde hasar tespit çalışmaları tamam!

Bir hafta içinde hasar tespit çalışmaları tamam!
150 noktada enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek birkaç gün içerisinde 200 noktaya çıkılacağını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: " Bir hafta içinde bu hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı düşünüyoruz. Sonra tekrar askıya çıkacak ve bütün hak ve yardımlar netleşmiş olacak" dedi.
Narin

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da AFAD Koordinasyon Merkezinde bilgilendirme toplantısı yaptı. Kentteki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, Malatya’da enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaştıklarını söyledi.

BİR HAFTA İÇİNDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI TAMAMLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ 

150 noktada enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek birkaç gün içerisinde 200 noktaya çıkılacağını kaydeden Bakan Ersoy, "6 Şubat depremlerinin 36’ıncı günündeyiz yoğun bir şekilde çalışmalar her alanda devam ediyor çok kısa bir bilgilendirme yapmak istiyoruz. Malatya 5,6’lık bir deprem daha yaşadı Malatya bu deprem sonrası hasar tespit çalışmalarına tekrar sıfırdan başlandı. Bir hafta içinde bu hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı düşünüyoruz. Sonra tekrar askıya çıkacak ve bütün hak ve yardımlar netleşmiş olacak. Şu ana kadar konteynerlerle ilgili kesinleşmiş 15 bin hak edilmiş talep var.

44 NOKTADA 4 BİNDEN FAZLA KONTEYNER KULLANIMA ALINDI 

"44 noktada 4 binden fazla konteyner kullanıma alındı. Hızlı bir şekilde 15 bin talebi bir ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Kalıcı konutlar ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızda gerekli çalışmaları başlattı. Yer tespiti kesinleşmiş noktalarda 7 bin 763 konutun ihale aşamaları tamamlanmak üzere. Kimisinin altyapı ve kazı faaliyetleri çalışmaları da başladı inşallah bu sayıyı her geçen gün hızlı bir şekilde arttırarak devam edeceğiz .Hükümet olarak koordinasyon bakanlar dışında her sektörü temsil eden bakanlarımız düzenli bir şekilde şehirlerimizi dolaşıyor. Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ile sayın Devlet Bahçeli de düzenli bir olarak ilimize gelerek ilçelerimizde dolaşıyorlar. İnşallah bu süreci daha da genişleterek Ramazan ayı öncelikli olmak kaydı ile tamamlamaya devam edeceğiz" dedi

HABER MERKEZİ-MALATYA 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!