dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2429.9
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64300.38$

Bu operasyonları kim çekiyor?


Bu operasyonları kim çekiyor?
Malatya’da hatırı sayılır kişi ya da kurumlara yönelik sosyal linç başladı. Özellikle sahte bir dizi hesap açılarak, kişi ve kurumları hakaret etmiş gibi gösteren bu yapının son kurbanı ise İnönü Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Doç. Dr. Necdet Konan oldu. Hayatı boyunca hiç sosyal medya kullanmayan Konan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle karakolluk oldu.
Narin

AYLİN SÖNMEZATEŞ- MALATYA

Son dönemde Malatya'nın değerlerine yönelik sosyal medya üzerinden başlatılan saldırılar bu kez de İnönü Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Doç. Dr. Necdet Konan'ı hedef aldı. Hiçbir sosyal medya hesabı olmamasına rağmen, kendi adına açılan Facebook üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikleri paylaşmış gibi gösterilen Konan, bazı medya organları tarafından hedef tahtasına oturtuldu.

HESAP BANA AİT DEĞİLDİR
Malatya Time'ın ulaştığı bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın'ın şikayeti üzerine savcılığa ifade veren Doç. Dr. Necdet Konan, “8 Temmuz'da Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından arandım. Bir konuda bilgime başvurulacağı söylendi. Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gittim. Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla şüpheli sıfatıyla ifadem alındı. Necdet Konan adına bir Facebook hesabı açılmış, bu hesap üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret edilmiş. Fakat bu açılan hesap bana ait değildir. Benim profil resmim yine bilgim dışında kullanılmıştır. Bu hesap bana ait değildir. Ben kimin nasıl ve ne şekilde bu hesabı açtığını bilmiyorum” dedi.

“MAĞDURUM, ŞİKAYETÇİYİM”
Hiçbir sosyal medya hesabı bulunmadığını söyleyen Konan ifadesinde ayrıca, hesabın kapatılmasını da talep etti. Olayın araştırılmasını isteyen Konan, kendisini mağdur eden tüm sorumlulardan da şikayetçi oldu. Necdet Konan, adına sosyal medya açıldığı gerekçesiyle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na da bir şikayette bulundu. Konan, sorumluların yakalanmasını istedi.

HESAP SAHİBİ TESPİT EDİLEMEDİ
Öte yandan Necdet Konan ile ilgili iddiaları araştıran Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Yaşar Yücel, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. Karar tutanağında, yapılan açık kaynak araştırması sonucu http://www.facebook.com/necdet.konar.96 link adresli Necdet Konar kullanıcı isimli Facebook hesabının tespit edilemediği, bahse konu olan sosyal medya hesabının kapatıldığı, dondurulduğu ya da erişime engellendiğinin değerlendirildiği, şüpheli Necdet Konar'ın kullandığı iddia edilen hesabın bahse konu şahsa ait olduğuna dair herhangi bir bilgi belge elde edilemediği, Necdet Konar kullanıcı isimli Facebook hesabı İçin yapılan şifre sorgulaması sonucu, sözkonusu sosyal medya hesabının n**********@gmail.com eposta adresine tanımlı olduğu, kullandığı telefon numaralarıyla Facebook, Twitter, Instagram hesabının bulunmadığı , şahsa ait herhangi bir sosyal medya hesabının tespit edilemediği, bahse konu hesabın ilgilinin bilgisi dışında, kişisel bilgileri ve fotoğrafları kullanılarak başkaları tarafından oluşturulmuş sahte hesaplar/profil olabileceği, hesap/ profilin başkaları tarafından ele geçirilmiş ve ilgilinin rızası dışında kullanılmış olabileceğinin tespit edildi' denildi.
Karar tutanağında, şahsın sözkonusu sosyal medya hesaplarını kullandığına ilişkin yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verildiği belirtildi.

SİBER SUÇLAR DA İNCELEDİ
Öte yandan Malatya'da siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu da sözkonusu sosyal medya hesabının Konar'a ait olmadığını ortaya koydu. Emniyet birimlerinin yaptığı inceleme sonucu, profilde yer alan vesikalık fotoğrafın, Necdet Konar'ın üniversite sayfasında yer alan fotoğrafla aynı olması dikkat çekti. Sözkonusu vesikalık fotoğraf, sosyal medya hesabının bilinçli bir biçimde kumpas kurmak maksadıyla açılmış olabileceği ihtimalini de kuvvetlendirdi.

YAŞANANLAR İLK DEĞİL
Geçtiğimiz günlerde İnönü Üniversitesi'nin bir başka önemli ismi, şimdilerde Talim Terbiye Kurulu Başkanı olan İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski dekanlarından Prof.Dr. Burhanettin Dönmez, sosyal medya hesabından, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a hakaret etmiş gibi twitler atılmıştı. Sözkonusu twitlerin sahte hesaplardan atıldığı iddia edilmişti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!