dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9892.13
  • BTC
    64407.91$

Bulut ve Kocaman' ın duygusal maçı


-SESLİ MAKALE- Mehmet Ayhan yazdı
Narin



ANALİZ YORUM : MEHMET AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Doğunun Kaplanları, Kadıköy'de 3-1 yenildiği Sarı-Lacivertlilerden rövanşı alamadı: 0-2. 4 maç sonra kaybeden ve seriyi 5'e çıkartamayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 34 puanla 9'uncu basamakta. Malatya temsilcisi 18 Mart'ta Trabzon'a gidecek.

AAAA01

BULUT VE KOCAMAN'IN DUYGUSAL MAÇI

Yeni Malatya Stadyumu'ndaki karşılaşma, Erol Bulut ve Aykut Kocaman açısından da özel bir anlam taşıyordu. Futbolculuk kariyerlerinde, 1995-96'da Fenerbahçe'de birlikte boy gösteren iki teknik adam, adı anılan sezonda Brezilyalı Carlos Alberto Parreira idaresinde şampiyon olmuştu. İkili, Kadıköy'de Kanarya'nın 3-1 kazandığı günün ardından hocalık serüvenlerinde ikinci defa karşılaştı. Malatya macerasına ve ilk teknik direktörlük deneyimine 1-1'lik Konyaspor beraberliğiyle ‘merhaba' diyen Bulut, 1995-98 arasında defalarca sarı-lacivertli formayı giymişti.

AAAA02

DORIA İLE JOSEF BU KEZ RAKİP

Zorlu sınav, Evkur Yeni Malatyaspor'un devre arasında Fransız Marsilya'dan transfer ettiği Brezilyalı Doria ile Fenerbahçe'nin Sambacısı Josef de Sozua için de farklı bir ifadeye sahipti. İki yetenekli isim, 2014-15'in ikinci devresinde ülkelerinde beraber Sao Paulo kulübünü başarıya ulaştırma gayesindeydi.

AAAA03

İLK 11'DE SADECE 1 DEĞİŞİLİKLİK

Erol Bulut, deplasmandaki 1-0'lık Atiker Konyaspor galibiyetinin 11'inde sadece 1 değişikliğe gitti. Konya'da 21 kişilik esamede olmayan son dönemin en formda isimlerinden Murat Yıldırım döndü. Nijeryalı Michael Pereira'ya ise yedek kulübesinin yolu göründü. Sakatlığından ötürü Konya kafilesine alınmayan Senegalli sol bek Aly Cissokho, kuvvetle muhtemel kondisyon zafiyeti yüzünden kesik yedi. Sağlık problemi devam eden vatandaşı Issiar Dia yine yoktu.

AAAA06

4-1-4-1 SAHA DİZİLİŞİ

Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Defansın göbeğinde Sadık Çiftpınar ile Ekvadorlu Arturo Mina, solunda, Cissokho'nun yokluğunda Brezilyalı Doria, sağında Issam Chebake seyredildi. 4-1-4-1 yayılışında, ikinci bölgenin tam ortasında Murat Yıldırım ter döktü. Onun önünde Aytaç Kara ile Nijeryalı Azubuike Okechukwu görev üstlendi. Kanatların sağında Rahman Buğra Çağıran, solunda Adem Büyük izlendi. İleride Faslı santrfor Khalid Boutaib vardı. Listeyi Fabien Farnolle, Cissokho, Pereira, Berk Yıldız , Sadio Diallo, Mustafa Eskihellaç, Nacer Barazite, Eren Tozlu, Emanuel Dening ve Gilberto tamamladı.   

AAAA08

VERİLMEYEN GOL…

Tribündeki bir sorun nedeniyle Mete Kalkavan ilk düdüğü gecikmeli çaldı. 19'daki köşe atışında, Aytaç ortaladı, top Giuliano'dan sekti ve penaltı noktasına yakın konumdaki Mina'ya uzandı. Ekvadorlunun kafasında Volkan Demirel güçlükle tokatladı. 20'de, Aytaç kullandığı kornerde Fenerbahçeli oyuncular tehlikeyi savuşturmak istedi; ama meşin yuvarlak ceza alanının hemen dışında sol çaprazda Murat'la buluştu. Onun gelişine şutunda yan direğin sesi yankılandı! Devamında Adem gol sevincini doyasıya tadamadan yan hakemin ofsayt bayrağını gördü.

AAAA10_1

İLK YARIDA DENGELİ OYUN
34'te Doğunun Kaplanları'nı destekleyenler üzüldü. Nabil Dirar'ın yoklamasında Mehmet Topal kafasıyla dokundu, Ertaç'tan dönen topu altı pasın dibinde Rus Roman Neustadter ağlara yolladı: 0-1. İlk 45'te oyun dengeliydi. Oynama yüzdesi 47'ye 53, toplam şut 5'e 6, isabetli şut 2'ye 2, başarılı paslar 144'e 183, korner 6'ya 2, ofsayt ise 2'ye 1 olarak gerçekleşti.

