dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2491.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62150$

BU MALATYA “YENİ” DEĞİL!


BU MALATYA “YENİ” DEĞİL!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

  • Hamza Hamzaoğlu'ndan bir ilk
  • İlk 11'de yenilerden hangileri forma giydi?
  • Transferlerden kaçı yedek soyundu?
  • Olimpiyat'ta maçın yıldızı kim oldu?
  • Hamza Hoca, hangi oyun sistemini uygulattı?
  • Sosyal medyada hangi futbolculara tepki var?
  • Yeni Malatyaspor nasıl düzlüğe çıkar?
  • Müsabakanın izlenim içerikli analizi...

 

TFF'nin düşmeyi kaldırmasıyla Süper Lig'de kalan Yeni Malatyaspor, 2020-21 futbol sezonuna ağır bir mağlubiyetle başladı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ligin yenilerinden Fatih Karagümrük'e misafir olan Kaplanlar, 3-0 kaybetti. 5 yeni transferinin süre aldığı karşılaşmada Sarı-Siyah-Kırmızılıların tam hazır olmadığı gözlendi. Malatya temsilcisinde, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da ilk resmi maçında yenilgiye uğradı.

 

Yeni Malatyaspor, 25 Temmuz 2020 tarihinde, evinde Gaziantep FK'ya 1-0 yenildiği 2019-20'un 34. ve son hafta karşılaşmasından tam 49 gün sonra, 2020-21 sezonuna “Merhaba” dedi. Kaplanların, Fatih Karagümrük'e misafir olduğu Olimpiyat Stadı, taraftarsızlıktan o kadar ıssızdı ki, rüzgârın sesi kulakları çınlattı.

İLK 11'DE ÜÇ TRANSFER

Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Kaplanların esame listesinde 10 yeni transferden 6'sı, ilk 11'inde ise 3'ü vardı. Arjantinli kaleci Guido Herrera, top ayağına çok yakışan Perulu “10 Numara” Christian Cueva ile bir yıllık Galatasaray macerasını tamamlayıp Malatya'ya dönen santrfor Adem Bulut, 11'deydi. Arjantinli orta saha Fernando Zuqui ve Kosovalı forvet Jetmir Topalli ikinci devrede şans yakalarken, Sarıyer'den renklere bağlanan genç yıldız adayı Doğukan Emeksiz yedek kulübesinde oturdu.

SAHA DİZİLİŞİ: 4-2-3-1

Hamza Hoca, 4-2-3-1 oyun sistemini tercih etti. Kaleye Herrera geçerken, geri dörtlüyü soldan sağa Mısırlı Karim Hafez, Burundili Youssouf Ndayishimiye, Murat Akçave Faslı Issam Chebake oluşturdu. Ahmed Ildız ile Ganalı Afriyie Acquah, ikinci bölgenin ağır işçileriydi. Hücum hattında, solda Adem Büyük, sağda Fildişi Sahilili Moryke Fofana, orta göbekte ise Cueva izlendi. İleri uçta ise Umut Bulut forma giydi.

BÖYLE GOL YENİR Mİ?

36 yıl aradan sonra Süper Lig'de mücadele eden Fatih Karagümrük, ilk golünü de hemen buldu. 4'üncü dakikada Ramazan Civelek, soldaki kornerde paslaşıp kavisli biçimde ortaladı. Üst direkten dönen ve yere çarpan meşin yuvarlağın çizgiyi geçip geçmediği tartışmaya açılmadan, Bosna Hersekli Ervin Zukanovic kafasını uzattı: 1-0. Bu pozisyonda Kaplanların eldiveni Herrera'nın acemice davranışı dikkati çekti. 24'te Alparslan Erdem'in soldan orta şeklindeki serbest vuruşunda Slovak Erik Sabo sevinse de VAR'ın da teyidiyle “Ofsayt” kararı geldi.

OYNADIĞIN KADAR ATMALISIN!

45'te Hafez soldan kesti, müsait durumdaki Fofana kontrol edemeyince mutlak bir gol kaçmış oldu. İkinci yarının başında tamamıyla atak görülen taraf Yeni Malatyaspor oldu. 48'de neredeyse eşitlik de yakalanıyordu. Umut Bulut'un sağdan ceza sahasına servisinde Adem Büyüt topu uzun süre ayağında bekletti. Akabinde geriden gelen Cueva'yı gördü. Perulu dokunmak istedi; ancak defansın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlak Fofana'nın önünde kaldı. Fildişi Sahililinin şutunda savunmaya çarpan top, kornere yöneldi.

