Boşanmalar Arttı, Hükümet Harekete Geçti: Zorunlu Evlilik Eğitimi Yolda!

Genç nüfusun azalması, evliliklerin azalması ve boşanmaların artması üzerine hükümet, “evlilik ehliyeti” ve “zorunlu eğitim” uygulamasını gündemine aldı. Evlilik öncesi ve sonrası destek mekanizmaları kurulacak, çiftler psikososyal açıdan değerlendirmeye alınacak.
Türkiye'de evlilik oranlarındaki düşüş ve boşanmalardaki artış, hükümeti harekete geçirdi. Alınan bilgiye göre, evlenmek isteyen çiftler için "evlilik ehliyeti" şartı getirilecek. Evlilik öncesi zorunlu eğitimlerin yanı sıra psikososyal danışmanlık desteği de sağlanacak.
AK PARTİ'DEN YENİ DÜZENLEME: EHLİYET VE EĞİTİM
AK Parti kurmayları, evlilik kurumunu güçlendirmek amacıyla "zorunlu evlilik eğitimi ve danışmanlık" içeren yeni bir düzenleme hazırlıyor. Bu kapsamda çiftler, evlilik öncesi ve sonrası süreçlerde desteklenecek. Evlilik öncesinde verilecek psikososyal danışmanlıklar, çiftlerin karşılıklı beklenti, karakter uyumu ve psikolojik durumları hakkında bilinçlenmesini amaçlıyor.
BOŞANMALAR AZALTILACAK, SORUNLAR ERKEN TESPİT EDİLECEK
Eğitimlerin amacı; yanlış evliliklerin önüne geçmek, şiddetli geçimsizliklerin kaynağını erken teşhis etmek ve çiftlerin birbirine karşı daha açık ve dürüst olmalarını sağlamak. Parti kaynakları, “Birçok birey evlilikten önce psikolojik ya da sosyal sorunlarını gizliyor. Bu sorunlar evlilik sürecinde patlak veriyor. Eğitim ve danışmanlıkla bu riskler minimize edilecek” dedi.
EĞİTİM VE DESTEK EVLİLİK SONRASI DA SÜRECEK
Danışmanlık ve destek sistemleri yalnızca evlilik öncesiyle sınırlı kalmayacak. Evlilik sürecinde yaşanacak krizlerde rehberlik desteği sağlanacak, böylece boşanmaların önüne geçilmesi hedeflenecek.
PROJEYE HIZ VERİLDİ: İLK ÇALIŞTAY ERZURUM’DA
Projenin hayata geçirilmesi için AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde Erzurum’da "Aile İçi Dijital Eğitim ve Psikososyal Destek Çalıştayı" düzenleniyor. Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan uzmanlar ile akademisyenler çalıştaya katılarak sürecin şekillenmesine katkı sunacak.
KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 1 Milyar Borç, Eksi 30 Puan! Yeni Malatyaspor’da Koltuk Aydın İşkur’da
- KOAH’tan Diyabete! 64 İlaç Geri Ödeme Listesine Alındı
- Boşanmalar Arttı, Hükümet Harekete Geçti: Zorunlu Evlilik Eğitimi Yolda!
- Islah Projelerine Destek: Hayvan Başına 1000 TL’ye Kadar Ödeme
- Türkiye Konut Satışında Zirveye Oynuyor: Malatya da Listede!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.