Malatya
07 Ağustos, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    40.68
  • EURO
    47.67
  • ALTIN
    4415.6
  • BIST
    10.901
  • BTC
    114509.77$

Bitcoin resmi para birimi oldu


Bitcoin resmi para birimi oldu
Kripto para birimi Bitcoin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde resmi para birimi oldu
HABER MERKEZİ-İSTANBUL 

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un ardından Orta Afrika Cumhuriyeti de kripto para birimi Bitcoin'i resmi para birimi yaptı.

ÜLKENİN YASAL PARA BİRİMİ OLARAK KABUL EDİLDİ 

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Orta Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, milletvekillerinin oybirliğiyle Bitcoin’i ülkenin yasal para birimi olarak kabul ettiği aktarıldı.

Kararın, Orta Afrika Cumhuriyeti'ni dünyanın en cesur ve en vizyoner ülkeleri arasına soktuğu ifade edildi.

Herhangi bir kripto para birimini kullanmak için internet gerekli olurken, WorldData internet sitesine göre 2019’da Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşayanların sadece yüzde 4’ü internete erişebildi.

Ülkede şu anda Afrika’daki diğer eski Fransız kolonilerinin çoğunun kullandığı Fransız destekli CFA frangı kullanılıyor.

KAYNAK: SÖZCÜ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!