Budist barbarlar yokedici gibi...

Myanmar Devleti'nin Arakanlı Müslümanlara yönelik yaptığı katliama tepki gösteren Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç, 'Özellikle son zamanlarda hepten bölgedeki Müslüman kitleyi yok etme saikiyle hareket eden Budist barbarlar, binlerce Müslüman’ı vahşice katletmeye başlamışlardır. Yüzyıllardır mazlumların umudu, adaletin timsali olarak görülen ülkemiz ve ülkemizin en eski, en nitelikli ve de aktif gençlik teşkilatı olan Milli Türk Talebe Birliği bu vahşi katliamlar karşısında susmayacak' diye konuştu.
HABER MERKEZİ/MALATYA
Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç, Myanmar Devleti'nin Arakanlı Müslümanlara yönelik yaptığı katliama tepki göstererek, zulüm karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.Müslümanlara yönelik yapılan zulmün bir an önce dinmesini temenni eden Sağdıç, “İslamiyet Arakan coğrafyasında 8.yy dan itibaren Müslümanların başta ticari olmak üzere, sosyo-kültürel etkileşimleri neticesinde yayılmıştır. Tarihi bağlamda 1430-1784 yılları arasında bölgede bir Müslüman devletinin kurulduğu, ancak bu Müslüman devletin 1784 yılından itibaren Budist barbarlar tarafından işgal edilmiş ve bölgedeki Müslümanlar tamamen Budist Myanmar Devleti'nin hegemonyası altına girmişlerdir" şeklinde konuştu.
MÜSLÜMAN KİTLEYİ YOK EDECEKLER
1948 yılından bu yana bölgedeki Müslüman kitleye sistematik olarak yasaklamaların başladığını söyleyen Sağdıç, "Ötekileştirmelerle zulüm uygulanmaya başlamıştır. Özellikle son zamanlarda hepten bölgedeki Müslüman kitleyi yok etme saikiyle hareket eden Budist barbarlar, binlerce Müslüman'ı vahşice katletmeye başlamışlardır. Yüzyıllardır mazlumların umudu, adaletin timsali olarak görülen ülkemiz ve ülkemizin en eski, en nitelikli ve de aktif gençlik teşkilatı olan Milli Türk Talebe Birliği bu vahşi katliamlar karşısında susmayacak ve de 100 yıldır olduğu gibi zalimin zulmüne dur diyebilmek için her türlü çabayı sar etmeye devam edecektir. Bu kapsamda MTTB Malatya Şubesi olarak her türlü maddi ve manevi yardımlar için necip milletimizi Myanmar'daki kardeşlerimiz için yardıma çağırıyor, bu melun saldırıları eshefle lanetliyoruz” diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Komşu İlden Gelen Deprem Haberi Korkuttu!
- LGS sonuçları ne zaman açıklanıyor? 2026 LGS sınav sonuç açıklanma takvimi
- YKS SONUÇ TARİHİ: Gözler ÖSYM'de! YKS 2026 sonuçları ne zaman erişime açılacak?
- Organize Suç Örgütlerine Baskın: 818 Milyon Liralık Mal Varlığına El Konuldu
- Malatya'da Özgür Doğan ve Tuba Doğan Çifti Feci Kazada Hayatını Kaybetti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.