dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2311.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70864.44$

'Bir Şair Bir Yazar Buluşması'


'Bir Şair Bir Yazar Buluşması'
Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu’nun Malatyalı şair ve yazarları bir araya getirerek şairleri ve eserlerini tanıtmayı amaçlayan 'Bir Şair Bir Yazar Buluşması' programı aralıksız devam ediyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu'nun Malatyalı şair ve yazarları bir araya getirerek şairleri ve eserlerini tanıtmayı amaçlayan "Bir Şair Bir Yazar Buluşması" programı aralıksız devam ediyor. 

PROGRAMA KATILANLAR
Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Şair-Yazar Mehmet Fatih Kahraman, çalışma grubu üyeleri, vatandaşlar ve konuk olarak şair-yazar Abdulvahap Aktaşgil katıldı. 

"DÜŞÜNCE DÜNYAMIZ OLDUKÇA YOĞUNDUR"
Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Şair-Yazar Mehmet Fatih Kahraman burada yaptığı konuşmada, ‘Bir Şair Bir Yazar Buluşması' programlarının Malatyalı şair ve yazarlar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyerek “Biz şairler ve yazarların düşünce dünyası oldukça yoğundur. Düşüncelerin şiirde buluşması, şiirin kapsayıcılığını göstermektedir. Bu toplantımızda da öğretmenlik mesleği üstüne yazılmış olan şiirleri ve yazıları konuşmak için toplanmış bulunuyoruz.” İfadelerine yer verdi. 

100_69

AKTAŞGİL KENDİ HAYAT HİKAYESİNDEN BAHSETTİ
Programda kendi hayat hikayesinden bahseden Şair- Yazar Abdulvahap Aktaşgil ise şairler ve yazarların bir araya gelerek şiire dair konuşmasının oldukça önemli olduğunu dile getirerek “Şiir geçmişten bugüne insanların kendilerini ve duygularını ifade etme noktasında önemli bir araç olmuştur” dedi. 

ÖĞRETMENLER HAYATIN HER ALANINI ETKİLER
Hayatın her alanını etkileyen öğretmenlerin şairlerin ve yazarların ortaya çıkmasını da sağlayan kişiler olduğunu kaydeden Aktaşgil, “Bizdeki yetenekleri ortaya çıkaran öğretmenleri bugün şiirlerimiz ve yazılarımızla anmak istiyorum.” ifadelerine yer verdi. 
Şiirlerinde serbest ölçü kullandığını söyleyen Aktaşgil, ‘Öğretmen' şiirinin Milli Eğitim kitaplarında yer aldığını belirterek, şiirlerinde aşk, ölüm, ayrılık, kahramanlık ve memleket temalarını işlediğini belirtti. 

101_33

ŞİİRLER KATILIMCILARLA PAYLAŞILDI
Program sonunda Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi şair-yazar Mehmet Fatih Kahraman, Abdulvahap Aktaşgil'in yazmış olduğu şiirleri katılımcılarla paylaşarak, Aktaşgil'in şiirlerinde kullanmış olduğu ölçüyü, dili ve teknikleri katılımcılarla beraber yorumladı. 
Programa katılan Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu üyeleri verdikleri destekten dolayı Malatya Kent Konseyi'ne ve katılımlarından dolayı Abdulvahap Aktaşgil'e teşekkür etti. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!