dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.9
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64546.31$

“BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ YA?”


Mehmet Ayhan yazdı...
Narin
  • Karaman, Kadıköy'de neden tribündeydi?
  • Kaplanların başında sahaya kim çıktı?
  • Tedavideki Fransız yıldız yine kayıp!
  • Kazanan 11'de kaç değişiklik yapıldı?
  • Ali Şansalan'ın tepki çeken kararları...
  • Gökhan Töre atılırken neden VAR yok?
  • Burundili genç yetenek bir ilki başardı
  • Hollandalı orta sahadan 5'inci gol
  • Zimbabweli stopere sakatlık şoku
  • Direkten dönen top, gol olsaydı...

 

Süper Lig'de tam 12 maç sonra Göztepe'yi devirerek kazanan BtcTurk Yeni Malatyaspor, İstanbul'da devamını getiremedi. 1-0 geriye düştüğü Fenerbahçe karşısında 2-1'i yakalayan Doğunun Kaplanları, üstünlüğünü koruyamadı: 3-2. Yayıncı kuruluşa tam 6 kez tekrarladığı "Böyle bir şey olabilir mi ya?" sözüyle mizah konusu olan Ozan Tufan, iki golle galibiyetin mimarı oldu. Hakem Ali Şansalan, Gökhan Töre ikinci sarıdan kızarırken Video Yardımcı Hakem (VAR)'a dahi gitmedi ve kararı, büyük tepki çekti. Süper Lig'in 29. haftasında, 28 puanla 14. basamakta kalan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 4 Temmuz'da Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

P_3

KARAMAN TRİBÜNDE, ÖZER KULÜBEDE

Malatya temsilcisinde tedavisi tamamlanan Mustafa Akbaş dönerken, henüz iyileşemeyen Fransız Thievy Bifouma kadroda yoktu. Teknik direktör Hikmet Karaman tribündeydi. Deneyimli hoca, sahalarında Göztepe'yi 2-1 yendikleri gün, misafir ekibin kazandığı ve golle bitirdiği penaltı atışı kullanılmadan önce, itirazdan atılmıştı. Karaman'ın yokluğunda, takımın başında antrenör Hasan Özer vardı.

M_55

KAZANAN 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Göztepe'ye göre; Fenerbahçe ilk 11'inde sadece tek değişiklik göze çarptı. Kasımpaşa'dan kiralık Karim Hafez'e güvenen teknik heyet, Fildişi Sahilili Moryke Fofana'yı yedek soyundurdu. 4-2-3-1 dizilişinde eldivenler, Beninli Fabien Farnolle'e emanet edildi. Defansın ortasında, solda Zimbabweli Teenage Hadebe, sağda Ekvadorlu Arturo Mina, sağında Faslı Issam Chebake, solunda Sakıb Aytaç ter döktü. Robin Yalçın ile Murat Yıldırım, geri dörtlünün önündeydi. İkinci bölgenin sağında Gökhan Töre, solunda Hafez boy gösterdi. 10 numara mevkisinde Ganalı Afriyie Acquah, forvette Umut Bulut oynadı.

O_57

SICAKLIK VE NEM YÜKSEK

Müsabakanın başlarında net bir pozisyon yaşanmadı. Mehmet Ekici ve takibindeki Robin Yalçın, ilk 15 geride kaldığında birçok ikili mücadelede aynı karedeydi. 16'da Acquah'ın yüksek ortasında Altay Bayındır, Gökhan Töre'den önce davrandı. Akşam saati olmasına rağmen 27 derecelik hava sıcaklığından ve nemli havadan olumsuz etkilenen futbolcular, su ihtiyaçlarını, 24'teki morala karşıladı. Bu bölüme dek de gollük akın yok gibiydi!

S_32

ÖNCELİK, SAVUNMA GÜVENLİĞİNDE

Yeni Malatyaspor, savunma güvenliğini ön planda tutarak puan ya da puanlar peşinde olduğunu belli etti. Ev sahibi kanat organizasyonlarını iyi değerlendiremezken, özellikle Garry Rodrigues'e göz açtırmayan Chebake de başarılıydı. Rakibine geniş alan bırakmayan Hikmet Karaman'ın öğrencileri, uyguladığı presle bunda da etkili oldu. Vakit ilerledikçe oyunun temposu bir hayli düştü.

K_20

KONTRATAKTA “UMUT”LANDIRAMADI

İlk yarının en önemli atağı 40'ta gelişti. Kanarya'da Jailson topu Chebake'ye kaybetti. Acquah'ın derin pasında Yeni Malatyaspor'un en ileri uç elemanı Umut Bulut hareketlendi. Solundan Serdar Aziz'in, sağından Luiz Gustavo'nun kovaladığı tecrübeli santrfor, kaleci Altay Bayındır öne çıkınca aşırtma bir vuruş denedi; ancak Altay ile çarpıştı. İki oyuncu da yerde kalırken, genç file bekçisinin bir süre sakatlık geçirdiği kontratak, kornerle sonuçlandı. Gökhan Töre'nin köşe atışında Altay topu elinden kaçırsa da faul düdüğü gecikmedi.

