dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64136.181$

Bu söylem hıyanettir!


Bu söylem hıyanettir!
Tarih boyunca düşmanı denize döküldüğünde sevindiklerini anlatan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ' Evet oyu verenler hangi düşman, hangi ülkenin vatandaşı? Dolayısı ile böyle bir siyasetin yapılması gerçekten büyük bir talihsizlik, eğer sehven yapılmışsa talihsizlik yoksa büyük bir hıyanet demektir bu” dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da katıldığı bir televizyon programında referanduma ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Evet diyenlerin düşman gözüyle görülmesine tepki gösteren Bakan Tüfenkci, " Evet oyu verenler hangi düşman, hangi ülkenin vatandaşı? Dolayısı ile böyle bir siyasetin yapılması gerçekten büyük bir talihsizlik, eğer sehven yapılmışsa talihsizlik yoksa büyük bir hıyanet demektir bu” dedi.

TALİHSİZLİK!
Bu söylemlerle yürütülen siyaseti talihsizlik olarak nitelendiren Tüfenkci, "Gerçekten büyük bir talihsizlik, eğer sehven yapılmışsa talihsizlik yoksa büyük bir hıyanet demektir bu. Bu noktada siyaset yapanların toplumu bölmesi değil, birleştirmesi gerekir” diye konuştu.Hayır cephesinin toplumun zihnini bulandırmaya çalıştığını dile getiren Bakan Tüfenkci, zihnin arka planında dost veya düşman algısı olduğu için, AK Partiden gelen her şeyi reddettiklerini söyledi.

İSTİKAMETİMİZ BELİRLENECEK
Referandumun Türkiye'nin istikametini ve gidişatını belirleyeceğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, "Bundan sonra millet mi hakim olacak yoksa vesayet odakları ve darbeci kültür mü,  provokasyonlar ve manipülasyonlar bundan sonra devam edecek mi yoksa istikrar mı gerçekleşecek? Kararı millet verecek ve kendi geleceğini oylayacak” diye konuştu.

HAVA GAYET OLUMLU
Sahadaki havanın gayet olumlu olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, “Muhalefetin yalanlarıyla zihinleri bulanan vatandaşlarımıza, anayasa değişikliğinin içeriğini anlattığımızda “evet” oranlarının arttığını görüyoruz” dedi. Muhalefetin ““evet” oyu verenleri denize dökeceğiz” söylemine değinen Bakan Tüfenkci, “Bu doğru bir yaklaşım değil. Biz her zaman şunu ifade ediyoruz. Evet diyen de hayır diyen de bu ülkenin vatandaşı. Dolayısı ile bölerek, ayrıştırarak, ötekileştirerek değil birleştirerek bu süreci tamamlamamız lazım. Türkiye'nin bu referandumdan ayrılarak değil birliğini ve beraberliğini pekiştirerek çıkması lazım" açıklamalarında bulundu.

ÜLKE BÖLÜNECEKTİ
15 Temmuz'un başarılı olması durumunda ülkenin bölünmüş olacağını ifade eden Tüfenkci, "Şimdi bakıyoruz, 15 Temmuz'un bile mizansen olduğunu ima eder açıklamalarda bulunuyorlar. Kendileri yaşadıkları, vatandaşın neler yaşadığını bire bir gördükleri halde böyle imalarda bulunuyorlar. Tıpkı Alman istihbaratının Türkiye ile yaşadıkları gerginlikte uydurdukları argümanlar gibi. Bunlar da uydurma argümanlar yaratıyorlar. Terör örgütünün argümanlarını kullanmaya başlarsanız sizin bu kampanyada ne murat ettiğinizi millete havale etmek gerekir” şeklinde konuştu.

HEZEYANLARLA İŞİ SULANDIRIYORLAR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbe girişiminin siyasi ayağının iktidar partisi içerisinde  olduğuna dair açıklamalarına ilişkin olarak Bakan Tüfenkci, “Kendisini hiçbir delili olmayan hezeyanlarla işi sulandırmanın gayreti içerisinde görüyoruz. FETÖ'nün değirmenine su taşımakla meşgul, onun için kendisini milletin vicdanına havale ediyoruz” dedi. Bakan Tüfenkci, Türkiye'de yeni bir kalkışma olabileceği söylemlerinin de gerçekçi olmadığını, böyle hayaller kuran terör örgütlerinin 16 Nisan'da hüsrana uğrayacağının altını çizdi.

2017'DE BÜYÜME ORANI ARTACAK
Mayıs'tan itibaren enflasyon oranlarının düşeceğine işaret eden Bakan Tüfenkci, referandum sürecinde bile ekonominin toparlanmaya başladığını, evet ile birlikte yatırımların ve ihracatın artacağını söyledi. Bakan Tüfenkci, 2016'da yüzde 2,9'luk büyüme oranının 2017 yılı için orta vadeli programda yer alan yüzde 4,5'un da üzerine çıkacağını kaydetti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!