dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2326.3
  • BIST
    9117.07
  • BTC
    70104.96$

'Botanik Bahçesi' kuruluyor


'Botanik Bahçesi' kuruluyor
Özel İbrahim Yücel Okullarının bahçesinde TEMA işbirliğinde botanik bahçesi kurulacak.
Narin

HABER MERKEZİ / MALATYA

botanik02

TEMA Vakfı Battalgazi İlçe sorumlusu Şengül Korkut, okulun ağaçlandırma çalışmaları sürecinin devam etmesi kapsamında Özel İbrahim Yücel Okulları kurucusu Rıfat Yücel'i ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Okul Kurucu Müdürü Yücel, TEMA temsilcisi Korkut'a okul kampus alanının bir bölümünü botanik bahçesi olarak düşündüğünü ve bunun için gerekli çalışmaları başlattıklarının bilgisini verdi. Öğrencilerin şehrin stresinden uzak, güvenli bir doğal eğitim öğretim ortamında bulunmalarının onları daha huzurlu ve daha iyi öğrenebilen insana dönüştürdüğünü ifade eden okulun kurucusu ve idarecisi Yücel, Malatya'ya kendilerinin de bir botanik bahçesi kazandırmayı hedeflediklerini ve bunun için de çalışmalara başladıklarını söyledi.

BU ALANA 2500 AĞAÇ VE ÇİÇEK DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

botanik03

Okul kampüsünün 67 bin metrekarelik arazi üzerine kurulduğunu ve büyük bir doğal alana sahip olduğunu belirten Yücel, "Bu alana şimdiye kadar 25' ten fazla çam türü, farklı tür ağaçlar, ıhlamur ağaçları, kayısı, ceviz, kestane, gül çeşitleri, çeşitli çiçek türleri ile 2500 ağaç ve çiçek türü dikimi gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

botanik04

Hedeflerinin farklı ağaç türleriyle bu sayıyı 5 bine çıkarmak olduğunu söyleyen Yücel, "Okul çevresinde bisiklet yolu ve yürüyüş parkuru için de karşılıklı çamlar dikilmiş ve araları 4 metre boş bırakılmış, doğal bir yol görünümünde oluşturulan bu güzergah kampusu çevrelemektedir" ifadelerine yer verdi.

BU ÇALIŞMALARIN İLİMİZE ÖRNEK TEŞKİL EDECEĞİNE İNANIYORUZ

botanik05

Yücel, ayrıca modern çağın gerektirdiği sportif faaliyetleri için 2 halı saha, 2 basketbol- voleybol sahası, 1 tenis kortu ve kapalı yüzme havuzu binası inşaatının bulunduğunu da belirterek, çocukların taş binalar arasında olmaları yerine doğal alanlarda olmasının onların sağlığını büyük ölçüde olumlu etkilediğini dile getirdi. Yücel, hem akademik hem sosyal hem de ekolojik anlamda olması gerekenleri tamamlayarak eğitim öğretimde doğayla barışık ideal okul ortamı oluşturma bilinci ile hareket ettiklerini de belirtti.

botanik06

Tema Vakfı Battalgazi İlçesi Sorumlusu Korkut ise "Bu değerli girişimin ilimize doğal anlamda çok büyük bir katkı sağlayacağından dolayı hem bir eğitimci hem de doğa gönüllüsü olarak Rıfat Yücel'i kutluyoruz. Bu çalışmaların ilimize örnek teşkil edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

botanik07

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!