dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2282.2
  • BIST
    9021.2
  • BTC
    70668.57$

Bu karışım göbek yağlarını cayır cayır yakıyor! Günde 2 fincan…

Bu karışım göbek yağlarını cayır cayır yakıyor! Günde 2 fincan…
Özel karışım sayesinde göbek yağları tarih oluyor. Yaşlanmayı önleyen, kolesterolü düşüren, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren Yeşil çay kilo verme sürecinde en büyük desteği sunuyor. Yeşil çayın faydaları ve zararları nelerdir? Forma girmek için ne kadar tüketilmelidir? İşte detaylar…
Narin

Günümüze kadar ulaşan faydacı özelliği ile siyah çaya rakip oluşturan yeşil çay kalp hastalıklarında, kanser vakalarında ve yüksek kolesterol şikayetlerinde doğal şifacı etkisini öne çıkarıyor. Diş çürüğünden cilt hastalıklarına kadar farklı alanlarda bilinmeyen etkileri günümüz alternatif tıbbında geniş yer buluyor.

Hastalıkların tedavisinde kullanılan doğal çay özleri içerisinde Epigallokateşin-3 Gallate adı verilen bir madde barındırıyor. Bu antioksidan içeriğini ön plana çıkarıyor. Tıp dergilerinde insan sağlığının söz konusu olduğu her türlü alanda karşılaşılan Yeşil çay diyet menülerinde diyetisyenlerin vazgeçilmez içeceğidir. Yaprakları kurutularak buhurlanır, mayalanmadan kullanılır. Siyah çay mayalanarak tercih edilir.

DOĞAL BAĞIŞIKLIK KORUYUCUSU!

Yeşil çayının yaşlanma karşıtı etkisi hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Antioksidan bakımından zengin oluşu bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeyi de destekliyor. Antibakteriyel özelliği ile özel kış mevsiminde gribal enfeksiyona yakalanma riskini de azaltıyor.

GÜNDE 1 FİNCAN TÜKETEN…

Yeşil çay içerisinde bulunan serbest radikaller sayesinde kansere karşı savaş açan bir etki oluşturur. Günde bir fincan içmek doktorlar tarafından da tavsiye ediliyor. Yüksek kolesterolü düşürerek dengeleme sağlayan Yeşil çay kalp ve damar sağlığı içinde önerilir. Özellikle yaşlılık dönemi ile birlikte gelen günümüzde daha genç yaşlarda görülebilen damar sertliği problemi ile ani kalp krizi vakaları için koruyucu etki oluşturuyor.

YEŞİLÇAYIN ZARARI NEDİR?

Yeşil çayın içerisindeki kafein kan basıncını arttırabiliyor. Bağımlılık yapan bir etkiye de sebep olabilir. Bu nedenle fazla tüketimden kaçınmak öneriliyor. Aşırı tüketimden kaynaklı olarak kişi kendini daha sinirli, kalp atışları hızlı ve huzursuz hissedebilir. Doğru zamanlama ile doğru miktarda tüketmek önemlidir.

YEŞİLÇAY NE ZAMAN TÜKETİLMELİDİR?

Yeşil çay yemeklerden birkaç saat sonra öğün aralarında tüketilebilir. Yatmadan önce içmek doktorlar tarafından önerilmiyor. İçerisinde kafein maddesi bulundurduğu için huzursuzluğa sebep olabiliyor. Yeşil çay doğal ödem atıcı olarak diyet menülerinde kullanılıyor. Doğal yollardan karın yağlarını eritiyor.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!