dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64166.29$

Bu sefer toplu firar


Bu sefer toplu firar
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2’inci birleşim Toplantısı yapıldı. Toplantıya 9 Başkan, 10 Belediye Meclis Üyesi katılım göstermedi. Başkanların katılım göstermemesi ‘toplu firar’ yorumlarına neden oldu.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının ikinci bölümü Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya 9 Belediye Başkanı, 10 Belediye Meclis Üyesi katılmadı. Sayının bu kadar yüksek oluşu, ‘bu sefer toplu firar ettiler' yorumlarına neden oldu.

KATILIM GÖSTERMEYEN BELEDİYE BAŞKANLARI

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük,Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz toplantıya katılmadı.

Toplantıya 10 belediye meclis üyesi de katılmadı. Katılmayan üyelerin listesi ise şöyle;

Kadir Yoldaş Meclis üyesi
Selim Gültekin Meclis üyesi
Rüstem Çatı Meclis üyesi
Vahap Erdem Meclis üyesi
Murat Alabaş Meclis Üyesi
M. Umut Yalçın Meclis Üyesi
Kadircan Esen Meclis Üyesi
Emin Kılıçaslan Meclis Üyesi
Basri Yılmaz Meclis Üyesi
Turan Çalışgan Meclis Üyesi

9003_35

KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURİYETİ BİTECEK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kentsel Dönüşüm alanı belirlenirken vatandaşlar mağdur edildiğini söyledi. Uygulama başlayalı 6 yıl geçtiğini anlatan Gürkan, gerekli işlemler yapılarak mağduriyetin giderileceğini söyledi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “O bölgedeki insanlardan büyük bir şikayet var. Bu bölgeler bizim sorumluluğumuzdadır. Kentsel Dönüşüm uygulaması yıllar önce başlamış ve vatandaş mağdur edilmiş. Uygulama başlayalı 6 yıl geçmiş. Vatandaşlar da bizi eski halimize getirin biz kurtulalım diyorlar. Bu alanı kentsel dönüşüm alanından çıkaracağız. Ancak bundan sonra yapılacak planla ilgili uygulamayı çok seri bir şekilde yapıp vatandaşın parselini vatandaşa iade etme gibi bir sorumluluğumuz var” dedi

ÇOK TİTİZ DAVRANACAĞIZ 
15 senedir belediye başkanı olarak görev yaptığını anlatan Gürkan, “Herhangi bir şeyi mahkeme safhalarına götürmedik. Bu noktada yapılacak çalışmalarda arkadaşlarımın çok hassas ve titiz davranmalarını istiyorum. Belediyenin adam kayırma gibi olgular içinde zihinlerde yer edinmemesi lazım. Bu konuda şimdiye kadar gösterdiğimiz hassasiyeti bundan sonra da göstereceğiz” şeklinde konuştu.

9004_26

BELEDİYE MECLİSİ 15 ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ İLE TOPLANDI

Gündemin 1. maddesi;  
 
Konunun Özü: 8 Ağustos'da yapılan toplantıda alınan karar özetinin okunması ve kabulü hakkındadır.
 
Gündemin 2. maddesi; 
 
Konunun Özü: S Plaka Yönetmelik Revizyonu hakkındadır.
 

Ulaşım Komisyonu ve Hukuk Komisyonu ortak Raporu:
 
Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın, 25/07/2019 tarih, 6490 sayılı yazısı ve ekinin incelenmesi neticesinde; S plaka ile taşımacılık yapan araçların İşletme İzin Belgesinin yenilenme tarihinin eğitim–öğretim dönemi içerisine denk gelmesi sebebiyle taşımacıların yaşadıkları sorunların giderilmesi açısından 18/04/2016 tarih ve 195 sayılı Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla kabul edilerek uygulanmaya giren Malatya Büyükşehir Belediyesi S Ticari Plakalı Servis Taşımacılığı Hakkında Yönetmliğin'de, ilgili maddede revize yapılarak EK'te sunulmuş olup yapılan değişiklikliğin yönetmeliğe uygulanması komisyonlarımızca uygun görülmüştür.


Gündemin 3. maddesi;
 
Konunun Özü: Malatya Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırması yapılan Karagöz Mahallesi 655 parsel sayılı taşınmazın kamulaştırılmasına dair Mahkeme kararından dolayı davanın temyizinden feragat edilmesi hakkındadır.
 
Hukuk ve İhtisas Komisyonu Raporu:
 
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın 05.08.2019 tarih, 8665 sayılı yazısı okunup eklerinin incelenmesi neticesinde; Malatya Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırması yapılan Karagöz Mah. 655 parsel sayılı taşınmaza ilişkin konu ile ilgili, benzer durum ve konudaki onlarca dava dosyası Yargıtay tarafından onanmakta olup, hem temyiz masrafları hemde olası bozma kararından sonra taşınmaz bedelinin güncellenmesi ile yeni bir ödemeye sebebiyet verebilecek olması nedeniyle belediyemiz lehine olacağı düşünülerek Temyizden feragat edilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.
 
  
Gündemin 5. maddesi;
 
Konunun Özü: Yeşilyurt ilçesi, Yeşiltepe Mahallesi 2502 ada 8 nolu parselde yoğunluk artışı yapılmadan yapılaşma koşullarının Ayrık Nizam 4 kat olarak belirlenmesi yönünde hazırlanan imar planı değişikliği hakkındadır.
 
