dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9806.49
  • BTC
    63602.31$

Birdişli: Mutlaka dil öğrenin!


Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Fikret Birdişli, Beş Dakika Tv’de yayımlanan programda Hilal Gül, Alper Çağrı Kaya ve Hakkı Ceyhan’ın konuğu oldu.Programda konuşan Birdişli, Uluslararası İlişkiler öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak mutlaka dil öğrenmeleri gerektiğini vurguladı.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Fikret Birdişli, öğrencilere mutlaka dil öğrenmelerini tavsiye ederek onlara çeşitli önerilerde bulundu.

A_663

UZMANIM DİYEN KİŞİNİN O BÖLGENİN DİLİNİ DE BİLMESİ GEREKİYOR

Birdişli konuşmasında: “ Uluslararası ilişkilerde dil olmazsa olmuyor. İngilizce kesin bir şart. Mümkünse ikinci bir dil de öğrenilmeli. Uluslararası ilişkilerde bir şeyin uzmanı olunması gerektiğine inanırım. Uluslararası geniş bir alan ve 1990'lı yıllarda Türkiye'ye girmiş. Diğer bölümlerle karşılaştırıldığında yeni bir alan olduğu görülüyor. Bizim bulunduğumuz bölge itibariyle ihtiyaç duyulan şey bölge çalışmaları ve bölge uzmanı. Rusya uzmanı dediğimiz zaman aklımıza bir sürü insan gelmeli. Ne hikmetse uluslararası ilişkilerde herkes Ortadoğu uzmanı. Bizim bunu kırmamız lazım. Bu uzmanım diyen kişinin de oranın dilini bilmesi lazım. Ortadoğu uzmanı dediğimizde Arapça bilmesi lazım. Mesela Arapça bilmiyorsanız, siz Ortadoğu'yu batı metinleri üzerinden okuyabiliyorsunuz. Bir İngiliz'in gördüğü şekliyle görüyorsunuz. Biz farklı coğrafyanın insanlarıyız. Bölüm yeni olduğu için uluslararası ilişkilerin batıdaki aktarımı devam ediyor. Bunu kavradıktan sonra bizim bu alana bir şey katmamız lazım. Tarihi bir geçmişimiz var. Bu konularda bir şeyler yapmamız lazım. Dolayısıyla bilişimi halledin. Batının temel metinleri iyi öğrenin. Multidisipliner çalışın”

GENÇLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

“Mesela ders çalışırken sıkıldığınızda dinlenmek için farklı bir alanı tercih edin. Uluslararası ilişkilere katkı sağlamak için sosyoloji, psikoloji ve felsefe okuyun. Kendi değerlerimizi de unutmayalım. Bir Gazali'yi, Farabi'yi, İbn-i Sina'yı da okuyun. Bunların çok yönlü eserleri vardır. Çok yönlü insanlar oldukları için bunları da alanımıza kazandırmamız lazım. Biz batıdaki literatürü buraya kadar sizin önünüze getirebildik. Çeviriler devam ediyor. Bundan sonrası da size kaldı. “ ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!