dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2389.5
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    61777.26$

Biz de inandık çocuklar!


Biz de inandık çocuklar!
İskenderun maçının ardından Mehmet Ayhan'ın YMS yorumu
Narin

MEHMET AYHAN / YORUM

Yeni Malatyaspor, İskenderunspor'a konuk oldu. İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısında 3 gol vardı. Konuk ekip Yeni Malatyaspor'un ilk golünü bulduğu 61. dakikadan itibaren oyun iyice hareketlendi. Yeni Malatyaspor'un ikinci golü aradığı dakikalarda İskenderunspor beraberlik golünü buldu. Bu golden 2 dakika sonra Yeni Malatyaspor ikinci golü atarak lig liderliğindeki yerini korudu. Maçla ilgili yorumumu yapmadan golleri anlatmamın sebebi takımın galibiyete olan inanmışlığını göstermektir. Maç 61. Dakikaya kadar golsüz geçiyorsa ve bu dakikada gol bulunuyorsa, bu mücadele azminin sürekli olduğunu gösterir. Rakibin 81. Dakikada durumu eşitlemesinin üzerinden 2 dakikada geçmeden Yeni Malatyaspor'un ikinci golü de geliyorsa bu da şampiyonluğa olan inancın eseridir.

HÜSEYİN İLE AYDIN, GALİBİYETİN MİMARLARI OLDU
Karşılaşmanın başından sonuna kadar mücadele eden bir Yeni Malatyaspor gördüm sahada. Her bir futbolcu canını dişine takarak oynadı. Dünkü maçta takımın tamamını büyük bir dikkatle izleme fırsatı buldum. Bu maçın kazanılmasında kaleci Vedat'ın emeği büyüktür. Her ne kadar rakibin bir iki gol pozisyonu olsa da bunlarda kaleci Vedat'ın yerinde müdahaleleriyle atlatılmıştır. Bir kaza golü yaşanmasını Vedat önlemiştir. Hüseyin Kar ile Aydın'ın müthiş uyumu iki golde de görüldü. Hüseyin'in rakibi geçerek yaptığı ortalardan biri Aydın tarafından golle sonuçlandırıldı. Diğer gol ise yine Hüseyin Kar ile gelişen bir atak sonucunda oldu. Hüseyin'in pasında topla buluşan Onur'un kestiği orta, Aydın tarafından vurulan kafa sonucunda gol geldi. Son saniyelerde yine Hüseyin'in pasında topla buluşan Aydın, bunu değerlendiremedi.

BAYRAMPAŞA MAÇINA DİKKAT

Bu maçın ardından Yeni Malatyaspor, Bayrampaşa maçını beklemeye başladı. Evinde konuk edeceği Bayrampaşa'dan alınacak 3 puan, şampiyonluk yolunda büyük bir adım olacak. Ancak hatırlanacağı gibi Bayrampaşa maçında da bazı olaylar yaşanmıştı. O maçta taraftarlar arasında küçük çaplı da olsa bir gerginlik yaşanmıştı. Hem ligin sonu olması hem de önceki maçta taraftarlar arasında çıkan bazı olaylar sebebiyle bu maçın biraz gergin geçmesi bekleniyor. Her ne kadar maç seyircisiz oynansa da takımlar üzerinde de bir baskı olacağını düşünüyorum. Bu baskı sebebiyle biraz sıkıntılı olabilir.Dünkü maçta gördüğüm kadarıyla Yeni Malatyasporlu futbolculardaki mücadele azmi olursa bu maçta kayıpsız geçecektir.Burada yöneticilere de seslenmek istiyorum: Lütfen açıklamalarınıza dikkat edin. Bu takımı strese sokacak açıklamalardan uzak durun.

FEDERASYONUN CEZA KILICI SÜREKLİ SALLANIYOR
Söz cezalardan açılmışken, Yeni Malatyaspor'a verilen 3 maç seyircisiz oynama cezasına gelelim. Bu durumu bir türlü anlayamıyorum. Çünkü 2. Ligin seyirci rekorunu kıran bir takım bu kadar çok cezayı nasıl alır? Süper lig takımlarının bile statlarını dolduramadıklarını bir ortamda, Yeni Malatyaspor dolu tribünlere oynuyor. Maalesef federasyonla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Federasyonun ceza kılıcı Yeni Malatyaspor'un boynunun üstünde çok fazla sallanıyor. Federasyon, en küçük bir olayda Yeni Malatyaspor'unboynunu vuruyor.

BÜYÜK BASKI ALTINDAKİ TARAFTARI PROVOKE EDİYORLAR

Aşırılıklara elbette bir ceza verilmelidir. Ancak bu kadar büyük bir kalabalığın olduğu yerde herkes attığı adımı ve söylediği sözü en azından bir kez daha düşünüp öyle hareket etmelidir. Ancak ne yöneticilerimiz duruyor, ne rakip takım oyuncuları duruyor ne de tribünde sözü geçen isimler rahat duruyor. Birinin yaptığı en küçük bir aşırılık bütün tribünü anında ateşliyor. Ortada haksız olarak verildiğine inanılan cezalar varken, hakem hataları sebebiyle en azından 10 puanının gasp edildiğine inanan bir topluluk varken, en küçük bir söz veya hareket ortamı savaş alanına çeviriyor. (Verilen bu cezaların haksız olduğuna ve hakem hataları sebebiyle çalınan 10 puanımızın bulunduğuna inananlardan biriyim.) En küçük bir şey olunca da sanki hazır kıta bekliyormuş gibi federasyon basıyor yeni bir cezayı.

Sonuç olarak önümüzde kalan 3 maç var. Her biri ayrı bir final olacak. Cezalar da olsa, hakem hataları da olsa, bu maçları alacak güç bu takımda var. Yeni Malatyaspor takımına sesleniyorum: Şampiyonluğa sizin inandığınızı gördük. Biz de inandık çocuklar.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!