dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9455.25
  • BTC
    64701.26$

BU DA MI GOL DEĞİL!


BU DA MI GOL DEĞİL!
Mehmet Ayhan yazdı!...
Narin

 

Haber - Yorum - Analiz: Mehmet AYHAN

Spor Toto Süper Lig'de 10 haftada topladığı 15 puanla 8. basamakta yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da hız kesmedi. 4. turda 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Kırklarelispor'u ağırlayan Doğunun Kaplanları, ilk yarıdaki nizami golü sayılmasa da Sırp yıldızı Danjiel Aleksic'in 83. dakikadaki sayısıyla adını son 32'ye yazdırdı.


‘HAZIR OLUN' DEDİ VE OYNATTI
Teknik direktör Erol Bulut, ‘hazır olun' dediği Senegalli Issiar Dia, Ganalı Sulley Muniru, Eren Tozlu, Rahman Buğra Çağıran, Mustafa Eskihellaç, Gökhan Akkan, Ertaç Özbir ve Ahmet Ildız gibi çoğu zaman yedek bekleyen oyuncularına şans tanıdı. Yeni Malatya Stadı'ndaki 2-0'lık Galatasaray galibiyetinde 75'te yerini Muniru'ya bırakan ve hafif sakatlığı olan Hollandalı Mitchell Donald forma giyemedi. Tedavisi devam eden Ömer Şişmanoğlu da yoktu.

12_13
EROL BULUT'TAN TAM 8 DEĞİŞİKLİK
Erol Bulut, Galatasaray'ı deviren 11'inde tam 8 değişikliğe gitti. Kırklarelispor önünde Cim Bom'u deviren 11'den sadece Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Murat Akça ile Nijeryalı Michael Pereira ter döktü. Kadroya giren diğer isimler Gökhan, Ahmed, Mustafa, Muniru, Rahman, Eren, Aleksic ve Dia oldu. Esame listesini Abdulsamed Damlu, Sadık Çiftpınar, Issam Chebake, Erkan Kaş, Emirhan Kayalar, Guilherme, Fatih Gürden, Khalid Boutaib ve Muhammed Bilal Barman tamamladı.

13_7
AĞLARDAKİ TOP DİREKTEN DÖNMÜŞ!
Tugay Kaan Numanoğlu, Yusuf Bozdoğan ve Samet Çiçek hakem triosunun yönettiği mücadelenin ilk yarısında trajikomik bir pozisyon yaşandı. 25'teki Evkur Yeni Malatyaspor kornerinde soldan gelen topu iyi yükselen Murat Akça kafayla ağlara gönderdi. Kaleci İbrahim Demir'in müdahalesine rağmen gol çizgisini geçip iç yan ağlarla buluşan meşin yuvarlak yeniden oyun alanına yöneldi. Numanoğlu ise mutlak golü, topun direkten döndüğü gerekçesiyle saymadı.


HAMLELER GOLÜ DE GETİRDİ…
Bilgin Erdem'in ekibine karşı istatistiklerdeki üstünlüğe karşın gol gecikince Erol Bulut'un hamleleri izlendi. Dia, 60'ta Boutaib ile Ahmed de 70'te Guilherme'yle değişti. Artan baskı 83'te golü, dolayısıyla turu getirdi. Brezilyalı Guilherme'nin pasıyla ceza sahasında buluşan ve sağ çaprazdan yerden şutunu atan Aleksic, İbrahim temas etse de fileleri sarstı: 1-0. 88'de kenara gelen Pereira'nın Faslı Issam Chebake'nin elini sıkması biraz da zaman geçirmeye dair bir adımdı.

14_15
TEST NİTELİĞİNDE BİR KARŞILAŞMA…
Müsabakanın analizini ise şöyle özetlemek mümkün… Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. turda Osmanlıspor'a 3-1 ve 1-1'lik skorlarla elenen Evkur Yeni Malatyaspor diri görüntüsüyle dikkati çeken rakibini hafife almadı, işi sıkı tuttu. Erol Bulut, kazanmayı istediğini fırsat tanıdığı oyuncularıyla ilk düdükten önce ispatladı. Bir arada oynayanları ve kısmen gençleri sahaya sürdü, onlardan uzun soluklu maratonda nasıl katkı sağlayabileceklerini de gördü.

15_29
FUTBOLDA HATAYA YER YOK!
Futbolda karşındaki küçümsemeye yer yok ki Süper Lig'in kalburüstü takımlarının 4. turda saf dışı kalmaları bunun apaçık kanıtı… 5-10 dakika da ilk 11'de de yedekte başlayıp da oynasa herkesin elinden geleni ortaya koyma ve iyi performans sergileme zorunluluğu var. Sonuçta ortak bir menfaat için çaba harcanıyor ve bunun da maddi karşılığı alınıyor.

10_35
MURAT AKÇA'DAN MÜTHİŞ ÖZVERİ
Uzunca süre yeşil zemine ayak basamasa da küsmeyen, Galatasaray galibiyetinde ilk 11'e girip mükemmel oynayan, gollük pozisyonlara da giren Murat Akça yine alkışlandı. 25'te mükemmel sıçrayıp golünü atsa da büyük bir hakem hatasına takıldı. Erol Bulut, Murat'ın formuna en kısa sürede Dia, Mustafa ve diğerlerinin de ulaşmasını bekliyor…

11_10
KOLAY MAÇ YOKTUR!
Kırklarelispor'a ciddiyetle hazırlanan Doğunun Kaplanları, kâğıt üzerinde ‘kolay' kelimesiyle özetlenen randevuda oyun anlamında kopukluklar sergilese de disiplini ilk saniyeden itibaren elden bırakmadı. Elbette futbolcuların büyük karşılaşmalara hazırlığı, konsantrasyonu ister istemez biraz daha farklı oluyor. Göz önünde bulunan, yazılıp çizilen yetenekler kalibresi daha düşük sınavlara motivasyonda güçlük çekebiliyor. Bu noktada talebelerini sürekli uyaran Erol Bulut'a önümüzdeki süreçte de çok iş düşüyor.

16_6
GALATASARAY GALİBİYETİ ANLAM KAZANMALI
2-0'lık Galatasaray zaferinin anlam kazanabilmesi için Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Alanya'dan çıkarılacak 3 puan çok önemli. Akdeniz temsilcisi son üç 90 dakikanın hepsinde mağlup olsa da Kaplan'ın ayaklarının yere basması lazım. Özellikle evinde iyi oynayan Turuncu-Yeşillilere karşı dikkatli olunmalı…

 18_23

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!