AAAA11_1

ŞANS DAKİKASI: 61…
İkinci 45'in akıllarda kalan ilk akınını Fenerbahçe geliştirdi. 61'de Giuliano'nın hareketlendirdiği Fernandao yan direğe takıldı. 70'te Erol Bulut, Matheus Doria'nın yerine Gilberto'ya fırsat tanıdı. 79'da Murat kenara, Pereira çimlere ayak bastı. Boutaib ise 90'da genç Berk Yıldız'ın elini sıktı. Lakin 90'da Alper Potuk'un servisinde Giuliano sıçradı: 0-2.

AAAA12_1

DÜZENLİ SAVUNMALAR…
Genel analize gelince… İki taraf da düzenli savunmalarıyla dikkati çekti. İlk gol önemliydi ki bunu bulan Fenerbahçe, avantajını korumasını bildi. Fileleri dalgalanan EYMS, zorunluluktan fazla risk almaya yeltendi, böylece mesafeler açıldı. Disipliniyle sivrilen Doğunun Kaplanları pas duraklarını istediği gibi oluşturamadı. İçeriye giren Aatif ve Nabil Dirar'ı önleme çabaları yorgunluğa yol açtı. Dar alanda oynanası ve kısmen genişliği tercih eden Fenerbahçe'nin planını sekteye uğratma düşüncesi yerindeydi.

AAAA13_1

DRİPLİNGE UZAK OYUN ANLAYIŞI!
Boutaib ile ona yardım edenler, atletik ve açık oyuncusu değil. Daha çok rakip yerleştiğinde etkili olan isimler. Dolayısıyla Roman Neustadter ve Martin Skrtel öne çıkma fırsatına erişti. Takım bütünlüğüyle hareket eden Evkur Yeni Malatyaspor, 1-0'ın ardından mecburen atak sayısını arttırdı. EYMS ile Fenerbahçe, top rakipteyken en dar alanda oynayan 3 Süper Lig ekibi arasında. Bu gerçeğin ışığında alan kat edilmemesi ve driplinge ırak kalan tarz, olumsuzlukların belirtisiydi. Dikine oynanmayınca ekstra üstünlük kurulamadı ve pozisyon zenginliği olmadı. Misafirin ikinci topları kazanması da dezavantajdı.

AAAA14_1

EROL HOCA RİSK ALMAKTA GECİK

Erol Bulut'un gol atabilme yolunda ikinci yarı öncesi oyun ve oyuncu riski alması bekleniyordu; fakat öyle olmadı. Özellikle ilk perdede çok pas yapılmaması forvet hattında gözlenen noksanlıktı. Orta sahada ve kale önünde çoğalamayan Doğunun Kaplanları, Fenerbahçeli oyuncuları da eksiltilemedi. Erol Hoca'dan bununla ilgili öngörülen hamle ise ötelendi. Gole dair alınan risk ise konuğun bunu lehine çevirme olasılığı içerisinde barındırıyordu.

AAAA15

PEREIRA HAMLESİ BEKLENTİ; AMA…

Pereira'nın 46'da yeşil zemine adım atması gerektiğini dile getirenler, hayal kırıklığına uğradı. EYMS'nin temel amacı top Fener'deyken dar alanda oynamak, duran toplarla da gol aramaktı. Mina ile Sadık'la birlikte tüm futbolcular zamanla öne doğru çıksa da tabela aynı kaldı.

AAAA16

FENERBAHÇE'YE ŞANSI TUTMADI

‘4 Büyükler'in korkulu rüyası olan Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında Galatasaray'ı 2-1, Trabzonspor'u 1-0 yenmiş, Beşiktaş'la da 0-0 berabere kalmıştı; ancak Fenerbahçe'ye İstanbul'un akabinde evinde de kaybetti.

AAA05

ADİL GEVREK ARTIK TRİBÜNDE OLACAK

EYMS Başkanı Adil Gevrek'in hak mahrumiyeti cezası Fenerbahçe önünde sona erdi. Kritik randevuyu tesislerde takip eden Gevrek, 12 Mart'tan itibaren artık protokoldeki yerini alabilecek. PFDK, Gevrek'e 9 Aralık 2017'de Malatya'daki 3-2'lik Göztepe yenilgisi sonrası hakemlere yönelik ‘sportmenliğe aykırı hareket'leri gerekçesiyle 3 ay hak mahrumiyeti yaptırımına uğramıştı.

 AAAA17

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!