dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2447.9
  • BIST
    9918.37
  • BTC
    63898.8$

Bulutlara bakarak deprem tahmin ediyor...


Bulutlara bakarak deprem tahmin ediyor...
Adıyaman depremini de bildi!
Narin

Bulutların hareketlerine göre deprem tahmininde bulunan Kadir Sütçü, "2 Mart tarihi için saat 12.40'ta Türkiye'de bir deprem olacağı tahmininde bulunduk. Bu bilgileri yetkili kişilere de zaman zaman iletiyoruz. Şimdi gerek Malatya için, gerekse de Doğu bölgesi için bir deprem tahmininde bulunmak müneccimliğe girer. Biz günlük ve haftalık tahminlerimizi yapar bunu kendi sitemizden paylaşırız" dedi. Sütçü, Aralık ayında Malatya'da yaşanan deprem fırtınalarından dolayı bu bölgeye dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulunmuştu.

HABER MERKEZİ - MALATYA

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5.5'lik depremi daha önce kendi internet sitesinde tahmin eden Kadir Sütçü, Aralık ayında Malatya'da yaşanan deprem fırtınalarından dolayı bu bölgeye dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulunmuştu.

"MALATYA VE ÇEVRESİNDE DEPREM BEKLEDİK"
Deprem hakkında üç kitap yazan Sütçü, "Afrika'da meydana gelen depremlerle Türkiye yakın ilişki içindedir. Oradan tabakaların buraya bir baskı yaptığı bilinen bir gerçektir. En son orada yaşanan bir 5,8'lik deprem sonrasında biz Türkiye'de de aynı şiddette bir deprem tahmininde bulunduk. Nitekim Güneydoğu'da bir deprem oldu. Aslında bu depremin karşılığı 5.8'dir. Biz deprem tahminiyle ilgili Malatya ve çevresinde bir deprem bekliyorduk. Bu deprem korkuya sebebiyet vermiş olabilir belki ama büyük deprem riski taşıdığı söylenemez. Yani bunu Çanakkale'de de söyledik, 5 ve üzeri ana şoklar sonrasında büyük deprem olasılığı çok düşüktür. Çanakkale'de de büyüyecek dediler ama büyümedi"'diye konuştu.

DEPREM TAHMİN DERSİ GÖRMÜYORLAR
Jeologlar, jeofizikçiler ve sismologların deprem tahmin dersi görmedikleri için deprem tahininde bulunamadıklarını söyleyen Sütçü, "Ancak ne yazık ki her deprem sonrasında çıkıp yanlış bilgi verdikleri için halkı paniğe sürüklerler" şeklinde konuştu. Sütçü, merkez üssü Adıyaman Samsat olan depremle ilgili daha önce bir tahmininin olduğunu ve bunu kendi sosyal medya hesabı ve internet sitesinde paylaştığını hatırlattı.

"TAHMİNLERİ BULUTLARA BAKARAK YAPIYORUZ"
"2 Mart tarihi için saat 12.40'ta Türkiye'de bir deprem olacağı tahmininde bulunduk" diyen Sütçü, "Bu bilgileri yetkili kişilere de zaman zaman iletiyoruz. Şimdi gerek Malatya için, gerekse de Doğu bölgesi için bir deprem tahmininde bulunmak müneccimliğe girer. Biz günlük ve haftalık tahminlerimizi yapar bunu kendi sitemizden paylaşırız. Tahminlerimizi bulutların yönünden de tahin ediyoruz. Bulutlar dünyanın dönüş istikametiyle bağlantılı olarak batıdan doğuya doğru hareket ederler. Tersi bir hareket olduğunda, bizim sütçü bulutları değimiz bulutlar farklı istikamette hareket ettiklerinde bir risk görür ve uyarımızı yaparız. Depremler yağış durumuyla da bağlantılıdır. Yani yağış az ise deprem de az olur, yağış çok ise deprem olasılığı da yüksek olur" ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!