dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2408.2
  • BIST
    10274.43
  • BTC
    64084.14$

Bir yıl arayla açılmış olacaklar!


Bir yıl arayla açılmış olacaklar!
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, güney kuşak yolunda incelemelerde bulundu. Gürkan: “2021 yılında kuzey, 2022'de güney kuşak yollarımız açılmış olacak” dedi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
Malatya'nın kent içi ulaşımında en önemli yol projelerinden biri olan Güney Kuşak Yolu projesinin kamulaştırma ve yol açma çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, kentin güneyinde oluşan trafik yoğunluğunu gidermek için saha çalışmalarına hız verdi.

K_147

BAŞKAN GÜRKAN, GÜNEY KUŞAK YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Başkan Gürkan, Malatya trafiğini rahatlatacak yollardan biri olacak olan Güney Kuşak Yolu'nda incelemelerde bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde de çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği alanda inceleme yapan Başkan Gürkan, son durum hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Güney Kuşak Yolu'nda yapılan kamulaştırma çalışmalarının Kuzey Kuşak Yolu çalışmalarında da olduğu gibi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını dile getiren Başkan Gürkan, “Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen Ulaşım Daire Başkanımız ve Yol ve Alt Yapı Daire Başkanımızla birlikte yapılan çalışmaları yerinde görüp inceliyoruz. Kernek Kentsel Dönüşüm bölgesinde, 50 metrelik Güney Kuşak Yolu açılacak. Beydağı Kentsel dönüşümle ilgili bilindiği gibi uzun zamandan bu yana yılan hikâyesine dönen dönüşüm adı koyulmuş ve bir türlü dönüştürülemeyen bir yapıya bürünmüştü. Bizde bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yerlerinin kamulaştırılması noktasında yaklaşık 30 Milyon TL civarında kamulaştırma bedelini belediyemiz tarafından ödeyerek kamulaştırılmasını gerçekleştirdik. Kamulaştırmayla birlikte ilgili müellif firmaya devrederek şuanda 886 konut ve 38 iş yeri olmak üzere 900'ün üzerinde bir bağımsız yapı oluşturuluyor. Bu süreç içerisinde yine TOKİ kapsamı içerisinde mevcut kanalın 50 metrelik yolun alınmasının 600 metrelik kısmının da alınması yine TOKİ tarafından üstlenilerek ihale kapsamında değerlendirilecek. Diğer kısmının da rehabilitasyon noktasında yada kanalın yerinin değiştirilmesi noktasında belediyemiz tarafından çalışmalar DSİ Müdürlüğümüzle birlikte yürütülecek. İnşallah 2022 yılı içerisinde de Güney Kuşak Yolumuz açılacak. 2021 yılında Kuzey Kuşak Yolumuz, 2022 yılında ise Güney Kuşak yolumuz açılır. 2022 yılında aynı zamanda Kuzey Çevre Yolumuzla birlikte Malatya'nın trafik ve Ulaşım noktasında probleminin rahatladığını hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

L_120

ÖTE YANDAN GÜRKAN, BAŞKAN ASYA'YI AĞIRLADI
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve beraberindeki heyeti makamında kabul ederek bir süre görüştü. Başkan Gürkan, “Belediye başkanları bilgi alışverişi, tecrübe paylaşımı, yapılan işlerin değerlendirilmesi, kıyaslanması, eğer bir transfer söz konusu olacaksa oraya adaptasyonuyla ilgili yaşanacak süreçle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk” dedi.

M_423

"SELAHATTİN GÜRKAN, ÖRNEK ALDIĞIMIZ BİR BELEDİYE BAŞKANIDIR"
Malatya Büyükşehir Belediyesinin bölgede önemli hizmetler gerçekleştirdiğini belirten Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Bölgede önemli hizmetler yapan Malatya Büyükşehir Belediyemizi ziyaret ederek Sayın Başkanımızın konuğu olduk. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, örnek aldığımız bir belediye başkanıdır. Kendi yerelimizde yapmış olduğumuz hizmetlerle ilgili Sayın Başkanımızla bilgi alışverişinde bulunacağız. Malatya ile Şehrimiz arasında ciddi bir gönül bağı bulunmakta. Özellikle sağlık ve ticaret anlamında da Malatya ile eskiye dayalı bir bağımız bulunmakta. Sayın Başkanımızla bir abi kardeş ilişkisiyle istişarelerde bulunacağız. Bizler kendi yerelimizde yaptığımız çalışmaları başkanımıza sunacağız. Sayın Başkanımızın şahsında bütün çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum” dedi.

N_242

"ONUR DUYDUM"
Muş Belediye Başkanını Malatya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Gürkan ise “Muş Belediye Başkanımız değerli dostum Feyat Beyi Malatya'da ağırlamaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Belediye Başkanları bilgi alışverişi, tecrübe paylaşımı, yapılan işlerin değerlendirilmesi kıyaslanması, eğer bir transfer söz konusu olacaksa oraya adaptasyonuyla ilgili yaşanacak süreçle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Tabii Muş bizim için, Anadolu ve Türkiye Cumhuriyeti için önemlidir. Malazgirt bilindiği gibi Anadolu kapılarının Türklere açıldığı yerdir. Feyat Bey Muş'ta gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyor. Oradaki birleştirici kişiliğiyle, tutumuyla, davranışıyla halkın gönlünü kazanmış. Vatanına, milletine, bayrağına, ülkesine değer veren insan topluluklarının Muş'ta olması ve bunun önderliği noktasında Feyat Beyin hakikaten toparlayıcı bir kişiliğinin olması ve bu kişiliğini de hizmetlerle taçlandırmasını biz yakinen takip ediyoruz. Bu anlamda ben kendilerine teşekkür ediyorum. Başkanımıza görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!