V_2

SAKATLIK MI? HADEBE!

Hikmet Karaman 43'te mecburen bir hamle yaptı. Oyuna devam edemeyen Hadebe, yerini Mustafa Akbaş'a bıraktı. 5 dakikalık duraklamaların eklendiği ilk devrede Rodrigues, ceza sahası dışından sert bir şut çekti; ama Farnolle soluna uçarak mutlak bir golü önledi. İlk 45'te Tahir Karapınar'ın talebeleri topla oynama oranında yüzde 70'e 30 öndeydi.

Z_1

ÜST DÜZEYDE KADEME ANLAYIŞI...

Kaplanların kademe anlayışı, Fenerbahçe'nin hücum zenginliğini düşüren olumlu bir faktördü. 50'de iki Sarı-Lacivertli oyuncuyu peşine takan Robin Yalçın hızla ileriye yönelirken, uzaklardan denemesinde meşin yuvarlak, az farkla üstten dışarı çıktı. 51'de Murat Yıldırım'ın yerden servisinde Dirar, Hafez'i perdeledi. Yeni Malatyaspor, ilk 45'te yakalayamadığı fırsatları, ikinci perdenin ilk anlarında biraz da şanssızlıktan değerlendiremedi.

AH DİREK, AH!

55'te Gökhan Töre'nin şık gördüğü Umut Bulut çerçeveyi yokladı, Altay'ın temasıyla direkten dönen topu Gustavo uzaklaştırdı. 60'ta Burundili Youssouf Ndayishimiye ile değiştirilen kaptan Murat Yıldırım'ın memnuniyetsizliği ve siniri, beden diline de yansıdı. 61'de, Göztepe'yi yıkan İzlandalı Vidar Kjartansson'a şans tanınınca arkadaşının kenarda elini sıkan Karim Hafez'i, yardımcı antrenör Hasan Özer, performansından dolayı kutladı.

N_5

GÖKHAN TÖRE'YE HAKSIZ KIRMIZI!

62'de Jailson'dan görevi devralan Emre Belözoğlu, 3 dakika sonra, hakemin de yardımıyla Gökhan Töre'yi kızarttı! 7'de Hasan Ali Kaldırım'a yaptığı müdahaleyle sararan Töre, 65'teki hava topuna birlikte yükseldiği Belözoğlu çimlere serilince yanına gidip özür dilese de (!) ihraç edildi. Kaplanların en iyi futbolcularından Töre, 27 Ekim 2014'te, Beşiktaş'ta iken, Kayseri Erciyesspor deplasmanında 3-2 kaybettikleri günün akabinde, yaklaşık 6 yıl sonra aynı yaptırıma uğradı. Bu, aynı zamanda Yeni Malatyaspor'un bu sezonki 8'inci kırmızı kartı oldu. 10 kişi kalan Yeni Malatyaspor'un üzerine yüklenen Fenerbahçe, 70'te tabelayı 1-0'a taşıdı. Hasan Ali Kaldırım sol kanattan kesti, Sakıb ve Mustafa'nın arasında yer alan Vedat Muriqi kafayla tamamladı: 1-0.

R_3

YOUSSOUF'TAN KAPLANLARDA İLK GOL

74'te Robin Yalçın-Hollandalı Mitchell Donald, Umut-Fofana değişiklikleri oldu. 81'te Fofana'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Youssouf, skoru dengelidi: 1-1. Burundili böylece, Sarı-Siyah-Kırmızılılarda ilk sayısını kaydetti. Sonlara doğru Fenerbahçe öne geçmek için konuğunu zorlasa da Yeni Malatyaspor, 2-1'i buldu. İlk goldeki gibi yine Fofana, 89'da aynı noktaya yakın bir mesafeden havalandırdı, sıçrayan Youssouf'tan seken topta Donald, Altay'ı mağlup etti: 2-1. Hollandalı, ligdeki 5'inci golünü de atmış oldu.

T_5

OZAN TUFAN'I DURDURAMADILAR

90'da Muriqi'nin asistinde Ozan Tufan'ın golüyle durumu 2-2 yaptı. Bu esnada kameraların yöneldiği Hikmet Karaman'ın yüzünden düşen bin parçaydı! Kadıköy'e dek oynadığı karşılaşmalardaki 18 golü, son 15 dakikada bulan Kaplanlar yine benzer bir istatistiğe imza attı; fakat bu, zafere değil, beraberliğe dahi yeterli olmadı! 90 artılarda Ferdi Kadıoğlu soldan doldurdu, Ozan kafasını çalıştırdı: 3-2.

U_1

BAŞKAN GEVREK'İN HAKLI İSYANI

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, bitiş düdüğünün akabinde isyan etti. Biz de hâlâ kötü niyet aramak istemiyoruz; ama “Bu denli hakem hatası mı olur?” demeden edemiyor insan... Yeni Malatyaspor kümede kalacak, bundan kimsenin şüphesi yok, yeter ki adil bir yönetim olsun!

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!