dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2395.2
  • BIST
    10266.95
  • BTC
    59444.51$

‘Bir Kitap’ta Sen Bağışla’


‘Bir Kitap’ta Sen Bağışla’
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘Bir Kitap’ta Sen Bağışla’ kampanyasına katılarak kitap bağışında bulundu.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı içerisinde bulunan Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen ziyaret programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yanı sıra Genel Sekreter Cemal Nogay, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

KAMPANYA BAŞLADI
Program öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Katipoğlu, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyeciliğe önem vermekteyiz. Bu anlamda arkadaşlarımız ‘Bir Kitap'ta Sen Bağışla' kampanyası başlattılar.

KİTAPLAR OKULLARA ULAŞTIRILACAK
Bu kampanya dahilinde özellikle kırsaldaki kardeşlerimize hem okul hem de hikaye ve roman kitapları dağıtımı yapılacak. Aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki okullarımıza da bu kitaplarımız ulaştırılacak. Vatandaşlarımızın bağışladıkları kitapları makbuz karşılığında alıp okullarımıza tutanak karşılığında teslim ediyoruz. Kampanyamızı sizin bağışlayacağınız kitaplarla başlamış olacak” dedi.
Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı düzenlemiş olduğu kurslarla gerek sosyal alanlarla ilgili çalışmalar olsun hakikaten güzel çalışma örneği sergiliyorlar. Gençlik Merkezinde gerek üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz gerekse üniversiteyi bitirmiş öğrencilerimizin kurslara hazırlanma noktasındaki çalışmalarını buradan takdirle karşılamaktayız. Bu çalışmaların yanında bir kitap kampanyası düzenleyerek Malatya'da vatandaşlarımızın evlerinde fazla olan veya okumadıkları kitapları Gençlik Merkezimize getirerek kitap bağış kampanyamıza katılabilirler. Bu kampanya ile toplanan kitaplar Şehrimizde ve Bölgemizdeki kitap ihtiyacı olan gençlerimize ulaştırılacak. Okumak önemlidir. Gençlere tavsiyelerde bulunurken her türlü kitabı okumalarını söylüyorum. Fikir ve düşüncelerinin oluşması noktasında, yol haritalarının oluşması, yön pusulalarının oluşması noktasında her kitabı okumalarını tavsiye ediyorum. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı içerisinde indirilen Kuran-ı Kerime teslim olsunlar. Diğer kitapları teslim alacakları şekilde okusunlar diyorum. Hemşerilerimizden Kitap Kampanyamıza destek vermelerini bekliyoruz. Bağışlanan kitaplar makbul karşılığında alınacak ve yine makbuz karşılığında kitaba ihtiyaç duyan okul ve vatandaşlara teslim edilecektir. Bağış kampanyasını düzenleyen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR'DEN HALI DOKUMA KURSU
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, halı dokuma kurs merkezini ziyaret ederek kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi.

15 KURSİYER EĞİTİM ALIYOR
Turgut Özal Anı Evi içerisinde oluşturulan ve Sağlık Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliğiyle organize edilen kurs hakkında bilgiler aktaran Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Hilal Yıldırım, “Kadın Aile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz bünyesinde kadınlarımıza meslek edindirme çalışmaları kapsamında düzenlemiş olduğumuz halı dokuma kursumuzda 15 kursiyerimiz eğitim almakta. 6 ay sürecek olan proje kapsamında öğrencilerimiz İŞKUR üzerinden belirlenerek eğitimlerine başlanmıştır. Halk Eğitim Merkezimiz ve İŞKUR ile ortak olarak çalışmalar yürütmekteyiz” şeklinde konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK EĞİTİM VE KÜLTÜR ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ"
Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim ve kültür hizmetleri açısından yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde bulunan Semt Konaklarımızda, Eğitim Merkezlerimizde, Kültür Merkezlerimizde pandemi kurallarına uygun şekilde eğitimler ve kurslar düzenlenirken bir yandan da Halk Eğitim Merkezimiz ve İŞKUR aracılığı ile kurslar düzenlenmektedir. Büyükşehir Belediyemiz, Halk Eğitim ve İŞKUR tarafından koordine edilen halı dokuma kursu düzenleyerek hem vatandaşlarımızın bir meslek sahibi olması hem de sosyal aktivite içerisinde olması sağlanmakta. Ayrıca kurslarımıza katılan vatandaşlarımız aile bütçesine de katma değer kazandırmakta. Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen hocamız ve Büyükşehir Belediyemiz Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığında görevli arkadaşlarımız burada vatandaşlarımıza yardımcı olmakta ve dokuma kursu vermekteler. Kursiyerlerimiz şu anda küçük metrajlı halılar dokumaktalar. İleriki aşamada daha büyük halılar dokuyacaklar. Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığındaki arkadaşlarımıza gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!