dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2309.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70942.29$

BU İŞTE “1” GARİPLİK VAR!


BU İŞTE “1” GARİPLİK VAR!
Narin
  • İrfan Hoca, kaç gün sonra Malatya'da?
  • Yeni Malatya'da kimler forma giyemedi?
  • Kongolu, neden ülkesinde tedavi görüyor?
  • İlk 11'de yapılan iki değişiklik kimlerdi?
  • Oyun sistemi bu kez nasıl oldu?
  • Gaziantep FK'nın hocası neden kızardı?
  • Adem Büyük, bu sezon kaç gole ulaştı?
  • Zimbabweli stoper neden ihraç edildi?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

Süper Lig'in son 9 haftasında 4 beraberlik ve 3 mağlubiyetle çok kötü bir performans sergileyen Yeni Malatyaspor, yine 3 puanla tanışamadı. 31'nci hafta itibarıyla da zafer hasreti 10 müsabakaya çıktı. Yeni teknik direktörü İrfan Buz ile ilk maçında Gaziantep Futbol Kulübü'nü ağırlayan Kaplanlar, yeşil zeminden 2-2'lik neticiy ile “1” puanla ayrıldı. Kaptan Adem Büyük, toplamda 11'inci ve 7'nci penaltı golüne ulaştı. Video Yardımcı Hakem'e gidip üç kez “Penaltı” diyen hakem Mert Güzenge, Hadebe'yi de VAR'a bakıp attı! 32 puanla 14'üncü basamakta yer alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 5 Nisan'da Başakşehir'in konuğu olacak.

K_159

İRFAN BUZ 1.400 GÜN SONRA

Hamza Hamzaoğlu'ndan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan İrfan Buz, Malatya'daki son sınavını, 20 Mayıs 2017 tarihinde, Sivasspor deplasmanında vermişti. 2016-17 sezonunda, kulübün kuruluşunun 31'inci yıl dönümünde bir ilke imza atan deneyimli teknik adam, Malatya futbolunun 11 senelik Süper Lig özlemini de dindirmişti. 53 yaşındaki taktisyen, tam 1.400 gün, yani 3 yıl 10 ay sonra Kaplanların başındaydı.

L_130

BAŞKAN GEVREK SİTEMKÂR

Yeni Malatyaspor'da, koronavirüs nedeniyle ertelenen 2019-2020 sezonu mali kongresi gerçekleştirilirken, Adil Gevrek sitemkâr konuştu. Futbolcular da sahaya, kulüp başkanının “destek görmeyen tek şehir takımı” oldukları söyleminin birkaç saat sonrasında çıktı.

Z_141

OLCAY, ZEKİ VE LUKOKI YOK

İyileşmeyen Olcay Şahan'ın yanı sıra, Zeki Yavru da yoktu. “Kadro dışı kaldı” denilen Jody Lukoki'yle ilgili dedikodulara açıklık getiren İrfan Buz, Kongolu forvetin ülkesinde tedavi gördüğünü dile getirmişti. Yönetim ile irtibat halinde olduğu belirtilen oyuncunun, zorlu süreçte evinde bulunmak istediği öğrenildi.

M_190

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

İrfan Buz, Denizli'de 3-2 kaybeden ilk 11'e göre; Gaziantep FK önünde 2 değişikliğe gitti. Zeki'nin eksikliğinde İskoç Stevie Mallan'ı da yedek soyunduran Buz, Arjantinli Fernando Zuqui ile Fildişi Sahilili Moryke Fofana'ya güvendi.   

N_100

SAHA DİZİLİŞİ: 4-4-2

4-1-4-1 oyun sisteminde, eldivenler Ertaç Özbir'e emanet edildi. Defans hattı sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Zimbabweli Teenage Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez'den oluştu. Orta sahada sağdan sola; Mustafa Eskihellaç, Zuqui, Ganalı Afriyie Acquah ve Fofana boy gösterdi. Santrforda Ganalı Benjamin Tetteh ile Adem Büyük seyredildi.

O_38

BÜLENT YAVUZ İÇİN SAYGI DURUŞU

Hayatını kaybeden Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı ve FIFA kokartlı eski hakem, spor yorumcusu ve yazarı Bülent Yavuz için ilk düdükten önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Z_140

KORKUTAN SAKATLIK

Henüz 15'inci saniyede Wallace korkuttu. Hava topunda Muhammet Demir'in dirseğinden ötürü başına darbe alan Brezilyalı, kısa süreli tedavisinin ardından devam etti. Oyun da bu süre boyunca durakladı.

P_88

HATALAR SİLSİLESİ

12'nci dakikada Karim Hafez'den büyük bir hata geldi. Mısırlı sol bekin sol taç çizgisine yakın bir noktada Olkowski'ye anlamsız faulü, Gaziantep FK'ya “gol” armağanı oldu! Serbest atışta, Maxim'in üzerinden atladığı topu, Andre Sousa'nın sol ayağıyla, biraz da kavis vererek havalandırdı. Boyu çok uzun olmamasına rağmen aynı Adem gibi iyi zamanlamasıyla dikkati çeken ve hava toplarındaki hâkimiyetiyle tanınan Muhammet Demir sıçradı: 0-1. Video Yardımcı Hakem (VAR) devreye girdi; ancak Muhammet, Hadebe'nin sol omzunun izdüşümü baz alındığı ofsayt çizgisine takılmadı.