 
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu:
 

Dosya içeriğinde ve mahallinde yapılan incelemede; Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Yeşiltepe   Mahallesi  2502 ada 8 parselin  1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “İkiz Nizam 4 kat (İ-4) yapılaşma koşullarının Ayrık Nizam 4 Kat (A-4) olarak değiştirilmesine  ilişkin hazırlanan ve  Yeşilyurt Belediye Meclisinin 11.06.2019  tarih ve 134 sayılı kararı ile uygun görülen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği; 2502 ada 8 parselin  cephesinin dar olması nedeniyle İkiz Nizam yapılanmasına uygun olmadığından söz konusu  parselin müstakil yapılaşmasına olanak sağlayacak şekilde yoğunluk artışı getirilmeden hazırlanmış olduğu değerlendirilerek  komisyonumuzca uygun görülmüştür.
 
Gündemin 6. maddesi;
 
Konunun Özü: Yeşilyurt ilçesi Karakavak Mah. 1. 2. 3. Etap Revizyon İmar Planlarında ve Karakavak-Tecde-Çilesiz Mahallerinde yapılan İmar Planında plan notu değişikliğine ait Yeşilyurt Belediye Meclisinin 2019 / 140 sayılı kararı hakkındadır.
 
 
İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:
 

 Dosya içeriğinde ve mahallinde yapılan incelemede; Malatya ili Yeşilyurt ilçesi Karakavak Mahallesi 1. 2. 3. Etap Revizyon İmar Planlarında ve Karakavak-Tecde-Çilesiz Mahallerinde yapılan İmar Planında plan notu değişikliğine ait Yeşilyurt Belediye Meclisinin 14.06.2019 tarih ve 140 sayılı kararında, “... yığma yapılarda % 60,  karkas yapılarda %80, (ruhsattaki toplam inşaat alanı dikkate alınacak, ruhsatlı yapılarda ...” bölümünün değişiklik yapılarak “... yığma yapılarda % 60,  karkas yapılarda % 80, ruhsatlı yapılarda ...” şekliyle olması komisyonumuzca uygun görülmüştür.
 
 
 
Gündemin 7. maddesi;
 
Konunun Özü: Horata Vadisi Rekreasyon Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı hakkındadır.
 
 
İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:
 
 

            Dosya üzerinde ve mahallinde yapılan incelemeler neticesinde;  Proje ortaklığı konusunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yerel firmalar ve ulusal firmalarla, finansman sağlanması ve kredi sağlanması konusunda görüşmelerin sonuçsuz kaldığı, Hak sahipleri ile yapılan anket ve ön görüşmelerde vatandaşların yaklaşık %70 inin projeye olumsuz baktığı ve mülkiyetleri kendilerinin değerlendirmek istediği, Bakanlar Kurulu kararına ekli koordinatlar dikkate alınarak İmar Uygulaması yapılması halinde parsel alanları küçük olduğundan kadastral durumda da mülkiyetlerde bölünme ve dağıtımda sorunlar yaşanacağı tespit edilmiştir.
        Bu kapsamda Rekreasyon alanı oluşturmak amacı ile ilan edilen ancak yukarıda yazılan sorunlardan dolayı gerçekleşemeyen kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen bölgede Bakanlar Kurulu tarafından alınan 28.03.2013 tarih 2013/4586 sayılı “Horata Vadisi Rekreasyon Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı” kararının iptal edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na talepte bulunulması komisyonumuzca uygun görülmüştür.
 
 
Gündemin 8. maddesi;  
 
Konunun Özü: Battalgazi ilçesi Niyazi Mahallesi 170 ada 4 nolu parselde 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği hakkındadır.
 
 
İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:
 
Dosya içeriğinde ve mahallinde yapılan inceleme neticesinde; Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Niyazi Mahallesinde yer alan 170 ada 4 no.lu parselde, Battalgazi Belediyesince askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucu, bahsi geçen taşınmazın bodrum katında parsel alanının tamamının kullanılması, zemin katta imar durumunda arka bahçede 6,25/3,00 metre olacak şekilde yangın kaçış alanı bırakılması, üst katlarda ise belediyece belirlenecek çekme mesafelerine uygun olarak yapılaşmasını içeren 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ilçe belediyesinden geçtiği şekliyle komisyonumuzca uygun görülmüştür.
 
Gündemin 9. maddesi;
 
Konunun Özü: Yeşilyurt ilçesi Gedik Mah.431 ada 1,2,3,4,5,6,7,8,9 nolu, 432 ada 1,2,3,4,5,6,7,8 nolu ve 433 ada 1,2,3,4,5,6,7, 8,9,10,11,12, 13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25 nolu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındadır.
 
 İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu:
 
         
Dosya üzerinde ve mahallinde yapılan incelemeler neticesinde; Gedik Mahallesi  431 ada 1,2,3,4,5,6,7,8,9 numaralı parseller, 432 ada 1,2,3,4,5,6,7,8 numaralı parseller ve 433 ada 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25 numaralı parsellere ilişkin Yeşilyurt Belediye Meclisinin 02/07/2019 tarih ve 186 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği; şehircilik ilkeleri ve planlama teknikleri açısından değerlendirilerek komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Gündemin 10. maddesi; İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale.
Gündemin 11. maddesi; İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale.
Gündemin 12. maddesi; İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale.
Gündemin 13. maddesi; İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale.
Gündemin 14. maddesi; Plan ve Bütçe Komisyonuna havale.
Gündemin 15. maddesi; Plan ve Bütçe Komisyonuna havale.

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!