Bülent Tüfenkci: 6 Bin Malatyalı İçin Hak Sahipliği Süreci Çözüldü

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AFAD İl Müdürü Serdal Türker’i ziyaret ederek şehirdeki afet hazırlıklarını ve hak sahipliği süreçlerini masaya yatırdı. Görüşme sonrası müjdeyi paylaşan Tüfenkci, 2015-2020 depremleri sonrası hak sahipliği bekleyen yaklaşık 6 bin vatandaşın taleplerinin olumlu sonuçlandığını duyurdu.
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’nın afetlere karşı hazırlık durumunu ve vatandaşların çözüm bekleyen taleplerini değerlendirmek üzere AFAD İl Müdürü Serdal Türker’i makamında ziyaret etti. Görüşmede, şehrin afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi için yürütülen projeler ve koordinasyon çalışmaları kapsamlı bir şekilde ele alındı.

ALTI BİN VATANDAŞA HAK SAHİPLİĞİ MÜJDESİ
Ziyaretin en dikkat çekici gündem maddesi, 2015 ile 2020 yılları arasında meydana gelen depremler sonrasında hak sahipliği başvurusu yapan vatandaşların durumu oldu. Yapılan girişimlerin netice verdiğini belirten Bülent Tüfenkci, sürece dair şu bilgileri paylaştı: “AFAD İl Müdürümüz Sayın Serdal Türker’i ziyaret ederek Malatya’mızın afetlere karşı daha dirençli, daha hazırlıklı olması adına kapsamlı istişarelerde bulunduk. Güçlü bir koordinasyon, sağlam bir irade ve ortak akılla yol yürümeye devam ediyoruz. Görüşmemizde ayrıca 2015–2020 depremlerinde hak sahipliği başvurusunda bulunan hemşehrilerimizle ilgili süreci de ele aldık. Daha önce bakanlık ve başkanlık nezdinde yaptığımız girişimlerin sonuç aldığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Yaklaşık altı bine yakın hemşehrimizin hak sahibi olması hepimiz adına sevindirici bir gelişme oldu. Hayırlı olsun.”
DİRENÇLİ BİR ŞEHİR İÇİN ORTAK AKIL VURGUSU
Malatya’nın güvenliği için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Tüfenkci, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti. Nazik ev sahipliği için AFAD İl Müdürü Türker’e teşekkürlerini ileten Milletvekili Tüfenkci, “Hemşehrilerimizin huzuru ve güvenliği için durmadan çalışacağız” diyerek kararlılık mesajı verdi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.