R_73

8 KİŞİYE RAĞMEN!

Sekiz Yeni Malatyasporlu futbolcunun tümünün kendisini unutturan Muhammet'i seyre dalışı da şaşırtı! Golü yedikten sonra yapılan santrada topun kaybedilip Ricardo Sa Pinto'nun öğrencilerine atak şansı tanınması düşündürücüydü! Üçte birlik zaman dilimi geride kalırken, Gaziantep ceza alanının önünde Miranda, Tetteh'in müdahalesiyle yerde kaldı. Bu futbolcunun kaşı açıldı ve sağlıkçılar bir müddet onun başındaydı.

S_39

PENALTI KARARI...

33'te Mert Güzenge beyaz noktayı işaretledi. Korneri Fofana kullandı. Günay Güvenç topun kontrolünü sağlasa da bu kritik karambolde Souza, sol eliyle Adem'in formasından çekti. 35-40 saniye içerisinde VAR'ın uyardığı ve tekrara bakan hakem “Penaltı” dedi.

T_23

RAKİBİN HOCASI KIZARDI

Gaziantep FK'nın hocası Ricardo Sa Pinto karara çok sinirlendi ve hiddetle dördüncü hakemin üstüne yürüdü. Mert Güzenge kendisine, beden diliyle de oldukça sert çıkan Portekizli çalıştırıcıyı sarı kartla cezalandırdı. Öfkesi dinmeyince de ikinci sarıdan kırmızı kartla onu oyundan ihraç etti. Konuk ekibin antrenörleri, Sa Pinto sakinleştirmek için hepey güçlük çekti. Kulübeden, daha önce hışımla fırlattığı montunu ve kaşkolunu alıp tribüne yönelen Portekizli, tepkisinin su şişesine olduğunu anlatmaya gayret etse de artık çok geçti!

Y_18

ADEM'İN ŞANSI...

37'de çok ilginç bir an yaşandı. Penaltısever Adem'in (!) şutunda meşin yuvarlak, önce sağ kale direğine, ardından soluna doğru uçan Günay'ın sırtına çarpıp filelerle buluştu.

U_8

MIRANDA, TETTEH'İN GÖLGESİ

Tetteh'in yanından bir an olsun ayrılmayan Miranda, birçok bülümde Ganalı'dan önce davranarak kafasını çalıştırmayı bildi. Aynı Tetteh 44'te soldan içeriye kesti, Olkowski'nin sol ayağıyla ters dokunuşunda misafir takımın yüreği ağzına gelse de akın, kornerle sonuçlandı. Spikerin telaffuz dahi etmediği Zuqui 45+1'de ceza yayının hemen dışından çerçeveyi yoklasa da top, üstten az farkla auta çıktı.

V_15

“AHMED'İN TIRNAĞI OLAMAZ”

Temposu ve mücadele gücü yüksek olan ilk devrenin istatistikleri dikkat çekiciydi. Oynama yüzdesinde 48'e 52 geride olan Sarı-Siyah-Kırmızılıların iki denemesinde isabetli bir tek şutu dahi görülmedi ki, Adem de penaltıyı kaçırmasına karşın yüzleri direk ve Günay'ın şanssızlığı güldürmüştü. İlk perdede vasatı aşamayan Zuqui'nin, soyunma odasından dönüşte yerini Ahmed Ildız'a bırakması gayet doğaldı. Hamza Hamzaoğlu'nun gözüne giremeyen Arjantinli'ye dair “Ahmed'in tırnağı olamaz” yorumları hatırlandı!

 G_26

OFSAYT BAYRAĞI...

52'de Malatyalıların sevinci kısa sürdü. Tehlikeli atakta Adem'in ara pasında Tetteh ağları sarstı; fakat yardımcı hakem, yıldız golcünün ofsaytta olduğunu belirledi. 66'da Semih Kaya, görevi Chebake'ten devraldı.

FIRAT AYDINUS VAR!

68'de suratlar asıldı. Mert Güzenge, Tosca-Adem eşleşmesinden kaynaklı, Fırat Aydınus'ın başında bulunduğu VAR'ın ikazıyla monitöre gitti. Adem sararırken, Gaziantep FK, penaltı kazandı. Kenan Özer 70'te skoru 1-2'ye taşıdı. 77'de Acquah, Mallan'ın elini sıktı.

X_21

ADEM “7” BİTİRDİ

76'da Adem Büyük'ün şutunda, ceza sahasındaki Olkowski eliyle temas etti. VAR'ın yönlendirmesiyle görüntüyü inceleyen Mert Güzenge, üçüncü kez beyaz noktaya koştu. 79'da Adem beraberlik sayısını kaydetti: 2-2. Bu yıl iki asistine 11'inci golünü ekleyen kaptan ayrıca, 7'nci penaltı golünü attı. 84'te Enver Cenk Şahin ortaladı. Semih Kaya uzaklaştırdı, ikinci bölgedeki Hadebe'nin Kenan'a dirseğini, VAR desteğiyle kenarda gören hakem, 86'da Zimbabweli'yi kızarttı!

X_22

90+5'TE KAÇAN İKİ PUAN

Duraklamalarda, 90+5'te Mallan'ın kornerinde Semih yükseldi, çizgideki Morais, mutlak bir golü engelledi. Brezilyalı bu yüzden, İrfan Buz yönetimindeki ilk randevusunda Yeni Malatyaspor'u galibiyetten etti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!