dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.62
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2498.2
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61937.88$

Bulun şu Hacı Uğur Polat'ı!


Bulun şu Hacı Uğur Polat'ı!
Narin

Şehrimizde temel bir sorunumuz var. İlk başta kimsenin pek üzerinde durmadığı fakat zaman geçtikçe otomatiğe bağlanmış gibi, programlı şekilde sürekli ortaya çıkan bir sorun.

Sorunun kaynağı ise tam bir yılan hikâyesi. Kendisi yok, bir açıklaması yok, fikri nedir-zikri nedir kimsenin hakkında bir şey bildiği yok. Ama sorunların merkezinde hep onun adı dolaşıyor. Hangi taşı kaldırsan altından bir önceki Malatya Büyükşehir belediye başkanı Hacı Uğur Polat çıkıyor karşımıza. Adeta bir kanserli varyant gibi Malatya dengelerine apışıp kalmış.

Malatya siyasetini çürümüş hale getiren, şüphelerle dolu, işlevselsiz, diğer siyasileri –güvensizlikle– itham eden bütün hadiseler onun adıyla birleşiyor bir yerden sonra.

Yani top dönüp dolaşıyor, geliyor yine Hacı Uğur Polat'ta penaltıya düşüyor.
Siyasiler hele bir türlü işin içinden çıkamaz haldeler. Eviriyorlar, çeviriyorlar, bir o yana bir bu yana, tam bir şeyleri düzene koyduk, önümüze bakalım, kendi şahsına münhasır bir yetki ile illeri doğru adım atalım derken birden “pat” diye yine o isim bir yerden fırlıyor sahnenin ortasına.

Hay Allah yine mi o? (Dercesine…)

Gündem yeniden sil baştan en başa dönüyor. Başkan Selahattin Gürkan'ın seçildiği gün Meclis açıklamasında dile getirdiği borç miktarı günlerine. Ya da hani şu son günlerde herkesin sıkça konuştuğu faizli kredi meselesi yok mu, ona… Kahraman Hacı Uğur Başkan başrolde fakat kendisi yok. Nerde olduğunu kimse bilmiyor, Allah rızası için bulun şu Hacı Uğur Polat'ı noktasına gelip dayanmış iş.

Z_103

Çünkü şaibeler, suiistimaller, soru işaretleri git gide çoğalıyor. Malatya yönetim biçiminin geçmişten bu güne zan altında kaldığı çok farklı bir süreç. Geriye kalan tek çare kalıyor, o da Polat'ın konuşması gerek. Bu işin tek çözümü budur? Bir beyanat vermek çok mu zor Sayın Hacı Uğur Polat? Bunca insanın boynunda bırakılmış şu mekruhta hadiselere bir açıklık getirmelisiniz artık.

Bakın biri milletvekili, diğeri Büyükşehir belediye başkanı! Gerektiğinde açıklamalar yapılıyor, hesap veriyor, insanlara bilgi veriyorlar siz neden bu kadar saklanma gereği duyuyorsunuz?
Bir sorun mu var yoksa?

Ahmet Çakır ile Başkan Selahattin Gürkan arasında sanki arıza çıkarıcı konumundasınız şimdi. (Şu durumda bıraktığınız algı bu) Sanki bir yapboz oyunun en kilit taşı. Tüm tablo bitmiş halde fakat sizin yeriniz öylece bir boşluk halinde. Gürkan günün koşullarına atıfta bulunarak açıklama yapıyor, diyor ki “tefeci faizinden yüksek krediler çekilmiş…"

Yüzde 55 faizle 5 bankadan alınmış krediler var.” Açıklamanın muhatapları belli, ya Hacı Uğur Polat ya da Ahmet Çakır. İkisinden biri veya her ikisi. Ahmet Çakır, “bizim çektiğimiz krediler yüzde 8-9 bandında” diye çıkıp sıcağı sıcağına gerekli bilgilerini kamuoyu ile paylaştı/paylaşıyor. Ya Polat? Meydanda yok! Hatta para kayıp, şehirde insanlar sorup duruyor, bunca insanın vebali-hatrı hiç umurunda değil. “Siz beni Başkan seçmediniz bende küserim” modunda bir ruh hali.

Tamamda seni ilelebet Malatya'ya Başkan yapacağız diye söz mü verdik? Siyasiler söz mü verdi, elinde bir teminat eksteri mi var? Bu ne cüretkarlık böyle kimseyi kaile alıp bir açıklama yapmaya dahi tenezzül etmiyorsunuz!? Sayıştay raporlarında dahi adınız geçiyor sizin. Böyle bir adap var mı? Böyle bir yöneticilik anlayışı, destur, hiç mi bu halka, bu şehre, başkanlık yaptığınız makama bir saygınız yok? Çıkın deyin ki “benim haberim bulunmuyor”, bir şeyler söyleyin en azından.

Selahattin Gürkan'ın başkanlığının kesinleştiği günlerde dahi bir borçlanmadan bahsediliyor. Hem de 85 milyon, öncesinden de 385 milyon borçlanma istemiş. O dönem bazı bürokratlar bunu teyit ediyor zaten. Bunun aslı astarı nedir bir de sizden dinlemek istiyoruz.
Yalansa, yalanlayın… “Sükût ikrardır” diye bir söz vardır halk arasında. Sorular birikiyor sayın başkan, daha da birikecek. Gün olur vereceğiniz bir cevap dahi kimseyi ikna etmeye yetmeyeceğini hatırlatmak isterim.

Bu kadar kısa sürede nereye harcadınız bu paraları, 5 ayda Malatya'ya ne yaptınız ki 1.1 milyar para buharlaştı gitti. Üstelik son güne kadar bankalardan yüzde 55'lere varan faizler karşılığında para çekmişsiniz.

Başkan Gürkan'ın tabiriyle tefeci faizinden fazla… Yahu hacı Uğur Polat siz neymişsiniz be abi, artık sizde bir açıklama yapmalısınız! Varsa var deyiniz, yoksa yok! Bizlerde bilelim! Saklanarak, sessiz kalarak, sağ kulağının üzerine yatarak, onlar konuşsun nasıl olsa kimse bana karışamaz mantığıyla bir yere varmak imkansızdır. Bu ithamlar ağırdır ona göre, bu şehir yakanızı bırakmaz, herkesin kaldıracağı şeyler değil, bir gün ebedi hayata intikal etseniz bile çoluk çocuğunun yakasını bırakmazlar ona göre.

Zaman varken, olaylar sıcağı saçağına iken, henüz itibarınız zedelenmemişken kamuoyu sizden bazı cevaplar beklemektedir. Aslanlar gibi çıkın yerel bir TV'ye açıklayın veya yazılı basın açıklaması yapın. Başkan Gürkan'ın açıklamaları parça parça gelecek söyleyeyim, yarın farklı bir bomba patlatırsa hatta zulasında neler var kimse bilmiyor. Bence daha fazlası var. En azından tüm bu muallakta kalmış olaylar üzerinize yıkılmaz veya biz üzerinize yıkar şeklinde yazıp çizmeyiz burada. Kendinizi aklamalısınız sayın Polat, bunun başka bir yolu/yöntemi yok. Konjuktör bunu gerektiriyor. Sistem böyle uyarlı. Siyasette böyle acımasız bir şey işte.

Saygılarımla…

TİMUR İNCE

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!