“GOLDE OFSAYT VAR” DENİLDİ

Kaplanların 51'deki golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Umut Bulut, Karagümrük'ün hatasını değerlendirip ağları sarstı; fakat yan hakem Mehmet Kısal bayrağını kaldırdı. Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinde de aynı karar çıktı. Sonrasında Sarı-Kırmızı-Siyahlılar, beraberlik için tüm hatlarıyla rakip yarı alandaydı. 55'te Adem Büyük uzaklardan kaleyi düşündü; ama Aykut Özer topu kolaylıkla tuttu. Baskılı ve oyunun hâkimi Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri olsa da fileleri, Atılay Canel'in talebeleri havalandırdı. 56'da çabuk kullanılan taç atışının ardından Ramazan Civelek, Hafez'i ekarte kolayca edip sağdan altıpasa attı. Önündeki Acquah ile Chebake arasındaki Polonyalı Artur Sobiech farkı ikiye çıkardı: 2-0. 

HAFEZ'DEN ACEMİCE PENALTI

Hamza Hamzaoğlu'nun ilk hamlesi 70'te oldu. Erkan Kaş, Ahmed Ildız'ın; Zuqui de, Fofana'nın yerine girdi. Lakin maçın yıldızı Ramazan bir türlü durdurulamadı. Defansın arkasına atılan uzun pasta Ramazan ceza alanına girdikten sonra Hafez'in müdahalesiyle yerde kaldı. Beyaz noktayı işaretleyen Abdulkadir Bitigen, VAR'ın da onayını aldı. Youssouf Ndayishimiye ikinci goldeki gibi yine kademeye geç giren bir diğer isim oldu. Sabo, 74'te Herrera'yı kendi sağına, topu da sert bir şekilde tam ortaya yolladı: 3-0.      

SON ÇABALAR BOŞUNA...

Tabeladaki skorun zor çevrileceğinin farkında olan Hamzaoğlu, kuvvetle muhtemel, önümüzdeki döneme yönelik denemeler için iki değişiklik daha gerçekleştirdi. 81'de Hafez, Berk Yıldız'a; Umut Bulut da Topalli'ye görevi devretti. 90+3'te Topalli, sol çaprazdan sert vursa da çerçeveyi isabet ettiremedi. Adem'in hareketlendirdiği Erkan Kaş, Fatih Karagümrüklüleri aşamadı.

UMUT, AHMED VE ADEM'E TEPKİ

Olimpiyat Stadı'ndaki randevunun kısa bir özetine gelince... Sosyal medyadaki eleştiriler özellikle kadro seçimi nedeniyle teknik direktör Hamza Hamzaoğlu üzerinde yoğunlaştı. Umut Bulut ve Ahmed Ildız'e yoğun tepki gösterenler, Murat Akça'yı da unutmadı. Adem Büyük'ü hâlâ içine sindiremeyenler, Arjantinli file bekçisi Herrera'ya da “Yaptıkları yaka galiba!” diye yüklendi. Gol yollarındaki etkisizlikten dem vuranlar, acilen tavkiye istese de Fatih Karagümrük sınavında Ganalı Benjamin Tetteh'in olmadığını unuttu!

EN İYİ İLAÇ: SABIR

Ekvadorlu Arturo Mina'nın gittiği, Zimbabveli Teenage Hadebe'nin olmadığı ve Youssouf'un ter döktüğü stoperde zafiyet yaşandığı ortada. Başkan Adil Gevrek ve kurmayları, Hamza Hamzaoğlu dahil, adeta sil baştan bir takım oluşturdu. Haliyle eldeki imkânlarla da iyi bir ekip kuruldu. Şimdiden karamsar bir hava oluşturmak, en büyük zararı şehrin ortak paydası olan Yeni Malatyaspor'a verir. Taşların yerine oturması ve yeni oyuncuların birbirleriyle uyum sağlaması için en iyi ilaç: Sabır...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!